Column: Stikstofaanpak moet over een andere boeg

Om stikstof te reduceren, kun je het beste een beloningsregeling optuigen. Dat betoogt Frank Verhoeven, eigenaar van adviesbureau Boerenverstand en vaste columnist van vakblad Melkvee. Hij schetst hoe dat zou kunnen.

Deel dit topic

Reacties

Kempenaar
Wat een kletspraat
Wolswinkel
Geen gek idee. Lees alleen niets over hoe er in zijn optiek omgegaan moet worden met bedrijven die structureel niet weten te scoren op één van de punten.
Twentsch Land
Leuk bedacht en misschien ook wel toepasbaar .... bedrag 4000,- indien alle 5 mogelijkheden worden gehaald en 800000 liter wordt afgeleverd is veel te laag. 14000,- lijkt er meer op.
+1
Fendt816
Ik denk dat de boeren veel te lage verwachtingen hebben wat er betaald kan worden voor de stikstof
paul1
Stikstofaanpak kan overboord, om maar in scheepvaarttermen te blijven.
+3
STOPPEN MET AL DEZE ONZIN, en rap wat,
Fendt816
Ik las een paar maanden ergens dat de stikstof voor de bouw wel een waarde krijgen van meer dan 10.000 euro per kg. Ze hebben soms maar een paar kg nodig.
hans1980
@Fendt816 Wanneer er waarde aan hangt is het toch te gek voor woorden dat men nu de varkens houderij besteeld en straks de Rundveehouderij
@Fendt816 wacht nog maar even met je rijk rekenen. Ze denken in de randstad het geld niet op kan . Daar komen ze binnen een jaar wel achter dat het al op is . Ik denk dat de financiële crisis de Reding is van de bevolking en de ondergang van het klimaatakkoord.
Fendt816
25000 euro kijk maar eens verder in de reacties
melkvee.nl/artikel/…
dwers
Hoe wil je de juiste gegeven dan boven tafel krijgen , toch niet via de KLW.
NB vergunning emmisie 5.7 maar in de KLW moet ik rekenen met 13.0 emmisie , scoor ik niet zo goed op ammoniak en stikstofoverschot , terwijl dat in de praktijk wel zo is.
@dwers STOPPEN MET DEZE ONZIN !!!
dwers
@Detukkeroettwente 👍allemaal koude drukte voor probleem wat er niet is , mijn grond schreewt om stikstof en vooral fosfaat .
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @dwers:
terwijl dat in de praktijk wel zo is

Praktijk is onbelangrijk als je er een hoop leugens door wilt drukken. Theorie, dáár gaat het om. Die kan je tenminste aanpassen aan jouw wensen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0