Boeren willen langs bij thuisadressen Kamerleden om voermaatregel van tafel te krijgen

Leden van Farmers Defence (FDF) Force in Gelderland willen woensdag een bezoek brengen aan thuisadressen van Kamerleden om zo de druk op te voeren rond de voermaatregel.

Bron

Boeren willen langs bij thuisadressen Kamerleden om voermaatregel van tafel te krijgen
ad.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+20
marcel r
Zeer slecht plan.
Zal opgevat worden als intimidatie en bedreiging.
+2
Kringloper
@marcel r We worden al jaren geïntimideerd en bedreigt door Den Haag!
Noordoost
@Kringloper precies
slagroomvla
Quote Reactie van @marcel r:
Zal opgevat worden als intimidatie en bedreiging.

Wel bijzonder, als bij jou iemand langs komt, is dat dan bedreigend of intimiderend? Dat is het alleen als je iets uitgevreten hebt of te verbergen hebt!!

Ik lees nergens iets over kamerleden uitmoorden of hun huizen plat branden... Kortom een hoop ophef om niks.
+2
Kanaal
Lijkt mij niet de juiste weg, zal verkeerd worden uitgelegd. Een werknemer gaat ook niet naar het huisadres van zijn baas.
+1
Lepus
@Kanaal Jij denkt echt dat die 150 Kamerleden niet beter weten!?
Ze storten heel Nederland de afgrond in, daar mag je niet mee wegkomen.
+9
Hans van Bergen
LNV komt ook ongevraagd onaangekondigt langs en wil dan zo je erf oplopen dagenlang je dieren bekijken je medicijnen je percelen etc etc dus wat is het verschil?
+1
walker1
@Hans van Bergen Hier is het probleem dat boeren bedrijf en privé niet gescheiden kunnen/willen ,zien. Ja, LNV/NVWA kan onaangekondigde bezoeken/controles doen, maar dat doen ze ook bij bv slachterijen, groenteverwerkers, etc. Maar ze komen dan niet bij de directeur of medewerkers thuis in de woonkamer. Idem voor andere inspectie diensten, neem bv de ILenT, die controleren o.a. de transportsector, die kunnen ook onaangekondigd bij transportbedrijven binnen vallen of een vrachtwagenchauffeur onderweg staande houden, maar ze komen niet bij de chauffeur thuis. Zo hebben we nog wel zeker 10 van die inspectiediensten. rijksinspecties.nl/over-de-inspectieraad/…

Wat ik dus wil zeggen is, dat een bedrijfsinspectie wat anders is als ongevraagd en ongewenst bij een persoon thuis op bezoek komen.
jpls
@walker1 is niet helemaal waar, ook wij hebben in het voorjaar zonder aankondiging een inspectie gehad van de milieudienst/handhaving terwijl wij op vakantie waren, hebben alle schuren opengebroken en ook het woonhuis was opengebroken en geheel doorzocht.
schade is nog steeds niet opgelost
ted9
@jpls Jaja een huis losbreken is een hele normale gang van zaken. Je zal vast wat op je kerfstok hebben.
+1
jpls
@ted9 ja en schrijf dit nu vanachter de tralies😁
walker1
@jpls Dat ze onaangekondigd komen en dat je zelf op vakantie bent, kan gebeuren, dat ze dan alles openbreken, daar moeten ze dan toch wel gegronde redenen voor hebben lijkt me. Als ze bv controleren op illegale medicijnen voor het vee en ze pakken een willekeurige boerderij en daar blijkt niemand thuis en alles is op slot, dan kunnen ze net zo goed naar de volgende boerderij rijden als het toch willekeurig gekozen is.
Mijn ouders hebben nu alleen hobbymatig nog wat vee en grond, maar hebben ruim 40 jaar boerderij gehad, varkens, rundvee. Aantal keren dat de AID/NVWA onaangekondigd op bezoek is geweest, is op 1 hand te tellen. Soms waren ze gewoon rond aan het rijden en bedrijven op een specifiek iets aan het controleren, bv op medicijnen, bestrijdingsmiddelen. Dan moest je de opslag laten zien en zo, soms ook de administratie. Tja die ligt bij de meeste boeren ergens in het woonhuis, tenzij ze in de stal een kantoortje hebben. Kan me 1 x een controle herinneren, dat ze kwamen nadat iemand een melding gedaan had. We hadden toen een koe die had zonnebrand gehad, dus van die kale plekken. Had een voorbijganger dus gemeld. Toen we bij de controle konden aantonen dat de veearts er bij geweest was, was het ook weer in orde.
jpls
@walker1 ze wisten dat we op vakantie waren, want de betreffende ambtenaar wilde een maand eerder een afspraak maken en ik heb hem toen verteld dat we in het buitenland waren en niet wisten wanneer we terug zouden komen, kennelijk wilde hij daar niet op wachten. we hebben overigens geen vee meer en heb hem dat ook verteld, en het kantoor zijn ze voorbijgelopen en hebben net ertegen over de achterdeur van het woonhuis opengebroken. ze hebben overigens wel aangegeven de schade te vergoeden/herstellen, maar daar heb ik na 6 maand nog niets van gemerkt. ik heb overigens de indruk dat iemand wilde scoren met een drugsvangst omdat ze met verschillende auto's en politie waren. het ergste vinden we dat ze met heel de club in het woonhuis zijn geweest, dan gelden er in een keer geen privacy-regels meer, en ik heb betreffende man daarop er ook op aangesproken hoe hij het zou vinden als ik bij hem zou inbreken, maar dat moest ik toch anders zien zei hij. ja deuuuh.
walker1
@jpls Ja, nou wordt het verhaal al heel anders, als het om een onderzoek naar drugs gaat. Dan heb je ook niet meer met de AID/NVWA te maken. Die inval vorige week in Nijeveen was ook niet de NVWA. Als ze met de Bearcat de poort inrammen en met zwaarbewapende agenten inval doen, dan zoeken ze echt niet naar wat foutjes in de mestboekhouding.
jpls
@walker1 nou , ik ga er niet vanuit dat het een politieactie was, want het merendeel waren handhavers van de gemeente, maar ik heb begrepen dat die niet zonder politie op eigen houtje zomaar ergens naar binnen mogen, maar omdat ze blijkbaar niet hebben kunnen vinden wat ze zochten zijn ze maar mijn prive woning binnengevallen in de hoop daar iets aan te treffen.
walker1
@jpls In ieder erg vervelend als je niks te verbergen had, verkeerd deed. Tja, kan goed zijn dat een of andere idioot bij de gemeente geroepen heeft dat jij een wietkwekerij had of zo en als ze dat geloven ben jij de klos.
+1
Rodeo clown
Nep nieuws van de krant
Daats
@Rodeo clown redactie zelf met een prepaid telefoon dat bericht in de WhatsApp geplaatst.... Wie kent manuela??
+5
weurding
@Daats jaques herb...
sorry
@Daats volgens mij is die wel bekend
demelkboer
Maakt het iig ludiek. Picknick land mee. Lekker producten van onze Hollandse boeren. Enz.
+4
kanniewaarzijn
Niet doen. Is ook helemaal niet nodig. Als niemand zich aan die belachelijke regel houdt en ook de veevoerfabrieken gewoon normaal voer blijven produceren, dan zou ik wel eens willen weten wat onze oplichters daar aan denken te gaan doen. Kom op mensen, boeren hebben de macht zelf in handen!!
Jannus
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Kom op mensen, boeren hebben de macht zelf in handen!!

