Farce

Dat de voermaatregel dient om de woningbouw lost te trekken is een grote farce. Als ik in mijn eigen plaats kijk dan is er een woonwijk in aanbouw van ca 2.500 woningen (loopt al 15 jaar); hierbij is een eenmalige stikstofemissie van ca 7.500 kg. tijdens de bouwfase. Er zijn de laatste 20 jaar 6 melkveehouders en 1 varkenshouder uitgekocht voor de ontwikkeling van deze wijk. Deze bedrijven hadden bij elkaar jaarlijks ca. 10.000 kg. ammoniakemissie. De wetgever staat het toe om een project intern te salderen; dus de emissie van de boeren die zijn uitgekocht mag worden gesaldeerd met de bouw van de woningen, ook al zijn de bedrijven reeds gesloopt. Dit is niet alleen in mijn woonplaats zo, maar dat is bij ieder uitbreidingsplan zo. Overal zijn/worden boerenbedrijven uitgekocht om plaats te maken voor woningbouw. Als ik dit globaal bereken voor omliggende plaatsen dan is er per saldo een stikstofoverschot. Dus er is meer weggegaan dan er nodig was voor de bouw. Dus we worden volledig voor de gek gehouden door de overheid. Ik mis deze onderbouwing ook bij de belangenbehartigers van de agrarische sector. Laten we er met een nuchter verstand naar kijken en dan blijkt dat alleen al om die reden de hele voermaatregel niet nodig is om de woningbouw vlot te trekken. We worden ondubbelzinnig voor de gek gehouden.

Deel dit topic

Reacties

crisis
Aandachtspuntje. Volgens de beleidsregels dient er een rechtstreekse koppeling te bestaan tussen saldo gever en saldo nemer.
+2
Rijkuil
@crisis regels, regels, regels, .....
Beetje normaal nadenken is er niet meer bij
We hebben ook nog wetten
Krankzinnige zitten er tussen
Vooral die waarin niet voorkomende diersoorten gered moeten worden
@Rijkuil Ja en plantjes die men niet kan vinden in natura 2500 gebieden.
+2
weurding
@Detukkeroettwente die verbouwen ze ook in oude stallen..😁
+1
oubi
@crisis niet bij dit soort projecten; de bedrijven zijn uitgekocht vanwege bouwen woningen. De regels staan dan toe dat er dan intern gesaldeerd mag worden; ook al zijn de stallen gesloopt. De sloop is onlosmakelijk verbonden met de realisatie van de woonwijk.
crisis
Quote Reactie van @oubi:
de bedrijven zijn uitgekocht vanwege bouwen woningen. De regels staan dan toe dat er dan intern gesaldeerd mag worden

Mooie interpretatie. Ik kan er mee leven.
Boerderie
Het is dan ook een bizar en belachelijk bureaucratisch probleem. Stem wijs volgend jaar, ik hoop oprecht dat we deze waanzin ooit nog kunnen keren, te beginnen met dat partijen zonder direct belang (zoals Mob of urgenda) niet de democratie kunnen omzeilen door de staat te dwingen tot verregaand ingrijpen.
+1
kanniewaarzijn
@Boerderie Ze komen zichzelf nu al tegen, zowel MOB als Urgenda.
Rijkuil
@Boerderie De wetgevende macht is aan zet om wat krom is recht te maken
Activisten maken gebruik van hun grondrechten
Daar is niets mis mee
Politiek die foute wetgeving niet wil veranderen, dat zijn de boosdoeners.
Het is te gemakkelijk om de schuld te geven aan een ander
Boerderie
@Rijkuil als het democratie is, prima. Gesponsord door een club zoals de postcode loterij, die daarmee eigenlijk politiek bedrijft, valt wat mij betreft daar niet onder.
+1
Rijkuil
@Boerderie Zuiver politiek bedrijven is geschiedenis. Een corrupte klucht, meestal voor de duur van vier aaneengesloten jaren, wordt dagelijks opgevoerd.
ted9
@Boerderie Er zijn veel meer geldschieters dan wij weet van hebben.
Rijkuil
@ted9 De bankrekening van een kamerlid wordt gescreend
Maar van zijn vrouw en buurman ook?
+2
Rijkuil
Agenda kamerlid
-gesprek met boeren over extra dierlijke mest om te gebruiken nl. 300kg N op grasland
In de wachtkamer zit de lobby van de kunstmestvervangers al klaar voor het volgende gesprek
En de kunstmestindustrie komt ook nog
Shit, de mestverwerkers willen ook nog een plekje in het al drukke schema

Moeilijk al die politieke afwegingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0