RVO.nl neemt meer tijd voor inventarisatie PAS-melders

RVO.nl trekt meer tijd uit voor de inventarisatie van PAS-melders. De deadline om bij RVO.nl informatie aan te leveren, is verschoven van 14 augustus naar 1 oktober. Er is gekozen voor verlenging, in verband met de vakantieperiode.

Deel dit topic RVO.nl neemt meer tijd voor inventarisatie PAS-melders (nieuweoogst.nl)

RVO.nl trekt meer tijd uit voor de inventarisatie van PAS-melders. De deadline om bij RVO.nl informatie aan te leveren, is verschoven van 14 augustus naar 1 oktober. Er is gekozen voor verlenging, in verband met de vakantieperiode.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
Rodeo clown
Beetje laat van RVO.
+4
de jonge
@Rodeo clown en tot en met 1 oktober geen fosfaatoverdrachten kunnen melden.....zal wel toeval zijn maar ik neem aan dat ze van tevoren wel wisten dat er een vakantieperiode is toch?
Rodeo clown
@de jonge ik denk dat de pas melders er goed aan doen nu nog wat fosfaat te kopen voor het deel waar ze geen vergunning voor hadden. Want in legalisering van de pas met een veestapel ver boven de oorspronkelijke vergunning geloof ik niet in. Net zo min dat er voor illegale vrouwelijke dieren fosfaat rechten zijn verkregen die dan ook gelegaliseerd worden . En je moet nog wel in sinterklaas geloven als je denk dat de roverheid iets weggeeft aan boeren.
m uut m
@Rodeo clown
Zou niet weten waarom.
Rodeo clown
@m uut m huichelaar je weet best waarom.
m uut m
@Rodeo clown
Wij hebben nooit een vergunning gehad (of nodig gehad). We zaten altijd onder AMvB en waren geen NB vergunning nodig.
Waarom zou ik nu fosfaatrechten moeten kopen ?
Leg mij dat eens uit!
Rodeo clown
@m uut m laatste 20 jaar niks meer gedaan?
m uut m
@Rodeo clown
Ja wel.
In 2009 nieuwe stal gebouwd.
Gevraagd aan Provincie en Gemeente of we een NB vergunning nodig waren. Was niet nodig !
cornelissen
@m uut m Als die nieuwe stal gewoon vervanging was,zal dat wel kloppen, anders natuurlijk niet.
m uut m
@cornelissen
Vergroten/vernieuwen staat er letterlijk.
+1
cornelissen
@m uut m Als de provincie dat schriftelijk vermeld heeft, zou ik niet zoveel zorgen maken
robbies
@m uut m jij vertrouwt blind op de overheid, dat weten we inmiddels. Hier is sinds 96/97 geen m2 extra dieroppervlak bijgekomen. Toch hebben we sindsdien minimaal 2x de vergunningen vernieuwd, zowel NB-vergunning als Omgevingsvergunning milieu. Meest recent in 2013. Dat je specifieke vergunningen niet persé nodig hebt, wil niet zeggen dat je ze niet hoeft aan te vragen.
Twentsch Land
In de stal wat veranderd en daarom Nb vernieuwd ?
@robbies
+1
robbies
@Twentsch Land Dat wel, maar dat pakte je dan mee in de actualisatie van je vergunning. Het is niet zo dat je voor elke verschoven box en strohok 7.000 euro gaat neertellen. Maar goed; in Brabant wordt je wel min of meer gedwongen om regelmatig met je adviseurs aan tafel te zitten, dan komt het onderwerp actualisatie vergunning ook wel sneller op de agenda
Twentsch Land
Oké ... hier hoor ik het niet zo, alleen bij nieuw en verbouwing.

@robbies
m uut m
@robbies
Zal wel het verschil tussen Brabant en Groningen zijn.
We zullen wel zien hoe het komt.
robbies
Quote Reactie van @m uut m:
Zal wel het verschil tussen Brabant en Groningen zijn.

Ik denk dat dat ook wel verschil maakt, al denk ik niet dat de provincie Groningen meer betrouwbaar is dan Brabant. wat ik wil zeggen is dat je nooit op de overheid moet vertrouwen als het gaat om het verkrijgen van vergunningen. De bouwstop in 2013 werd door de provincie keihard ontkent, maar adviesbureaus trokken hun eigen plan. wijbrabant.nl/nieuws-overzicht/….

Idem geldt voor de NB-vergunning. Je kunt wachten op de PAS, maar verschillende adviesbureaus probeerde toch een vergunning te krijgen door aantallen op te hogen of andere stalsystemen in te tekenen. Wat je hebt kun je maar hebben, waarvan akte
+3
bio boer
@Rodeo clown denk je echt dat de soep zo heet gegeten gaat worden ik kan daar niet bij
Rodeo clown
@bio boer vraag het maar aan de fosfaat knelgevallen. Die weten wel hoe heet de soep was. En als muutm op mij begint te reageren zegt al genoeg
+2
Twentsch Land
Maak jezelf niet te blij met je eigen visie ... straks krijg je de zoveelste zure appel te verwerken.

