Deze Kamerleden vertrokken voor stemming over zorgbeloning



Originele beschrijving

In totaal hebben 33 Kamerleden het parlementsgebouw verlaten vóór de hoofdelijke stemming over een voorstel om zorgmedewerkers een hogere beloning te geven. Nog eens 54 Kamerleden zijn helemaal niet naar Den Haag gekomen voor het coronadebat.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Slechte beurt voor d66
Bekkink
@paul1 jacco staat er ook bij..
walker1
@paul1 Slechte beurt voor de gehele coalitie. Dus niet alleen D66, maar ook VVD, CDA en Christenunie
Porky
@paul1 wat denk je van die viespeuk van de CU?
gerrie-hul
@Porky Dan weet je toch waar je niet op moet stemmen
puntertje
Ja, Tjeerd moest nog snel voor sluitingstijd bij de vegetarische 'slager' zijn, je moet als deugkneus nu eenmaal prioriteiten stellen.
+4
arie.j
Politiek gedoe om toen er veel kamerleden afwezig waren in vakantietijd een hoofdelijke stemming aan te vragen
Stemming vind binnenkort toch plaats en kwam echt niet op die paar dagen aan.
+3
Kringloper
@arie.j Het feit dat ze snel weglopen geeft al aan wat een lozers het zijn. PVV komt als enige op voor het eigen volk, de rest vind zich zelf belangrijker!
+6
arie.j
Quote Reactie van @Kringloper:
@arie.j Het feit dat ze snel weglopen geeft al aan wat een lozers het zijn. PVV komt als enige op voor het eigen volk, de rest vind zich zelf belangrijker!

Typisch PVV kletskoek
Wie eerlijk is ziet gewoon dat enkele politieke partijen gebruik wilden maken van vakantie afwezigheid van andere kamerleden.
Maar als je democratisch wilt zijn dan laat je alle stemmen tellen
Dat los van het onderwerp. De commotie was dan ook nogal gespeeld gedoe.
sorry
Quote Reactie van @arie.j:
kletskoek

mogen ze wel met 150 in de kamer zitten?
arie.j
Quote Reactie van @sorry:
mogen ze wel met 150 in de kamer zitten

--"Hoe werken hoofdelijke stemmingen in coronatijd? Hoofdelijk stemmen betekent dat alle 150 Kamerleden hun individuele stem uitbrengen en dat er dus niet per fractie wordt gestemd. In de plenaire zaal zegt ieder Kamerlid na het opnoemen van zijn of haar naam: ‘voor’ of ‘tegen’.
Omdat het vanwege corona niet veilig is om met 150 Kamerleden tegelijk te stemmen in de plenaire zaal, gebeurde dat gisteren in drie groepen van vijftig leden. Na iedere groep werd de zaal schoongemaakt en klonk de stemmingsbel die aangaf dat de volgende groep aan de beurt is"--
In het filmpje kijk je naar de eerste hoofdelijke stemming in coronatijd op dinsdag 2 juni.
Lees meer: tweedekamer.nl/nieuws/kamernieuws/…
+10
Porky
@arie.j nee klopt ,met 150 man in de "plenaire zaal " te gaan zitten is niet veilig , je mag wel met 300 man in het vliegtuig kruipen, da's gezond, en als je terug komt uit zgn oranje gebieden loop je gewoon door ,hou op man met dat gelul dat het zgn onveilig zou zijn.
gerrie-hul
@sorry Ze mogen toch ook in een vliegtuig mutje aan mutje zitten
Kringloper
@arie.j ga lekker lopen stoken op Joop.nl, daar zitten jou gelijkgestemden, niet hier op het prikkebord!
+3
arie.j
Quote Reactie van @Kringloper:
@arie.j ga lekker lopen stoken op Joop.nl, daar zitten jou gelijkgestemden, niet hier op het prikkebord!

Jij denkt dat boeren massaal achter die gekke Graus en zijn partij aanlopen? laat me niet vreselijk lachen zeg.
+1
Kringloper
@arie.j Je kunt beter achter Wilders aanlopen, dan achter dat andere corrupte zooitje.
torrarica
@arie.j in nh is het de grootste partij.ik weet dat hier heel veel boeren op fvd hebben gestemd.en hoe is dat in Brabant ? En bij de komende komende verkiezingen daar?
+1
walker1
@torrarica Heb bij vorige 2e kamer verkiezingen FvD gestemd en toen ook lid geworden. Bij komende verkiezingen stem ik weer FvD. Thierry Baudet is zo nu en dan een apart iemand, maar ik ben ook al 2 x op een partijcongres geweest en FvD is inmiddels heel wat meer als alleen Baudet en Hiddema, ze echt veel capabele mensen om zich heen verzameld. @JanCees is een keer als spreker op een FvD congres geweest, vraag me af of hij ook lid is en bij de komende verkiezingen eventueel ook verkiesbaar?
+1
Porky
@walker1 Ja hij doet wel eens dingen,maar dat deed fortuin ook, geeft niks ,t is gn meeloper, ik stem hem zeker, ben dat hele zittende zooitje kots zat , denk je dat je met een boeren dochter als min v landbouw een topper binnen gehaalt te hebben, blijkt het een 2e judas te zijn, nee ik ga naar rechts
arie.j
Quote Reactie van @torrarica:
@arie.j in nh is het de grootste partij.ik weet dat hier heel veel boeren op fvd hebben gestemd.en hoe is dat in Brabant ? En bij de komende komende verkiezingen daar?

Grootste partij in N-H? dat zegt niet veel meer tegenwoordig. Zeker met al die versplintering, dan is de grootste partij nog niet groot.
Hoe je een meerderheid kan vormen, waarmee veel van de ideeën van je partij worden uitgevoerd.Daar gaat het om.
Dat is veel belangrijker. PVV zit altijd naast een college of regering, en wat schiet je nou op met alleen periodiek de machthebbers een grote mond te geven?
Porky
@arie.j nee blijf jij maar lekker bij je "christelijke " partijtje, lekker knus een stukkie uit het grote boek lezen één keer p dag, dan hebben jullie je '" zaligheid " weer gekocht en kunnen die zgn gelovige in den haag weer met hun uitgestreken smoelen de kluit weer bedonderen, vraag me wel eens af of die gasten een geweten hebben of dat ze er werkelijk v uit gaan dat Wat ze doen het ware is.raar volk.
+5
walker1
@arie.j Er zullen best nog wel kamerleden op vakantie zijn, maar diegene die toch al terug waren voor dat corona debat, die hadden best nog wel even kunnen blijven voor die stemming.
Als de coalitie zelf er iets doorheen wil drukken waar de gehele oppositie op tegen is, dan roepen ze al hun kamerleden juist op om bij de stemming aanwezig te zijn, zeker nu het 75 tegen 75 is in de kamer, kan 1 afwezige al zorgen voor winst of juist verlies. Ik bedoel dus als 1 coalitie lid bij de stemming afwezig is en de oppositie is er met alle 75, dan verliest de coalitie de stemming met 74 tegen 75.
Juist daarom is de actie van gisteren zo'n laffe streek, bij stemmingen die ze zelf belangrijk vinden trommelen ze iedereen op, komt de stemming ze niet zo goed uit, dan naaien ze er dus tussen uit. Die gasten worden betaald om in de 2e kamer te zitten, niet om eerder naar huis te gaan. Dat hoef ik bij mijn werkgever ook niet te doen, eerder naar huis gaan omdat ik geen zin heb in het laatste klusje.
Maar goed, de helden uit de zorg kunnen alvast 4 partijen weg strepen voor de komende verkiezingen.
+1
Porky
@walker1 ze moeten ze VERPLICHTEN aanwezig te zijn, moeten de meesten bij hun baas, als er bekend gemaakt word dat hun onkosten vergoeding wel of niet omhoog gaat zijn ze er wel,de viespeuken
+4
arie.j
Quote Reactie van @walker1:
@arie.j Er zullen best nog wel kamerleden op vakantie zijn, maar diegene die toch al terug waren voor dat corona debat, die hadden best nog wel even kunnen blijven voor die stemming.Als de coalitie zelf er iets doorheen wil drukken waar de gehele oppositie op tegen is, dan roepen ze al hun kamerleden juist op om bij de stemming aanwezig te zijn, zeker nu het 75 tegen 75 is in de kamer, kan 1 afwezige al zorgen voor winst of juist verlies. Ik bedoel dus als 1 coalitie lid bij de stemming afwezig is en de oppositie is er met alle 75, dan verliest de coalitie de stemming met 74 tegen 75.Juist daarom is de actie van gisteren zo'n laffe streek, bij stemmingen die ze zelf belangrijk vinden trommelen ze iedereen op, komt de stemming ze niet zo goed uit, dan naaien ze er dus tussen uit. Die gasten worden betaald om in de 2e kamer te zitten, niet om eerder naar huis te gaan. Dat hoef ik bij mijn werkgever ook niet te doen, eerder naar huis gaan omdat ik geen zin heb in het laatste klusje.Maar goed, de helden uit de zorg kunnen alvast 4 partijen weg strepen voor de komende verkiezinge

Toch gewoon het spel tussen regeringsfracties en oppositie?
Kan me niet herinneren dat het ooit anders geweest is. Jij soms wel? Zoiets heet politiek
Een beetje dom gedoe alle die zgn. opwinding.
+1
Porky
@arie.j dat is geen klets koek, alles wat PVV indient word stelsel matig genegeerd of geblokkeerd, joh dat hele zooitje is door en door verrot ,ze moesten zich de ogen uit dr had sex schamen om voor zoiets weg te lopen , je moet eens zorg medewerkers spreken die met de handen aan het bed gestaan hebben, wat die mee gemaakt hebben is vreselijk ,en nog geen stuiver van de beloofde 1000 euro gezien, als er in het AZC een geluks zoeker met zn vinger tussen de deur heeft gezeten rollen ze over mekaar heen om te gaan kijken hoe erg het wel niet is,van mij mogen die vieze weg kijkers allemaal de pleuris krijgen .
Porky
@Porky ze moesten zich de ogen uit hun harses schamen ! (hoe komt dat sex er op dan? ,vraag ik me af)
+2
Alan
@Porky heeft te maken met waar je vaak over schrijft dan neemt jou telefoon dat automatisch. Waarschijnlijk een standaard google opdracht 😉
+3
Porky
@Alan zou kunnen, het is een hobby v me haha
Weidezicht
@Porky ik ook😆
weurding
@Porky je kan je tekst aanpassen hoor
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
@arie.j dat is geen klets koek, alles wat PVV indient word stelsel matig genegeerd of geblokkeerd,

Natuurlijk, wanneer je in de oppositie zit dan het maar heel sporadisch dat een voorstel van je wordt aangenomen.
Nooit anders geweest en zal ook wel nooit anders worden.
En aangezien de PVV ten alle tijde in de oppositie wil, weet je dat toch van te voren?
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Wie eerlijk is ziet gewoon

dat ze er wel waren maar letterlijk gevlucht zijn. De hoofdelijke stemming was al eerder besproken en was die avond mogelijk
+3
de jonge
@arie.j dit was de 4de keer dat er over gestemd zou worden,dat je dit blijkbaar goedpraat is niet te begrijpen
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@arie.j dit was de 4de keer dat er over gestemd zou worden,dat je dit blijkbaar goedpraat is niet te begrijpen

Het belangrijkste aan extra geld voor de zorgmedewerkers is of er een paar dagen eerder of later over gestemd wordt? En niet de zaak zelf?
Dan zet je jezelf lelijk te kijk.
de jonge
@arie.j het gaat niet om een paar dagen en dat weet je zelf ook
de jonge
@de jonge en aangezien ik die beloofde 1000 euro van rutte nog niet vergeten ben en er heus niet vanuit ga dat die ooit nog zal komen neem ik aan dat ze dat geld allemaal nog netjes bewaard hebben en ze daarvan de zorg hun beloofde geld kunnen betalen,houden ze ook nog wat over.of zal inmiddels al dat geld ook alweer in 1 of ander buitenland beland zijn.....
+3
Porky
@de jonge nee joh ,jou 1000 € is lekker naar die niks nutten in Afrika gegaan ,die weten niet beter die krijgen al dik 65 jaar elk jaar geld, " ontwikkelings geld " noemen ze dat, wat ze " ontwikkelen" weet ik niet precies,wel dat ze geen ene flikker uitvreten, dekken als konijnen, en zich elke avond in hun nest te barsten lachen om die gasten die ze van alles wijs kunnen maken om aan hun geld te komen
George
Quote Reactie van @Porky:
wel dat ze geen ene flikker uitvreten, dekken als konijnen, en zich elke avond in hun nest te barsten lachen om die gasten die ze van alles wijs kunnen maken om aan hun geld te komen

Dat zijn allemaal wel plezierige bezigheden waar ik het ook graag druk mee zou hebben. 😂
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Dan zet je jezelf lelijk te kijk.

vooral met dat vluchten he
+1
gerrie-hul
@arie.j Nou Arie er is geld genoeg hoor Er word met miljarden gesmeten Maar het ligt eraan waar je het aan besteed Niet de zorg blijkt nu
puntertje
@arie.j Terug komen van reces maar dan wel weer vroeg weggaan, als je Wilders in de kaart wilt spelen moet je dat doen.
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
@arie.j Terug komen van reces maar dan wel weer vroeg weggaan, als je Wilders in de kaart wilt spelen moet je dat doen.

Als je kritiek wil hebben, dan moet je het over het tegenstemmen van regeringspartijen hebben.
Dat ze niet meewerken aan een stemming, die de oppositie toevallig goed uitkomt omdat een behoorlijk gedeelte van de kamerleden op vakantie is, is niet zo verwonderlijk.
+2
puntertje
@arie.j Loekasjenko zou het weer helemaal met je eens zijn denk ik.
+3
Porky
@arie.j lees even de verklaring van Femke Merel v Kooten wat er afgesproken was, weet je gelijk op wat voor farizeeërs je stemt
+2
Lepus
Ik wil niet bagatelliseren maar wat houdt in dit geval "de zorg" in? De gesjeesde managers of de daadwerkelijke mensen op de werkvloer. Daar zit een wereld van verschil in
+3
Tinus
@Lepus Mijn vrouw is ook manager in de zorg. Ze is alles behalve een gesjeesde manager, al zit ze in de onderste management laag. In de management laag boven haar tref ik ze eerlijk gezegd ook niet aan.

Het zal per organisatie verschillen

Als zorgorganisaties willen besparen moeten ze vooral zorgen voor een betere werksfeer waardoor er meer continuïteit is, minder mensen ziek/overwerkt zijn en er minder dure interim managers worden ingezet a 100 euro per uur.

Het zorgen voor een goede werksfeer is iets waar geen enkele managementopleiding aandacht aan besteedt, terwijl een verziekte sfeer meestal het begin is van alle problemen. Mensen melden zich ziek, druk op collega's neemt daardoor toe, er worden dure mensen ingevlogen om de boel draaiende te houden en/of impopulaire maatregelen te nemen, de sfeer verslechterd nog meer en zo door. Je personeelskosten kunnen zo maar met 75% stijgen als je vergeet dat mensen het ook op hun werk een beetje leuk willen hebben.
cs-agrar
Quote Reactie van @Tinus:
verziekte sfeer

