Agractie vergoedt schade openzetten melktank Groningen

Agractie vergoedt de 1000 euro aan schade die is ontstaan nadat onbekenden de melktank van boer Jeen de Jong uit Oldekerk (GR) opendraaide zaterdag- op zondagnacht.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Ik zou nu toch gaan denken over een cijfercode slot op de tanklokaaldeur.
Realisme
@paul1 ja en als dader aan een levensverzekering.
+1
marcsterreborn
@Realisme die zou hij pas nodig hebben als FDF de schade had vergoed..
+1
Weidezicht
@marcsterreborn noem nou eens 1 ding waarmee fdf de wet overtreden heeft? Of waar geweld gebruikt is?
+2
Frans1
@Weidezicht marcster is niet van het geven van toelichting op zn oneliners
+6
Weidezicht
Mooi gebaar van agractie, maar moeten we hier dan ook voor gaan inzamelen? Ik ken de beste man uit friesland niet maar misschien heeft hij geknipoogd naar de buurvrouw, en is de buurman boos?
paul1
@Weidezicht ja het blijven tenslotte Groningers 😅
EDOO
@paul1 Een Fries in Groningen.
buorman
@EDOO
Nee, de buurman is een grunniger, en die heeft dan weer een buorman als buurman: man man man wat een boudel
milkman1
@EDOO Er zitten nogal wat Friezen in Groningen en bevalt ze daar prima.
Lepus
@milkman1 Andersom is me ook prima bevallen!
Melkweb
@Weidezicht tenzij Agractie meer weet dan wij in de media hebben vernomen. Dekt de verzekering deze bedrijfsschade dan niet. Tis een voorval die hoogstwaarschijnlijk buiten hun schuld is ontstaan en hun bedrijfsvoering heeft benadeeld.

En wat is de connectie van deze boer met Agractie, niet dat ik deze mensen niks gun maar er klopt hier iets niet , Agractie kan nu niet bij deze eenmalige actie blijven, tenzij...
+2
Frans1
@Melkweb ik snap dit ook niet zo goed
+6
Koeien boertje
@Frans1 dit is een leuk gebaar, maar als woensdag mn maïs plat waait kan ik daar ook aankloppen?
Begin zonder eind kijk me
hans1980
@Koeien boertje zullen de donateurs wel achter staan
Melkvee1980
@Koeien boertje Ik vind melk weg laten lopen door een inbreker eerlijk gezegd wel wat anders dan plat gewaaide maïs. Dit komt dichter in de buurt van activisme/ vernieling dan diefstal of natuurrampen.
Begrijp de verwarring, maar vind t wel een leuk gebaar... beetje in dezelfde trant als die boete actie.
weurding
@Melkweb dekt de verzekering niet..... zat toch geen penicilline in? 🙈🙈
+1
gezienus
@weurding geen sla
apende honden waker maken
Waarom vergoed Agractie deze melk,is Agractie aansprakelijk hiervoor??Deze collum roept een hoop vragen op,WEES DUIDELIJK IN JE BERICHTGEVING!! Gaat Agractie zometeen ook diefstallen vergoeden of brand stichting vergoeden?Agractie brengt zichzelf in een lastig paket, wie wel en wie niet zometeen!
+2
Melkweb
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl In het ergste geval denk ik dat Agractie heeft gehandeld uit emotie en empathie. Prachtig maar tegelijk onprofessioneel, heeft het bestuur een mandaat voor zulke zaken? Is Agractie hiermee een Ons-kent-ons-club geworden? Had een paar jaar geleden een grapjas die dacht mijn balen te moeten opsnijden, zal die rekening ook maar eens opzoeken. Wie weet, wordt ik vandaag ook blij gemaakt.

Ze hadden beter een mogelijkheid kunnen bieden voor iedereen die dat zelf wil een rekeningnummer te geven om dit gezin te helpen.
+1
weurding
@Melkweb kijk, dat is nou meestal de reden dat dingen scheef gaan in de landbouw... de " ik niet dan jij ook niet mentaliteit "
Melkweb
@weurding juist andersom.... als de selectieve emotie de overhand krijgt is juist de reden dat alles misloopt. Kijk maar rond
@weurding Agractie is geen verzekerings maatschappij,heeft niets met mentaliteit te maken,als je de een steunt en de ander niet krijg je kwade gezichten.
suggs 73
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl klopt , niet handig dit , 3000 ltr melk , hoeveel dagen melken is het ? en wat is schade , als je net 3000 ltr boven je quotum melkt hoeveel kost dat eigenlijk als boete ? of is dat er niet ?
buorman
Quote Reactie van @suggs 73:
boven je quotum melkt

😂 😆
suggs 73
@buorman stom . dat is er niet meer , zo goed ben ik er in thuis
Lepus
Melk laten lopen is hier een aantal jaren geleden ook gebeurt. Aangifte gedaan maar nooit meer wat gehoord. Wel een code slot op de deur maar ze zijn waarschijnlijk gewoon door de stal in het tanklokaal gekomen.

Ps. Wie zich ook geroepen voelt om dit slachtoffer te steunen kan me PB'en voor m'n IBAN 👍
+1
Kanaal
Ze hebben bij mij 2 jaar geleden de mestsilo leeg laten lopen, waar kan ik de rekening voor de vergoeding heen sturen ?
Zo heeft iedereen wel een keer wat meegemaakt.
Melkweb
@Kanaal als personen die hun nek in het openbaar uitsteken voor een ander en daardoor opzettelijk benadeeld worden (zoals dit) dan was deze actie gerechtvaardigd. Maar misschien is er iets aan de hand wat dus niet in de media kwam en daardoor agractie zich geroepen voelde om dit te doen
Rijkuil
@Kanaal Maak mij maar het bedrag over wat je aan mestafzetkosten bespaard hebt.
buorman
@Rijkuil
Sta je ook voor de rekening wegens het teveel aanwenden op eigen grond ipv afvoeren?
Rijkuil
@buorman Krijg je die in die situatie??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0