@Rodeo clown
Rodeo clown
@Twentsch Land waarom ?
Lepus
@Rodeo clown Een fosfaat "knelgeval" is toch niet te vergelijken met een veehouder uit Friesland/Groningen die, als die het al zou willen, een NB vergunning niet krijgt wegens niet mogelijk?
+1
buorman
@Lepus
Sommige mensen hebben het liefst het worst case scenario, maar idd de fosfaatknelgevallen zijn van een heel andere orde dan de pas melders.
De pas melders hebben op 2/7/15 gewoon rechten gekregen voor op dat moment legaal aanwezige dieren, de/sommige knelgevallen willen alsnog rechten krijgen voor dieren die er nog niet waren en op dat moment ook niet legaal aanwezig konden zijn.
En dat is door de rechters beoordeeld als een bewust genomen ondernemersrisico.
btw; in Friesland kon je tot 1/7/15 gewoon een nb verg aanvragen, en daar is ook veel gebruik van gemaakt o.a. door mijzelf.
Maar niet iedereen kon genoeg ammoniak ruimte vinden om de aanwezige dieren e/o uitbreidingsplannen vergund te krijgen, en dan was je aangewezen op de pas.
Rodeo clown
@buorman hoe kom jij erbij dat alle dieren legaal waren op 2 juli 2015?
Twentsch Land
@Rodeo clown

Waren ze dat dan niet ?
En waarom dan niet ?
hans1980
@Rodeo clown nou en ?
+2
buorman
Quote Reactie van @Rodeo clown:
hoe kom jij erbij dat alle dieren legaal

Omdat op dat moment de dieren aanwezig mochten zijn volgens de toen geldende wetten/regels, of wil jij nog een boete voor het 130 rijden op de snelweg vorig jaar omdat nu 100 de max is?
cornelissen
Quote Reactie van @buorman:
de/sommige knelgevallen

Even een correctie: de (grond) gebonden knelgevallen met onomkeerbare investeringen op de peildatum zijn op advies van lto en meeloper nmv vernageld . Heeft weinig met ondernemersrisico te maken , meer met leugens ,.
Volgens lto bij monde van K.Romijn (met zijn early warning ) was uitbreiding mogelijk na 1 april 2015 met nachtneming van de geldende regelgeving en nmv was altijd zwaar tegen fosfaatrechten.
Maar de leugenaars waren op 2 juli 2015 met of zonder voorkennis om met opoffering van eigen leden. Een overgangsregeling hadden ze geen boodschap aan.
+3
familie pelle
@cornelissen
Quote:
. en nmv was altijd zwaar tegen fosfaatrechten.

Wat lig je toch weer dom te zwammen. Kom eens uit die zon! Als het aan nmv lag waren er inderdaad geen Fosfaatrechten maar nog steeds flexibele melkquota. Dan hadden we nu geen gezeik met fosfaat, stikstof en knelgevallen. Daarnaast een mooi stuur om tijdens crisis zoals deze een paar procent minder te melken en meer over te houden.
cornelissen
@familie pelle Je wilt toch niet ontkennen ,dat een fatsoenlijke overgangsregeling door lto en nmv is tegengehouden, dat heeft niet aan Van Dam gelegen, die maakte het allemaal weinig uit, was al met een andere functie bezig
de jonge
@cornelissen voor van dam was sharon dijksma er ............
+1
familie pelle
@cornelissen
Quote:
. Je wilt toch niet ontkennen ,dat een fatsoenlijke overgangsregeling door lto en nmv is tegengehouden, dat heeft niet aan Van Dam gelegen, die maakte het allemaal weinig uit, was al met een andere functie bezig

Das een heel andere discussie. Ik ben al 8,3 % gekort voor boeren zoals jou. Ik vind dat genoeg, jij wilt nog meer gratis rechten.
Rijkuil
@familie pelle Het grappige is de schaarste die door de overheid gecreëerd is. En zet daar eens naast dat de varkenshouderij gewoon 8% van hun quota inlevert. We doen het niet zo slim als sector.
+1
Leo,s vriend
@Rijkuil het is maar de vraag of dat inleveren( is trouwens uitkopen) van de varkenssector zo slecht zal uitpakken, al 15 jaar geleden vond een deel van de varkenssector al dat er ingekrompen moest worden, voor de blijvers kan dit wel eens beter uitpakken, alles beter in balans, minder "overschotten"

Wat ik wel een nadeel vind is dat juist de gezinsbedrijven stoppen, de megajongens gaan door.
mlkvhoudr
@Leo,s vriend dat gaat zo blijven groter gespecialiseerder en beter te combineren met privé.

Gezinsbedrijven gaan ook in de melkveehouderij afvallen
cornelissen
Quote Reactie van @familie pelle:
jij wilt nog meer gratis rechten.

Je weet toch wel hoe de procedures van de gevallen met onomkeerbare investeringen op peildatum zijn afgelopen?
En inderdaad grondgebonden melkveehouders zijn voor de aantallen op de peildatum niet gekort, je weet de motivering van het ministerie ook wel,waren volgens het ministerie niet verantwoordelijk voor overschrijding fosfaatplafond. Heeft weinig met gratis rechten te maken.
Overigens verbaasd het mij nog steeds dat een of meerdere lto leden de leugenaar en mismanagementer K.Romijn hebben aangemeld voor een lintje, zullen ondanks de korting wel heel tevreden zijn, mogelijkerwijs voorkennis?? Ik weet het niet.
familie pelle
@cornelissen
Quote:
. waren volgens het ministerie niet verantwoordelijk voor overschrijding fosfaatplafond.

Schijt jou koe een andere kleur stront dan mijn koe? Is een kruiwagen poep van mij vervuilender dan jou kruiwagen? Nee, fosfaatplafond heeft niets met plaatsing te maken. Ik kan al mijn fosfaat makkelijk plaatsen omdat mijn mest vele malen minder fosfaat bevat dan de overheid hanteert. Dat je boos bent op lto en dat lulletje rozenwater cees konijn( Hi hi) snap ik wel maar dat je nmv hierbij telkens afvalt en pleit voor meer gratis rechten ten koste van anderen snap ik niet.
+1
jpls
@cornelissen Jij kunt dan wel grond genoeg hebben, maar vind jij het dan rechtvaardig dat ik, met op de peildatum 2-7-2015, minder dieren als aan het begin van het melkquotum tijdperk, en ja, ik betaal ook flink om mijn mest op nederlandse grond te plaatsen, en toch 8,3% moet inleveren omdat iemand anders met of zonder genoeg grond flink gegroeid is. schaam je!!!!!
cornelissen
Quote Reactie van @jpls:
en toch 8,3% moet inleveren omdat iemand anders met of zonder genoeg grond flink gegroeid is. schaam je!!!!!

Ik heb al in het begin van deze ellende via een mail aan de nmv als suggestie voorgesteld om de niet of amper niet grondgebonden groeiers op aanvraag een minder grote korting te geven, zelfde manier als bij de invoering van het quotum in 1984. Dit had mogelijk natuurlijk tot een hogere korting geleid bij de grote groeiers en verdubbelaars. Men had daar kennelijk geen boodschap aan.Dus misschien daar met je reactie naar toe. Want de niet grondgebonden niet groeiers zijn natuurlijk ook aardig door hun organisaties genaaid.
+1
jpls
@cornelissen ik hoef met mijn reactie nergens naar toe, dat is een gepasseerd station. wij hadden in 2013 een melkrobot aangeschaft, die hadden we in 2015 ook niet terug verdient, en dat was ook een onomkeerbare investering. en ons bezwaar dat we door ziekte onder het vee op de peildatum de stal niet vol hadden werd ook niet gehonoreerd, maar ik ga niet achteromkijken, alleen zal ik er alles aan doen dat ik dadelijk niet nog een keer gekort word voor de groeiers die over mijn rug nog meer willen groeien.
buorman
Quote Reactie van @cornelissen:
Even een correctie: de (grond) gebonden knelgevallen met onomkeerbare investeringen o

Dat is geen correctie maar een verdraaiing naar een verhaal wat jou past, waarmee je overigens de afgelopen 5 jaar nog geen deuk in een blikje hebt kunnen slaan
cornelissen
Quote Reactie van @buorman:
afgelopen 5 jaar nog geen deuk in een blikje hebt kunnen slaan

Maar daarom mag ik wel feiten vaststellen, blijf ik ook doen te pas en te onpas,misschien voor sommigen tot vervelens toe ,maar feiten zijn feiten
+1
buorman
@cornelissen
Feiten zijn pas een feit als ze bewezen zijn, en dat is je zoals gezegd de afgelopen 5 jaar nog niet gelukt.
Daarmee zijn jou 'feiten' aantijgingen en te kwalificeren als laster
+1
cornelissen
Quote Reactie van @buorman:
Feiten zijn pas een feit als ze bewezen zijn,

Je hebt neem ik aan ( in een interview) ook de motivering van de rechters van het cbb gelezen : wij toetsen op de wetgeving en dat heeft weinig met de feiten te maken,want wij toetsen alleen op de wetgeving. ( en die geeft volgens de rechters die ruimte niet) Dit hebben ze natuurlijk ook geweten bij de landbouworganisaties en mij afgescheept met een mail van: zoek maar een advocaat op
De feiten worden in het geheel niet ontkent , zijn meestal nog voorzien van een handtekening van een registeraccounttent.
Dus de kwalificatie laster werp ik verre van mij af
buorman
Zit rodeo clown ook al in de fosfaathandel?
hans1980
@buorman Ja maandag 09:00 starten we weer ofnie @Rodeo clown
+1
Detukkeroettwente
Wees op je hoede, men verschuift niet zomaar, hier zit wat achter !!! Boeren die geen NB hebben zouden nog weleens van een koude kermis thuis kunnen komen . De overheid is ECHT tot ALLES instaat.
Rodeo clown
@Detukkeroettwente jij snapt het . Ik geef alleen een waarschuwing. Dat als je een paar koeien meer had als waar je vergunning voor had het misschien verstandig is voor dat deel wat fosfaat te kopen om een boete voor dit jaar te ontlopen .is dat dan weggegooid geld? En dan wordt ik beschuldigt van fosfaat handel. De overheid heeft een stok om mee te slaan bij de pas melders.
JohnDeere6serie
Je levert aan RVO middels ondertekening aan voor hoeveel vee je vergunning had op 2 juli 2015. Laat ze dit gegeven nu net nog vergeten zijn te checken bij het maken van de P beschikking. Wellicht is de pauzetijd van fosfaathandel bedoelt voor het sturen van herbeschikkingen.
boer.
@JohnDeere6serie als de pasmelders hun situatie voor niets vergund willen hebben ,zullen ze toch aanmoeten geven voor hoeveel koeien er een gebouw gerealiseerd is waarvoor een pas melding is gedaan. Het verschil met vergund op 2 juli 2015 is extra waarvoor de overheid extra stikstof moet zoeken
crisis
Quote Reactie van @boer.:
Het verschil met vergund op 2 juli 2015 is extra waarvoor de overheid extra stikstof moet zoeken

Het PAS en het onderliggende convenant zaten iets gecompliceerder in elkaar....
verwijderd
+1
robbies
Quote Reactie van @suske:
Het fosfaatrechtenstelsel is een witwasmaatregel.

Ik ben bijzonder benieuwd welke rechter zulke boude uitspraken in een vonnis neerpent. Zet je de bronlink hier ook even weg? CBB Vonnissen zijn gewoon te zien op rechtspraak.nl, en ik voel er weinig voor om alle 5.000 fosfaatuitspraken door te ploegen
m uut m
@robbies
Ronald is weer los.
Rijkuil
@m uut m Weet je het zeker Meindert?
marcsterreborn
@m uut m moeten we daar blij van worden?
verwijderd
robbies
@varkens Bronlink?
Melkveehouder.
Best interessant. Kun je een link naar de uitspraak plaatsen of het zaaknummer even vermelden?@varkens
hans1980
@varkens En wat zijn de conclusies van de deze uitspraak enkel "De wetgever heeft het fosfaatrechtenstelsel onzorgvuldig vastgesteld"
Kun je lezen als foei Schouten
Of komen er consequenties?
+1
Farma_boerke
@hans1980 Zolang er geen bronlink is, is het niet te vertrouwen.
Inmiddels ook genoeg ervaring in de rechtbank en met juristen, zo'n boude uitspraak komt niet zomaar. Zelfs met bewijzen moet je meerdere aanleveren ipv 1 stuk om een dossier te maken. De overheid heeft bij meerderheid van stemmen in 1e en 2e kamer de wet aangenomen, derhalve is de wet leidend en toetst de rechter alleen of er aan wet woord voldaan.

Teveel word hier suggestieve stukken geplaatst zonder de bronnen om op te ruien. Als het werkelijk zo is kan het gelinkt worden. Tot die tijd zie het maar als Fake News.
Het CBB is duidelijk. Je mag je vergunning legaal gebruiken.

(klik om te vergroten)

puppy 3
@Openbaring uit de 2e kamer

5.2
Het in de Msw opgenomen fosfaatrechtenstelsel legt een ruimtelijk gebruiksrecht op aan het meest doelmatige gebruik van tot het bedrijf behorende ruimte, wat niet overeenkomt met de doelstellingen van de Msw. Dat meest doelmatige gebruik is in het algemeen belang, zodat de Msw in strijd is met dat algemeen belang. Verder voert verweerder de Msw uit in strijd met artikel 6 van het EVRM, omdat derde belanghebbenden niet als belanghebbende kunnen deelnemen aan de procedure. Ook handelt verweerder in strijd met de Msw, omdat meer fosfaatrechten zijn uitgegeven dan de wetgever heeft toegestaan. Het fosfaatrechtenstelsel is een witwasmaatregel. In strijd met het recht en het algemeen belang wordt op 2 juli 2015 gehouden melkvee beloond met economische rechten, terwijl men gehouden was artikel 19l van de Natuurbeschermingswet 1998 (Nbw) te handhaven. Staatsteun is geen doelstelling van de Msw en de Msw wordt dus gebruikt voor een ander doel. Het fosfaatrechtenstelsel legt een individuele en buitensporige last op aan ondernemingen die op 2 juli 2015 wel hebben voldaan aan alle voorzorgplichten ten opzichte van ondernemingen die daaraan niet voldeden, zonder dat daar een rechtvaardiging voor bestaat. De wetgever heeft het fosfaatrechtenstelsel onzorgvuldig vastgesteld.
@puppy 3 Tekst is bekend.
+5
robbies
@puppy 3 Je kunt wel onder 8 verschillende accounts steeds hetzelfde stukje tekst plaatsen, maar een linkje maken naar de uitspraak waar de rechter zegt dat het fosfaatrechtenstelsel een witwasmaatregel is lukt je niet?
hans1980
@JohnDeere7serie krijg het spaansbenauwd als ik die stukken lees
+1
robbies
@JohnDeere7serie De alinea komt dus uit het betoog van de appelant. Is helemaal geen rechterlijke uitspraak, maar onderdeel van het beroep van een ontevreden melkveehouder. Zet dat er gewoon bij
JohnDeere7serie
@robbiesja las ik ook, had hem met Google gevonden en vannacht gepost met mn jd6serie, maar reactie verwijderd en een ban.
Weidezicht
@JohnDeere7serie waarom zou je een ban krijgen? Wie legt dat uit? Het zou er hier trouwens een stuk overzichtelijker van worden, als iedereen het bij 1 account houd. Nu zie je zoveel stukken van zoveel namen, dat het niet meer op waarde te schatten is.
+1
Lepus
@Weidezicht omdat hier stevige censuur wordt toegepast.
+1
jg
@Lepus Door wie en met welk belang ?
hans1980
@jg Er is iemand die een zaak heeft aangespannen heeft ruime nb voor 200 koeien echter op peildatum maar 100 koeien nu hoopt hij dat hij deze fosfaatrechten door rechter gratis onder zijn vergunning kunnen worden geschoven, knelgevallen.
Dit gaat echter ten koste van niets vermoedende PAS boeren die dan bij "verkeerde" uitspraak rechter na 1994 (invoering MsW) kunnen, geweldig nieuws voor diegene die als "knelgeval" zijn stal mag vullen. Een bloedbad voor diegene zonder Nb vergunning en terug moet in dieraantallen of stal aanpassingen moet doen (emissie arme vloeren, intern salderen)

We zullen binnenkort horen van waakhond,rijkuil ,openbaring uit 2e kamer,crisis, Rodeo Clown , e.a
Rodeo clown
@hans1980 ik hoor niet bij het door jou genoemde rijtje. Ik knok voor mezelf.
m uut m
@Rodeo clown
Jij had alle vergunningen op orde en ruim voldoende fosfaatrechten.
Waarvoor moet je dan knokken ?
neuske
@hans1980 waakhond is mond dood gemaakt
Rodeo clown
@neuske door wie is waakhond gemuilkorfd?
Weidezicht
@Rodeo clown grasbaal is toch de enige hier die dit beheerd, of wordt die dan gedwongen door hogere machten?
m uut m
@Weidezicht
Co en Tinus
Weidezicht
@m uut m maar die gaan toch geen politiek bedrijven? Snap dat ze schelden of persoonlijke aanvallen misschien verwijderen, maar toch geen politieke linkjes e.d.?
Rodeo clown
@jg LTO . voorkennis bestuurders . (misschien) LNV. Wie zal het zeggen.
Rodeo clown
@Lepus noord korea kan er nog wat leren over censuur hier.
+1
mlkvhoudr
@Weidezicht bij voor jou nieuwe naam gewoon even op naam klikken en dan reacties dan kun je voorgaande reacties lezen, zijn dat er nul #loatgoan

Laat newbies zich eerst maar eens bewijzen

Van mij mag tinus er wel zo n tekentje als op Dumpert bijzetten de eerste maand dan weet je gelijk weer een "nieuwe"
+1
mlkvhoudr
@mlkvhoudr newby icoontje

(klik om te vergroten)

Rodeo clown
@mlkvhoudr zou me niks verwonderen dat jij prikt met de boven genoemde classificatie. Alles downplayen en bagatelliseren.
En het een beetje heet gaat worden.
mlkvhoudr
@Rodeo clown ik kom al uit de oudheid hier op het prikkebord

Maar los daarvan sta ik altijd open voor verbetering, dus wat vind jij dat ik beter kan doen hier op t prikkebord?
Rodeo clown
@mlkvhoudr dat doet er niet toe of jij al prikt in de middeleeuwen . Waarom speel je op de man en niet op de bal?
+1
mlkvhoudr
@Rodeo clown dat zei ik niet, ik ga er nu ook weer van uit dat ik weer eens reageer op iemand met de zelfde initialen als red bull, maar daar wil ik je ook niet constant op wijzen bijvoorbeeld, ik wil dat gewoon ter kennisgeving aannemen.

Het vreemde van het prikkebord is dat sommigen zich aangevallen voelen door mij, sommigen mij te soft vinden, sommigen.mij inhoudelijk zwak vinden, maar ik vind dat toch vooral 9 van de 10 keer aan slecht lezen aan de andere kant van het internet liggen.

En de 10e keer zal het aan mezelf liggen, maar je moet je nooit door mij persoonlijk aangevallen voelen, maar we zijn wel ondernemers dus moeten wel ergens tegen kunnen.

Als jij bent wie ik denk dat jij bent moet jij je gewoon inhoudelijk manifesteren want dat kan je namelijk wel goed.
Rodeo clown
@mlkvhoudr wie ben ik dan?
+1
mlkvhoudr
@Rodeo clown dat spelletje heb je al eerder onsuccesvol willen spelen 😃
Rodeo clown
@mlkvhoudr zo dom als ... zijn zeldzaam
+2
mlkvhoudr
@Rodeo clown en dat verwijd mij net het op de man spelen 😉
Rodeo clown
@mlkvhoudr ja je hebt gelijk ik speel keihard op de man . En vooral op voorkennis bestuurders. En ledenraad leden die hun taak niet uitvoeren. Dus niet gaan janken als je een keer geraakt wordt
+1
mlkvhoudr
@Rodeo clown dat word lastig mijn laatste bestuurlijke klusje is ongeveer 22 jaar terug en lever aan een particulier maar ik voel me niet aangevallen hoor, ik ben maar 1 boer met 1 functie namelijk vennoot van onze maatschap en heb geen achterban of bestuurlijke ambitie
+1
hans1980
Dus die ruimte mag je opvullen met fosfaatrechten logisch.
Er staat niet mocht je de ruimte binnen milieu vergunningen niet hebben je geen fosfaatrechten krijgt.
Maar misschien moet daar naderhand wel wat bescheiden onder liggen PAS was rechtsgeldig destijds.
Rijkuil
@hans1980 Die uitspraak komt binnenkort.
@Rijkuil Het ligt anders. Nederland moet de natuur beschermen. We hebben daar vergunningen voor. Het niet hebben van een vergunning of een ontoereikende vergunning is een overtreding van de wet. Fosfaatrechten zijn toegekend op basis van wetgeving en de afspraken met de EC. De onduidelijkheid op dat laatste vlak komt aan de orde bij een zaak die gepland staat bij het CBB. De uitspraak in die zaak geeft duidelijkheid over artikel 95.
Rijkuil
@Openbaring uit de 2e kamer Dat bedoelde ik ook.
crisis
Quote Reactie van @Openbaring uit de 2e kamer:
onduidelijkheid op dat laatste vlak

Wat is jou precies onduidelijk? Misschien zijn er slimme prikkers die je verder kunnen helpen.
+1
Detukkeroettwente
@Openbaring uit de 2e kamer Hoe zit het met schiphol, en alle andere industrie die geen NB hebben , moeten die ook sluiten ??? Of word ons de latente ruimte afgepakt, en moeten veehouderijen zonder NB sluiten , om de rest van nederland aan het draaien te houden ??? Er komt straks wat uit de hoge hoed vanuit LNV , wat veel boeren tot WANHOOP drijft net als bij het fosfaat probleem , wat niet bestond.
Twentsch Land
Die mogen uitbreiden als er boeren verdwenen zijn...... misschien beter om op in te spelen.....minder mais verbouwen Tukker en een start/landingsbaan aanleggen op je maisveld 😉

@Detukkeroettwente
+1
oubi
@Detukkeroettwente boeren zonder vergunning kunnen ze wel willen sluiteb maar dat schiet niks op. ook veel vliegverkeer en industrie is dan nog illegaal.
Rodeo clown
@oubi niet als die nooit geen vergunning gehad hebben . Bij de veehouderij is het dan bewust overschrijden van de geldige vergunning.
hond
@Openbaring uit de 2e kamer

Appellante heeft eerst na de peildatum een NB-vergunning aangevraagd en gekregen. Pas na verlening van de NB-vergunning kon appellante rechtsgeldig starten met de uitbreiding.
hans1980
@hond ja dat is logisch
Lepus
Is er nog een (juridisch?) verschil tussen een PAS-melding en een PAS vergunning?
oubi
@Lepus een onherroepelijke pas vergunning is gewoon geldig. een pas melding is niets meer. Alles wat gehouden wordt boven uw vergunning/melding in 1994 is illegaal. Mooier kan ik het niet maken.
Rodeo clown
@oubi zo zie ik het ook .
m uut m
@oubi
Dat is dan nog altijd 100 koeien en 70 stuks jongvee. Dat was destijds de AMvB.
Rodeo clown
@m uut m hoeveel p rechten heb je gehad op 2 juli 2015?
m uut m
@Rodeo clown
Minder dan 5000 kg😉
crisis
Quote Reactie van @oubi:
Alles wat gehouden wordt boven uw vergunning/melding in 1994 is illegaal.

