Illustratie van: Fast Eddy

'Brandende elektrische auto niet per se gevaarlijker'

De vermeende risico's van elektrische voertuigen in ondergrondse parkeergarages krijgen de laatste maanden veel aandacht. Een nieuw Zwitsers onderzoek werpt een licht op de zaak.

Deel dit topic

Reacties

Tinus
Zonder problemen is het allerminst:

Quote:
Er komen bij een brand in een elektrische auto weliswaar giftige gassen vrij, zo constateerden de onderzoekers, maar deze bleven ook bij ondergrondse proeven en simulaties onder de kritische waarden. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat moderne ventilatiesystemen van tunnels en garages autobranden het hoofd kunnen bieden, ook als dat om een brandend elektrisch voertuig gaat. De stelling dat een dergelijke brand een parkeergarage of tunnel kan beschadigen, werd onderuitgehaald. Wel moeten er snel richtlijnen en oplossingen komen voor het zwaar vervuilde blus- en koelwater. Daar zitten bij brandende elektrische auto's te veel zware metalen in om het in het rioolwater te lozen.

..maar ik kan me niet voorstellen dat het blussen van een gangbare brandstof auto geen zwaar vervuild water oplevert..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's auto , veiligheid en blussen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN