Meulenbroeks: 'Nu werken aan houdbare langetermijnoplossingen'

Voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij is opgelucht dat de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten van tafel is. Maar dat betekent niet dat de sector nu op zijn lauweren kan rusten. 'Het gesprek over stikstof ging de afgelopen maanden alleen over de voermaatregel. We moeten nu snel praten over oplossingen voor de lange termijn.'

Deel dit topic

Reacties

+6
BertK
Doet LNV zelf maar, werken (kan dat daar?) aan een oplossing (voor een papieren probleem)! Laat LTO zich maar ff afzijdig houden.
+2
BertK
@BertK oh nee, laat ze eerst de slachtoffers van de PAS maar aan een NB vergunning helpen. Of liever misschien niet, laat LNV dat maar doen.
+1
oubi
@BertK Aan de PAS heeft het gehele bedrijfsleven meegewerkt. Nu de PAS is gestrand wordt het lastig om te legaliseren. Ik gaan PERTINENT niet mijn onherroepelijke Wnb-vergunning laten verkleinen tbv van de PAS--boeren. Laten die PASmelders maar een luchtwasser op de stal zetten of ammoniakrechten kopen. Dat laatste heb ik ook gedaan. Vanaf 2006 was het in de sector al bekend dat het ontbreken van een Nb-vergunning een lege stal kan betekenen.
Nu zit LTO met de vingers tussen de deur; al de harde groeiers hebben geen legitimiteit om al die melkkoeien te houden. Nu nog de koppeling met de fosfaatrechten (op 2 juli niet voldoende ammoniak dan minder fosfaatrechten), dan zijn er veel problemen zo opgelost.
crisis
Quote Reactie van @oubi:
Ik gaan PERTINENT niet mijn onherroepelijke Wnb-vergunning laten verkleinen tbv van de PAS--boeren

Wie vraagt dat van je?
jg
@crisis Dat was een voorstel.
+1
crisis
Quote Reactie van @jg:
Dat was een voorstel

Van wie?
jg
@crisis Waar stonden vorig jaar tractoren voor de poort ?
crisis
Quote Reactie van @jg:
Waar stonden vorig jaar tractoren voor de poort ?

Waar niet?
oubi
@crisis Nu nog niet maar ergens moet de stikstof wegkomen voor de grote legalisatietruc die ze volgend jaar willen gaan toepassen. Ik ben bang dat ze dit gaan weghalen bij de vergunninghouders die het wel voor elkaar hebben.
MTSTAMMINGA
@oubi Misschien wel bij schiphol want die is al 40% gekrompen 😁
dewittemotor
@oubi Komen verkiezingen aan. Daar gebeurt nu niet veel meer.
Dat blijft onzekerheid tot nieuwe kabinet er is. Dat kan alle kanten op, maar die PAS-sers zijn de lul
BertK
@dewittemotor wettelijk zijn de mogelijkheden voor de overheid om NIET te legaliseren ook niet groot. Bestaat iets als recht van eigendom oid. Is legaal gehandeld en vaak werd er geen andere mogelijkheid geboden.
crisis
Quote Reactie van @oubi:
Ik ben bang

Vind ik vervelend voor je. Vergund is vergund.
+2
BertK
@crisis pas melders zijn gewoon al ingerekend, jij hoeft niks in te leveren. De meeste melders of vrijgestelden onder PAS hebben belachelijk weinig impact op n2000. Zelf ca 0,3 mol en provincie wilde NB aanvraag niet in behandeling nemen voor 0,06 mol uitbreiding. Pas was legaal, dus dan ga je ook niet verder.
raas
@BertK nee nee de PAS was niet legaal hij is onderuit gehaald . dus de PAS was niet onherroepelijk verklaard . je bouw vergunning is pas onherroepelijk als de bezwaren termijnen zijn verlopen.als er iemand bezwaar op maakt heb je nog niets zo is dat met dePAS ook
+2
Greetje
@raas Op het moment dat BertK zijn melding wilde doen was het toch echt wel legaal, ik neem aan dat hij geen jurist is en eerst de wetgeving ging toetsen. Als het dan achteraf toch in strijd met europa blijkt is dat het probleem van de overheid. Zeker als die stal al jaren vol koeien staat, en er nooit gehandhaafd is oid.
Maar ik dacht dat daar nu toch op ingezet werd? Legaliseren? En ik heb nog geen bericht gehad dat ík daarvoor N moet inleveren.
crisis
Quote Reactie van @BertK:
pas melders zijn gewoon al ingerekend,

In het rekenmodel Aerius. Dat zegt niets over de juridische status.
Twentsch Land
Pas melders zijn geen onbekende post stikstof bij de overheid !
@crisis
+1
Twentsch Land
Verstandig is om het vee te houden waar je een Nb voor hebt.....onbenutte ruimte is nog maar afwachten hoe dat verloopt .... er is wel vaker kan niet gezegd maar toch !

