Wakker Dier wil schaduw verplichten in de wei

Wakker Dier wil dat het ministerie van LNV schaduw in de wei verplicht. 'Daar is van bescherming veelal geen sprake. Dat is onnodig en erg naar voor de dieren', zegt Anne Hilhorst van de dierenwelzijnsorganisatie.

Deel dit topic

Reacties

+6
anonymous_238
Daar heb je als boer toch een stal met verkoelende voorzieningen voor
+1
demelkboer
Schaduw in de wei dat heet een stal
Rodeo clown
Zo Anne weer terug van vakantie? Er waren er meer dieren te redden in het land waar je op vakantie was. En had je daar meer kunnen doen. Dan hier als mosterd na de maaltijd je momentje of fame te pakken.
Frederika
Anne komt met de parasol 😭😭
+1
ted9
Er lopen ook wel een beesten op kavels van huis dat die bij 30 graden in de schaduw kunnen komen is wel zo diervriendelijk.
kanniewaarzijn
@ted9 Dan is zo'n parasol zo gek nog niet, met bomen heb je weer gezeik met schaduwwerking bij perceelsregistratie.
Frans1
@ted9 bij ons lopen ze buitendijks zonder schaduw, maar daar waait het altijd, valt je mee met de warmte als je daar loopt. Maar men bedenkt wat, en praat elkaar de kop gek over hoe zielig het wel niet is, en daar buitelt iedereen weer over elkaar heen.
+1
pietjepuk
@Frans1 Hier liepen koeien in een wei waar ze onder bomen in de schaduw konden liggen. Stond er zelf van te kijken dat ze minstens de helft van de keren dat ik er vorige week kwam niet onder de bomen lagen maar gewoon midden in de wei.
+1
Frans1
@pietjepuk de koeien kunnen onder de bomen, maar enkelen hadden toch wat snelle ademhaling s avonds met melken, dat hebben de beesten op de vlakte niet. Maar ik heb op de wd pagina wat tussen de reacties gelezen, ze praten elkaar gek, niemand die werkelijk in het land heeft gelopen, maar men ziet het en denkt dat dat toch wel heel erg moet zijn voor die beesten.
Is echt iets van deze tijd, mensen moeten klimaatbeheersing hebben, altijd optimaal klimaat, alles moet maar altijd precies goed zijn, belachelijk. Honden met jasjes aan, ed, wat dwaalt de mens toch ver af.als er een druppel zweet tevoorschijn komt moet er direkt weer gedoucht worden, want och och die zweet lucht kan echt niet, heb nog veel meer voorbeelden, maar ga maar melk en, beter voor de bloeddruk😬
PIONIER
@pietjepuk Heb het hier laatst ook ergens gezegd, die van mij kunnen onder de bomen in de schaduw maar lagen laats met die hoge temperaturen op een zwarte plek in het land in de volle zon.
+2
Jaap40
En de beesten van de terein beherende organisaties, oostvaarders plassen waar geen boom meer groeit, gebieden waar nog nooit een boom heeft gegroeid...
Ben die betutteling van WD en anderen zoooo zat... geldkraan gaat hopelijk dicht.
+1
Bekkink
@Jaap40 zonnepanelen daar plaatsen op 3 meter hoogte, kunnen ze mooi onder schuilen
Peter79
Ach ach, heeft WD weer genoeg centjes van de postcode loterij gekregen om maar weer eens lekker haat te zaaien. Wat een laf stelletje schreeuwers heb je daar. Bah!!!!
+1
Melkboer16
Wakker dier is zichzelf belachelijk aan het maken! Mooi laten gaan, het zijn allemaal dezelfde zielige vega agressie lui die daar mee bezig zijn.
Tekort aan de broodnodige vitamines mineralen en eiwitten die in vlees en zuivel zitten is voor de mens niet goed!
+1
Nevergiveup
Hou de Nederlanders ook weg van die hete landen aub. Lopen ze zonnesteken op.
+4
dwers
Bomen past niet in deze streek ,sw Fryslân , open landschap, meest wel wind daardoor, ook verkoelend.
En met bomen kunnen we de laatste weidevogels ook wel vaarwel zeggen, nog meer rovers in de bomen.
Leo,s vriend
@dwers Juist, TBO,s kappen massaal bomen in dat soort gebieden, om weidevogels te beschermen tegen predatoren die de bomen als uitkijktoren gebruiken, en nu wil die troela er bomen zetten?
Albert Altena
Met heet weer gewoon in een goed geïsoleerde stal houden.
Onder bomen is het binnen een paar dagen een grote besmettingsbron.
Dieren zijn namelijk niet zinnelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0