Incorrect. Aanwijsdata zijn individuele referentie. Sectoraal is met de PAS 31 maart 2010 een nulmeting geworden.
Rijkuil
@crisis Pas is exit
+1
crisis
Quote Reactie van @Rijkuil:
Pas is exit

Andere adviserende jurist zoeken, man.
Rijkuil
@crisis Welke?
+1
crisis
Quote Reactie van @Rijkuil:
Welke?

Eentje met dossierkennis, niet eentje die gewoon zegt wat jij wilt horen.
oubi
@crisis daar zou ik maar niet zo zeker van zijn. In de jurisprudentie gaat het om toename sinds aanwijzing gebieden. Voor de oudste gebieden uit 1989 geldt 6 juni1994 als referentiedatum.
crisis
Quote Reactie van @oubi:
Voor de oudste gebieden uit 1989 geldt 6 juni1994 als referentiedatum.

Lang niet iedereen heeft depositie op die gebieden.

Juristen van LNV gaan voor jouw interpretatie, de voor hen meest veilige. Uiteindelijk zal jurisprudentie en beleidskaders onder de PAS ook meegewogen worden.
m uut m
@crisis
Adviseur gaat uit van AMvB van 1994.
Rodeo clown
@m uut m ik dacht altijd dat je een RVO lto trol was. Maar het is nog erger.
crisis
Quote Reactie van @m uut m:
Adviseur gaat uit van AMvB van 1994

Dichtstbijzijnde N2000 is voor jou de Waddenzee? Die is in 1994 aangewezen, vandaar. Heeft die adviseur jouw depositie op de Waddenzee uitgerekend?
bio boer
@crisis wadden zee is niet stikstof gevoelig dus maakt voor stikstof niet uit
Rodeo clown

Weer zo'n één
Alan
@Rodeo clown ik heb er geen ervaring mee. Maar dit gaat op lange termijn toch nooit werken. Weet iemand of er nog gemolken wordt? Of dat hij uit ellende andere gekke dingen heeft gedaan? ( grond of fosfaat rechten verkocht of biologisch geworden of zoiets bedoel ik dan) Ben altijd benieuwd naar dit soort projecten.
mlkvhoudr
@Alan het is geen uniek stalsysteem in nederland, in mijn omgeving staan er al 2 die ik weet

prikkebord.nl/b_picture/6086/

En die draaien beide nog gewoon gangbaar 1 van de 2 gaat omschakelen
crisis
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
geen uniek stalsysteem in nederland

Denk het wel, melkvee op compost wordt door de zuivel niet meer geaccepteerd. Ook bij @m uut m ziet het er nu iets anders uit.
m uut m
@crisis
Compost mag niet maar composteren wel.
+1
matt
@Alan dat is het bedrijf van @m uut m
Alan
@matt ohhhh ehhh sorry. Hij is toch biologisch?
mlkvhoudr
@Alan dit is een filmpje van een eeuwigheid terug van poster die graag kinderachtig doet
Alan
@mlkvhoudr ik vind het juist interessant hoe het met zulke bedrijven gegaan is. Dat zou ik juist graag hier zien. Een mooi filmpje is snel gemaakt, maar is het zo gegaan als gepland.
mlkvhoudr
@Alan ik heb deze boer wel vaker gesproken maar ga geen privé gesprekken hier delen, beste is even pb tje doen aan muutm hij is welbespraakt zat dus kan je zo bijpraten mits jezelf ook netjes je naam er onder zet. Ik zou bv ook nooit het telefoonnr waar jij me mee appte hier delen, maar sommigen hebben nou eenmaal geen fatsoen in hun donder
Rodeo clown
@mlkvhoudr ik heb het niet zo op matennaaiers. Maar er zijn er die niet snappen dat ze genaaid worden.
hond
@Rodeo clown mensen met voorkennis hebben de brave boeren genaaid duizenden rechten zijn bij die mensen terecht gekomen
+3
mlkvhoudr
@Rodeo clown ik prijs elke dag dat ik niet zo gefrustreerd als jou rond hoef te lopen
Rodeo clown
@mlkvhoudr weer op de man spelen? Maar jij denkt nog steeds dat ik ben die jij denkt dat ik ben. Dus jij weet er niks van of ik gefrustreerd ben.
+1
mlkvhoudr
@Rodeo clown het maakt mij ook niet zoveel uit hoor of je de ene of de andere azijnzeiker bent, je komt gewoon ongelofelijk gefrustreerd over, als dat niet het geval is gelukkig maar voor jou
hond
@mlkvhoudr hij heeft wel gelijk er is veel gerommeld met vee op 2-7-2015 waar geen of niet zoveel vee mocht staan volgens de NB vergunning . de rechter is door een boer op de hoogte gebracht. de rechter heeft de plicht om dit te melden
+1
mlkvhoudr
@hond maar dat is toch geen nieuw nieuws, er zijn er altijd die slimmer dan de rest zijn.
Twentsch Land
Weet je dat zeker ?

Muut heeft yersey.

De koeien die ik in het filmpje zag waren prachtige koeien....die doe je toch niet zomaar aan de kant voor de bruine ree-koe !
@matt
bio boer
@Twentsch Land m uut m is gewoon een uitvinders kan niet stil zitten die bruine koetjes zijn ook al weer verleden tijd
Twentsch Land
Heeft hij nu dan geiten met wol aan de melk ?