@oubi
Farma_boerke
Maw voermaatregel 2.0, zoals de minister al wenste voor volgend jaar.
Rijkuil
@Farma_boerke Ja, dat zegt Wil heel duidelijk.
Laat ik nu in een gebied zitten waar er geen grondwater opgepompt kan worden, een beel te kleine huiskamer heb en vele procenten efficiëntere eiwitbenutting heb als het gemiddelde in de sector.
En dan krijg ik dadelijk de keuze uit 3 opties
Dan zeg ik nu vast🖕🖕🖕🖕🖕

Schouten steekt in het filmpje nog even wat veren in haar twee knuffelpartijen
Daats
@Rijkuil ja een kleine huiskamer is heel lastig....
mlkvhoudr
Nu houd ik wel van koppige vrouwen maar als al bij het begin van de weg aangegeven word dat dit een doodlopende weg was, er gaande weg de rit steeds meer mensen uitstappen, er hulp van een verkeersdeskundige (rechter/advocaten) ingeroepen word, de betonblokken aan het einde van de weg steeds zichtbaarder worden en dan vlak voor er op de betonblokken gecrasht word de navigator bedanken die maar lief bleef zeggen maar lieverd het loopt hier dood bedanken dat hij/zij lief in de auto bleven zitten.

Dat kan alleen een koppige vrouw bedenken😋

Dan mag je als navigator toch best zeggen dit was eenmalig volgende keer graag eerder luisteren
+8
Bietenbrug
Meulenbroeks, voor een niet bestaand papieren probleem moet je geen oplossing zoeken maar het papier verbranden.
+8
jg
@Bietenbrug Slechte reactie van Meukenbroeks , gelijk weer de deur open zetten voor de volgende onzinnige onmogelijke voorstellen.
dewittemotor
@jg idd, wat is die dom zeg. Nu rustig achterover hangen en laat die Schouten maar komen. Komen verkiezingen aan, dus er gebeurt niet veel meer,. Daarbij heel die Corona heisa.
De wereld kan er volgend jaar heel anders uitzien.
Tijd kopen is ook geld in dit geval
crisis
Quote Reactie van @dewittemotor:
rustig achterover hangen

Dat is een keuze voor een standstill. Stoppers moeten door, overnames liggen stil, nieuwe financieringen worden niet verstrekt en bestaande financieringen moeizaam verlengd.
+1
Lepus
@jg Dat is een typisch LTO reactie. Als er geen probleem is, creëren We er er wel één. In opdracht van de SER
jg
@Lepus Als belangenbehartiger moet je ruimte verkopen , niet weggeven. Kosten gaan omhoog , welke maatregel je ook neemt. Periferie telt graag voor dat een bepaalde maatregel geld oplevert .
+1
Wolswinkel
LTO heeft door de jaren heen voor zichzelf een verdienmodel ontwikkeld die een robuuste belangenbehartiging voor haar leden compleet in de weg staat. Met het NAJK als kweekvijver voor -het door de overheid kneedbare- LTO is een buigzame gesprekspartner voor de overheid voorlopig gegarandeerd en zullen alle goedbedoelde collectieve initiatieven vanuit de sector dankbaar aan de kant geschoven worden tijdens het behandelen van hete hangijzers.
+7
hans1980
Ook al ben je geen lid van de LTO toch ondervind je sores van die club
kanniewaarzijn
@hans1980 Zij noemen dat "gratis meeliften op hun successen" 😆
jg
Diversiteit aan bedrijven: inderdaad, je hebt een geldige vergunning of niet . Dat geldt voor veel sectoren .
+1
Rodeo clown
Op je hoogte punt stoppen Wil. Je hebt de overwinning gekaapt gisteren. Dus je gaat de geschiedenis boeken in als ... dus vanaf nu kan het alleen maar bergafwaarts gaan met je.
+1
labella
@Rodeo clown verder bergafwaarts kan bijna niet, dan moet eerst het dal uitgediept worden!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0