Behoud de wijsheid in eigen hand 😅
+4
ted9
Niet doe. De pers smult er van als ze weer een of andere 17 jarige met blokjes bloes en sjekkie op de lip voor de microfoon kunnen krijgen die van kant nog wal weet. Zorg gewoon voor een professioneel persoon dat buiten de landbouw staat maar wel voor ons het woord doet. Elke andere sector heeft zn persoon. Dit zal veel beter uitpakken dan elke x met de zuipketen allerlei gekke fratsen uithalen in het land met de trekker van de loonwerker.
Hans van Bergen
@ted9 Wat een ongelofelijke bullshit!!! Vanaf 01-10-2019 zijn tijdens de vele vel zeer vele boerenacties ook zeer vele boeren boerinnen jongens en meiden op radio en TV geweest en die hebben dat allemaal zonder uitzondering supergoed gedaan. Vaak in 1 zin de knetterharde waarheid. En wat te denken van de prachtige spreuken. De mensen hebben er van genoten. Dus wat een fucking flauwekul als zou je daar een prof voor moeten inhuren. Kijk es naar dat gestamel en gestumper van de prof LTO bestuurders
pa
@Hans van Bergen U heeft gesolliciteerd als nieuwe voorzitter L T O ?
+1
Daats
@Hans van Bergen gestamel praat je over, maar fatsoenlijk de datum van 1 oktober 2019 opschrijven is al te veel gevraagd....
+3
ted9
@Hans van Bergen Ik hoop al helemaal niet dat ze jou interviewen. Jij denkt elke keer met een grote bek je gelijk te kunnen halen als ik jou reacties een beetje bekijk. Niemand zit op jou geschreeuw te wachten.
Noorderling
@ted9 powned zoekt ze op, vermakelijke tv maar mag toch hopen dat iedereen snapt dat dat de afspiegeling van Nederland ook niet is.
Kringloper
Politici moet je thuis bezoeken want als ze kleur moeten bekennen sluipen de ratten via de coulissen weg. Overbetaalde laffe honden verder niets.
sorry
@Kringloper gelijk in de koelkast kijken wat er allemaal staat
+3
walker1
Als ik kamerlid was zou ik al vast wat kratten bier koud zetten en de bbq vast klaarzetten i.p.v. zeuren over intimidatie 😄
+3
arie.j
Jammer.
Hoe dom kun je zijn.
sorry
@arie.j akties zijn tot nu toe zijn altijd meegevallen
Rijkuil
Gezellig met politicus de matrix narekenen onder het genot van een bal gehakt en een radlertje
Niets mis mee
+3
laatste strijder
Hou prive dr AUB buiten !! , (bedenk t is andersom)

100 % voor acties , maar dit slaat de plank vólledig mis ,
Erco
@laatste strijder andersom doen ze al
+8
Reurt Boelema
FDF werd opgericht toen een collega thuis werd opgezocht door dierenactivisten. Dat was schandalig, huisvredebreuk en inbreuk op de privacy. Nu zelf maar hetzelfde gaan doen, lijkt me op zijn zachtst gezegd niet bevorderlijk voor de geloofwaardigheid.
+2
Gewoon een bezoek brengen met 500 trekkers deze ONZIN MOET STOPPEN.Knettergek dat bint ze !!! Eiwit om huizen te bouwen, hoe gestoord kun je zijn als land !!!
Blijvenboeren
Bestuur FDF grijp in
Dit helpt alles wat generaties voor ons hebben opgebouwd naar de klote
Creëer geen animal farm van Orwell ( de varkens nemen de macht als de boer van huis is)
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , druk , boeren , gelderland en fdf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!