Het intrekken van de veevoereis heeft Schouten verder in de problemen gebracht



Originele beschrijving

De veevoereis ging van tafel. Het kabinet gaat in plaats daarvan varkensboeren uitkopen. Is dat een geschikt alternatief, om de stikstofcrisis vlot...

Deel dit topic

Reacties

pietjepuk
Hoe gaat schouten zich hier uitdraaien? Gok dat het vooruit geschoven wordt tot naar de verkiezing. Probleem voor de volgende.
labella
Ze heeft er zelf om gevraagd. Ik heb geen medelijden, gek he!
+2
Limootje
Wanneer koeien vanwege de droogte via gras minder eiwit binnen krijgen dan is het probleem voor dit jaar toch opgelost.
+4
zwierb
Quote Reactie van @Limootje:
Wanneer koeien vanwege de droogte via gras minder eiwit binnen krijgen dan is het probleem voor dit jaar toch opgelost.

Wat ik ook niet snap is, er zijn dit jaar zoveel minder vliegbewegingen en transport over de weg dat moet voor dit jaar toch genoeg zijn om de bouw weer vlot te trekken, zijn beide zgn nox volgens mij en het is beide in het westen van het land, dus simpel en opgelost zou je denken .
+3
cjw73
De regering strooit met geld dus kom met een goede opkoopregeling voor koeien en varkens en alle problemen zijn zo opgelost. Alleen de huidige regelingen zit en veel te veel haken en ogen aan.
+2
Rodeo clown
@cjw73 door het strooien met geld . Heeft geld al gauw geen waarde meer
Melkveehouder6
@Rodeo clown De dollar zakt alleen maar en ze verwachten dat deze nog meer gaat zakken dus dan blijft de euro redelijk op waarde..
Jaap40
@Melkveehouder6 sterke euro is slecht voor export weet je nog...
BertK
@Jaap40 buiten de euro zone ja. Duurzamer is binnen Europa blijven 😄
+1
Jaap40
@BertK duurzaam is dat er weer wat verdient moet gaan worden.
Koeien boertje
@Jaap40 word de soya goedkoper van😅
dijkstra uit w
Als je de redenatie volgt van de heer Erisman dan kunnen we in het noorden wel eiwit rijk blijven voeren. er komen toch natuurlijks huizen bij hier. en de edenatie dat er te weinig varkens maar wel genoeg koeien rond de randstad zitten slaat ook nergens op. de kritieke depositie in de gebieden rond de randstad worden namelijk voor een groot deel al opgevuld door import stikstof. en de stad zelf. als er stikstof ruimte moet komen in de stad, zal dat toch ook echt moeten door maatregen in de stad. met name verkeer.
BertK
@dijkstra uit w Mooi voorbeeld is den Haag dat rond een N2000 ligt
bio boer
We moeten gewoon alles wat minder wat minder vee en wat mider vliegtuigen wat minder auto's en industrie nederland is gewoon te vol mooi stom dat ze ooits zo enthousiast zijn geweest met die natuura 2000 gebieden nu kunnen ze geen kant meer op heeft de eu ze in de houdgreep met strenge natuur eisen want je komt er nooit meer van af
j h p
@bio boer Volgens mij zitten ze vast op hun eigen KDW.
bio boer
@j h p help mij even KDW
bio boer
@bio boer Google weet alles kritische depositie waarde
dijkstra uit w
@bio boer geen probleem. Taco Dankers heeft al lang voor gerekend dat als er geen import meer van nieuwe Nederlanders is we over 50 jaar hier maar met zn 6 miljoenen zijn. overigens in heel de eu. geboorte cijfer is dom weg te laag. is 1 punt nog wat,. terwijl minimaal 2 nodig is om de bevolking op peil te houden.
puntertje
Erisman gebruikt zijn zgn. expertise ook alleen maar om de landbouw naar zijn wensbeeld te drukken. Een soort Johan V., maar dan vermomd als wetenschapper die steeds en overal in de media opduikt.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
. expertise

Expertise? Erisman?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0