'Veehouderij moet overstappen op biologische kringlooplandbouw'

De veehouderij zou een enorm verschil kunnen maken door over te stappen naar biologische kringlooplandbouw. Daarmee daalt de CO2- uitstoot van de sector met maar liefst 89 procent in 2030. De stikstofcrisis zou daarmee in één keer opgelost zijn.

Bron

'Veehouderij moet overstappen op biologische kringlooplandbouw'
bnr.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
Lepus
🤣🤣🤣🤣
+3
puntertje
Iedereen fietsen, vliegtuigen en auto's verbieden. Dan heb je een geweldige reductie van ongewenste stoffen. Behalve voor die lui van Milieu Defensie natuurlijk, die moeten wel de mogelijkheid houden zich snel overal ter wereld aan te kunnen aansluiten bij activistische betogingen en bezettingen want dat betreft vanzelfsprekend een hoger doel.
+3
Boertje25
Als de melkprijs minimaal €1 werd zou de veehouderij een enorm verschil kunnen maken door over te stappen naar biologische kringlooplandbouw. Daarmee daalt de CO2- uitstoot van de sector met maar liefst 89 procent in 2030. De stikstofcrisis zou daarmee in één keer opgelost zijn.
+2
Weidezicht
@Boertje25 dacht dat co2 en stikstof niet zoveel met elkasr te maken hadden
BertK
@Weidezicht Alleen als die stikstof van NOx komt wel heel veel!
+5
Farma_boerke
Milieudefensie samen met CE Delft (u vraagt wij draaien).

Kringlooplandbouw word al gefileerd door een intern discussiedocument van Groen Links, eerst leren rekenen (goed stuk om eens tot eenieder te nemen), zie ook:
foodlog.nl/artikel/…
+1
mlkvhoudr
Bij al deze dingen is het zo simpel als wat:

Wij produceren wat de consument van ons vraagt, bij voldoende vraag komt het aanbod vanzelf
+1
Albert Altena
@mlkvhoudr
Zeg ik ook altijd. De schappen in de Super zijn scherprechter.
van Ittersum
Dat stelt onderzoeksbureau CE Delft, na een onderzoek in opdracht van Milieudefensie. Volgens Jorien de Lege van Milieudefensie moet Nederland 'naar een hoeveelheid vee dat ons land aankan'. Overschakelen naar kringlooplandbouw betekent volgens De Lege dat boeren hun eigen veevoer gaan verbouwen, wat ze vervolgens aan hun eigen dieren geven, wiens mest over de eigen akkers uitgereden wordt. Voor een boer die nu 100 koeien heeft betekent overschakelen naar biologische kringlooplandbouw dat er nog 40 overblijven. Jammer dat het financiële plaatje altijd ontbreekt bij dat soort stellingen

CE Delft ce.nl/ niet echt onafhankelijk dus.
cs-agrar
Quote Reactie van @van Ittersum:
financiële plaatje altijd ontbreekt

er ontbreekt wel meer aan dat verhaal, vooral realisme
kaas
Prijzen ook aanpassen op inflatie niveau 1970 als referentie jaar
+1
robotslaper
MOET NIKS, GA IK OOK NIET DOEN
Ik zie op Agriteam ook nog een biologisch bedrijf te koop staan , tja ook dat kan verschillende redenen hebben . Maar word daar meer verdient dan met gangbaar ???
+1
Limootje
Het plan kan niet doorgaan. Milieudefensie stelt zelf dat het plan de lage (boeren) inkomens niet mag raken !
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verschil , veehouderij , uitstoot , kringlooplandbouw , maken en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!