@bio boer
+1
bio boer
@Twentsch Land blaarkoppen zo ik dat mee heb gekregen hier op prikkebord
Twentsch Land
Oké

@bio boer
m uut m
@bio boer
Nog niet
m uut m
@Twentsch Land
Deze prachtige koeien lopen nu in Dronten.
Rodeo clown
@m uut m waar zit het uier bij die koeien in het filmpje of waren dat de droge? 12000 liter was het toch?
+4
robbies
@matt hij ziet er minder eigenwijs uit dan hij hier overkomt
+1
mlkvhoudr
@robbies is toch mooi man eigenwijze mensen dat maakt nederland een mooi land 17 miljoen stront eigenwijze Nederlanders ik houd er van 😃
Twentsch Land
In de video zo op het eerste oog een aardige man.

@robbies
+1
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
In de video zo op het eerste oog een aardige man.

In het echt valt hij ook niet alles tegen, gebaseerd op een telefoongesprekje met hem
+1
matt
@robbies hij probeert hier nog al eens prikkelend over te komen.

Als wij zeggen dat water nat is,beweert hij van niet.
+3
m uut m
@matt
Ik ben geen meeloper, heb zeker een eigen mening en ben een levensgenieter.
Het glas is halfvol.
Probeer te prikkelen om mensen anders naar dingen te laten kijken.
+1
m uut m
@matt
Ligt eraan in welke toestand het water is.😉
+1
matt
@m uut m heb je daar de hele nacht over moeten denken 😉
+1
m uut m
@matt
Nee.
Maar kon het niet laten. 😄
+1
bio boer
@Rodeo clown is m uut m
m uut m
@bio boer
Echt niet.
bio boer
@m uut m zit ik er naast ? Of wil je gewoon anoniem blijven?
matt
@bio boer lijkt of je vraagt of rodeo clown m uut m is en daar reageert hij op van niet.
Boer in dat filmpje is hij wel.
Rodeo clown
@m uut m gelukkig niet .ik heb mijn schoonfamilie niet nodig.
Rodeo clown
@Alan wat denk je van een bak subsidie geld gebeurd .
Rijkuil
@Rodeo clown filmpje van wur er bij en dan gaan vertellen dat de lachgasuitstoot lekker laag is.
Dan loop je echt ver voor de kudde uit.
Rodeo clown
@Rijkuil jij noemt het voor de kudde uit lopen . Ik noem het matennaaien.
+2
buorman
@Rijkuil Voorlopers zijn van alle tijden, anders liep de stier nog bij de koeien en werden ze met de hand gemolken
+1
Rijkuil
@buorman Voorlopers die iets toevoegen zou je uitvinders kunnen noemen.
Voorlopers die zelf iets verzinnen en de rest een probleem aanpraten zijn de uitvinders van de ellende waar we als sector in zitten.
Stuur dit filmpje naar LNV en we gaan met lachgas aan de slag.
+1
m uut m
@Rijkuil
Je bent niet erg op de hoogte.
google.com/url/…-
Rodeo clown
@m uut m dat jij in 2009 al bezig was lachgas te verminderen. Was wel zeker een niet bestaand probleem creëren en een beetje onderzoeks geld binnen harken. En laat me niet lachen . Hoeveel lachgas heeft de jeugd uitgestoten na die tijd?
Twentsch Land
Jij snapt het nog niet ..... prive mag alles, als bedrijf vrijwel niks.

@Rodeo clown
m uut m
@Rodeo clown
Ik heb geen euro onderzoeksgeld gehad.
WUR heeft wel 3 jaar allerlei onderzoeken gedaan.
buorman
Quote Reactie van @Rodeo clown:
Hoeveel lachgas heeft de jeugd uitgestoten na die tijd?


Die zeggen dat ze juist lachgas vastleggen.........
Rodeo clown
@Rijkuil lachgas daar is koeien en kansen al lang mee bezig. Betaald door zuivel.nl nee dat zeg ik verkeerd. Verkwanseld door zuivel.nl. Betaald door de melkveehouders nou ja betaalt. verplicht ingehouden.
hans1980
Lijkt erop dat menigeen fosfaatrechten onder zijn/haar milieu ruimte schuift gezien de run op fosfaatrechten
mlkvhoudr
@hans1980 app me maar even als de prijs boven de 240 komt
hans1980
+1
Rodeo clown
@mlkvhoudr ga je kopen bij 240?
Erco
@mlkvhoudr is ie geweest 😉
mlkvhoudr
@Erco hij wou niet verder gaan dan 225, dus wacht t nog even af hoe het verder ontwikkelt
Rodeo clown
@hans1980 waarom denk je dat RVO het overzetten straks op pauze zet?
+2
Twentsch Land
Intern systeem computer aanpassen.

@Rodeo clown
zaap
De rechtsleer van schaarse vergunningen,welke een uitvloeisel zijn van art107 en 108 vweu,in samenhang gelezen met art11+12+13dienstenrichtlijn,past de staat der nederlanden niet toe,bij de verdeling van schaarse fosfaatproductierechten welke een productievergunning zijn.dit is een onrechtmatige overheids daad,welke in civielrecht onverbindend zal zijn ,indien hiertoe een rechtsverzoek zal worden gedaan
+1
crisis
Quote Reactie van @zaap:
indien hiertoe een rechtsverzoek zal worden gedaan

Wat let je? Bevrijd de sector van de fosfaatrechtensystematiek.
tukkertje
Dit oordeel heeft ook gevolgen voor de pas melders

Oordeel van het Hof
Door uitstel van betaling te verlenen heeft Italië volgens het Hof in strijd gehandeld met de strikte voorwaarden die de Raad in 2003 aan de goedkeuring van de uitgestelde betaling had verbonden. Als gevolg hiervan is de goedgekeurde steunmaatregel “omgezet in nieuwe en onrechtmatige steun”. Hierbij wijst het Hof erop dat de gehele goedgekeurde steunmaatregel een nieuwe steunmaatregel is geworden, dus niet slechts de wijziging ervan. Deze consequentie is volgens het Hof gerechtvaardigd, omdat daarmee de doeltreffendheid van het systeem van toezicht op staatssteun in de Unie kan worden gewaarborgd. Het moedigt de betrokken lidstaat immers aan de goedkeuringsvoorwaarden van een steunregeling na te leven.

In eerste aanleg meende het Gerecht dat een goedgekeurde steunmaatregel slechts in zijn geheel een nieuwe steunmaatregel kan vormen als de wijziging de kern van de bestaande steunmaatregel raakt. Deze interpretatie van het begrip “nieuwe steun” als bedoeld in artikel 1 sub c Vo 659/1999 (thans artikel 1 sub c Vo 2015/1589) is dus onjuist. Daarom vernietigt het Hof het bestreden arrest van 24 juni 2015 gedeeltelijk . Het gevolg hiervan is dat het door Italië tegen het besluit van de Commissie ingestelde beroep volledig wordt afgewezen.

Commentaar
Het onderhavige arrest is vooral lezenswaardig omdat het laat zien dat een relatief geringe wijziging van een goedgekeurde steunmaatregel verstrekkende gevolgen kan hebben. De gehele steunmaatregel kan immers transformeren tot een nieuwe steunmaatregel als de goedkeuringsvoorwaarden worden overschreden. Hierbij hoeft de wijziging de kern van de goedgekeurde steunmaatregel niet te raken. Het enkel niet naleven van de goedkeuringsvoorwaarden is reeds voldoende om de – in dit geval waarschijnlijk ongewenste – transformatie tot stand te brengen.

De Italiaanse melkveehouders hebben het nakijken. In 2003 had Italië weten te bewerkstelligen dat zij hun schuld in termijnen renteloos mochten aflossen. We leven in 2017, dus aangenomen mag worden dat de hoofdsom inmiddels volledig is afbetaald. Normaal zouden de melkveehouders hiermee gekweten zijn. Echter dankzij het in 2011 door Italië onrechtmatig verleende betalingsuitstel, zullen de melkveehouders alsnog rente moeten betalen. Schadevergoeding van de kant van Italiaanse overheid zit er voor de melkveehouders waarschijnlijk niet in. Het is vaste jurisprudentie dat ondernemers in staatssteunkwesties een eigen verantwoordelijkheid hebben. In de blog Terugvordering van onrechtmatige steun: een proces in drie fasen wordt op dit aspect ingegaan.

Toen de melkveehouders in 2011 uitstel van betaling werd gegund, zal Italië niet voor ogen hebben gehad dat zij daarmee de gehele steunregeling in de waagschaal legde. Het Gerecht volgde immers de Italiaanse interpretatie van het begrip “nieuwe steun”. Teneinde geen risico te lopen was het beter geweest als Italië de Raad vooraf om toestemming had gevraagd om tijdelijk van de beschikking uit 2003 te mogen afwijken. Dit deed Polen in een enigszins vergelijkbaar geval onlangs nog. Deze zaak wordt beschreven in de blog Heffing wegens overschrijding melkquotum en staatssteun.
tukkertje
Is de gedoog steun van de pas melders wel gemeld in Brussel ?????
tukkertje
199 zoogkoeien in een lege stal plaatsen BV er op. en je aanmelden als pas melder. de inschrijf procedure loopt nog . en volgens de schaarse rechten materie mag er iedereen naar dingen naar de N rechten . je krijgt ze gratis en nadien verkoop je ze voor veel geld . leuker kunnen ze het niet maken

In de memorie van antwoord heeft de regering in reactie op vragen van de leden van de Forum voor
Democratie-fractie aangegeven dat op veel plekken de vergunningverlening is komen stilliggen maar dat
“lopende projecten wel doorgegaan zijn”.2 In de brief van 13 november 2019 is aangegeven dat “met
prioriteit gewerkt (wordt) aan het via een collectieve regeling legaliseren van activiteiten waarvoor
destijds in het kader van de PAS een vrijstelling van de Natura 2000-vergunningplicht gold”.3 Indien in
een bepaald gebied depositieruimte beschikbaar blijkt te zijn voor vergunningverlening, betreft het
1

schaarse vergunningen waarvoor geldt dat aanvragers een gelijke positie en kans moeten krijgen om
‘mee te dingen’ voor het verkrijgen van een deel van de gemaximeerde ruimte.
crisis
Quote Reactie van @tukkertje:
199 zoogkoeien in een lege stal plaatsen BV er op. en je aanmelden als pas melder. de inschrijf procedure loopt nog

?? Jij wilt je morgen aanmelden onder de PAS. Lijkt me wat laat.
tukkertje
@crisis de inschrijf procedure staat nu nog open . dat geld voor iedereen niet alleen voor de pas melders trucje van Carola

waarvoor geldt dat aanvragers een gelijke positie en kans moeten krijgen om
‘mee te dingen’ voor het verkrijgen van een deel van de gemaximeerde ruimte.

ook jij -industrie - al diegenen die N nodig hebben mogen mee dingen als je je op tijd inschrijft
crisis
Quote Reactie van @tukkertje:
inschrijf procedure

Je maakt er een mooi verhaal van. Geregistreerde PAS-melders kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor legalisatie. Dossieropbouw volgt hopelijk eind dit jaar. Waarschijnlijk volgend jaar.
tukkertje
@crisis ik zie al bestuurder met een nieuwe opgezette BV .( voorkennis ) ???
wat is de peildatum voor de melders ??? N rechten gratis binnen harken en dan euro,s van maken. zo als met de fosfaat rechten ook is gedaan
tukkertje
Heeft carola de staatssteun voor de PAS melders wel aangemeld in Brussel
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!