wat had je dan verwacht in en ziekenhuis...
+6
Kringloper
Als er voor de zorg geklapt moet worden staan de huichlaars vooraan, zodra er voor de zorg mensen om een paar centen erbij wordt gevraagd lopen ze hard weg. Wel miljarden naar het buitenland brengen via het gedrocht EU, wat is het NL een verrot zooitje geworden.
+2
Porky
@Kringloper juist ,zo is t en niet anders,en dr zal echt veel rechtser gestemd moeten worden, anders zie ik het zeer somber in, mijn moeder van 96 is dolblij met haar eerste achter klein kind, maar heeft er ook medelijden mee, kindje kindje zei ze,in wat voor een wereld ben jij terecht gekomen, het komt noooooit meer goed als het zo doorgaat . Ze kon wel eens gelijk hebben, want wat is de toekomst in deze door en door verrotte wereld ,waar tolerantie en inspraak ( niet altijd terecht) hoogtij viert ,en waar alles maar moet kunnen en mogen, en waar totaal geen respect en leiderschap meer is.
+1
Rodeo clown
@Kringloper ik zou het nu als zorgmedewerkers wel weten. Als ik aan het bed stond bij één van de weglopers die door dat ze zo snel naar de nooduitgang rennen een coronaatje hebben opgelopen. Dus ik stel voor in ieder ziekenhuis een lijst met naam en foto van onze weglopende volksvertegenwoordigers en ze dezelfde behandeling te geven als die ze nu de zorgmedewerkers geven.
Kringloper
@Rodeo clown goed plan👍
cornelissen
@Kringloper Kan alleen niet , de dokters hebben een eed moeten doen en mogen alleen medische keuze s maken
+1
Kringloper
@cornelissen Dat zooitje in de regering hebben ook een eed moeten afleggen, maar ze hebben overal schijt aan!
Rodeo clown
@Kringloper in de telegraaf staan ze met naam en foto.
walker1
@Rodeo clown Terecht!
Rodeo clown
@walker1 ik zeg ophangen in elk ziekenhuis die krant.
+1
walker1
@Rodeo clown Ja, zorg personeel kan alvast 4 partijen af strepen waar ze niet op moeten gaan stemmen.
Rijkuil
@walker1 Leuk ludieke actie voor het zorgpersoneel: allemaal volgende week gezamenlijk 10 seconden luid applaus voor de helden uit Den Haag
Porky
@Rodeo clown klopt , er staat in de telegraaf een halve pagina van die weglopers,ophangen in het ziekenhuis, als Eén v die gasten corona oploopt, minimale zorg geven, net als de verpleger/sters die voor een minimum loon lopen, ( want ze hebben echt allemaal gn top salaris hoor) ondervinding is de beste leer meester
van Ittersum
Misschien ook een rare vraag: weet iemand wat ze verdienen in harde cijfers , incl 8% vakantietoeslag, de 8% extra uitkering en misschien nog budgetkeuze die kan oplopen tot 20%. Zoals ik veel lees bij overheden en semioverheden?
+1
Porky
@van Ittersum bedoel je de zorg medewerkers of die lapzwansen in de 2e kamer?
+4
van Ittersum
@Porky de zorg... iedereen verdient loont naar werken maar eerst maar eens de werkelijke getallen. Ik heb hier vaker gevraagd wie hier de exacte cijfers wil plaatsen ofschoon een ieder zijn oordeel al klaar heeft. Vraag aan de gemiddelde onderwijzer of zorgmedewerker indien deze om loonverhoging vraagt; "maar wat verdien je nu eigenlijk, ik moet jullie tenslotte betalen", je geen antwoord krijgt!!! Helaas wel een feit. Ik ken de getallen van de onderwijzers uit het voortgezette onderwijs wel met al hun toetjes en hun vrije dagen, maar weet de rest het ook. In dit geval de zorg voordat we in koor roepen dat ze onderbetaald worden, moet wel ergens op berusten en de totale zorg in Nederland heeft de grens van 100 miljard euro/jaar al lang gepasseerd, realiseert men dat wel cbs.nl/nl-nl/nieuws/…
+1
Weidezicht
@van Ittersum inderdaad. Respect voor de zorgmedewerkers, maar iedereen heeft wel eens "hooibouw". Ik wil niet met ze ruilen in die coronatijd, maar ga er wel vanuit dat ze alle overuren e.d. betaald krijgen. En als ze 1000 euro is beloofd, moeten ze dat ook krijgen. Maar alleen loonsverhoging op basis van corona tijd? Velle zorgmedewerkers hebben ook niet de enorme hectiek gehad zoals in brabant. Vele hebben wel paraat gestaan.
Porky
@Weidezicht krijgen over uren wel betaald ,maar gaat zoveel belasting af dat het schandalig is, maar dat is met alle overuren in welke sector ook, dus daar kon ook meel eens naar gekeken worden, jij werkt je de pleuris, en den haag pakt jou loon, om het als uitkering aan onze zgn " medelanders/ uitvreters" te geven ,omdat die liever uitslapen ,om s,nachts eerlijke en de werkende mens te kunnen beroven van zowel geld / goederen of hun leven, in zo,n verrot land leven we.
Bekkink
@van Ittersum en onregelmatigheidstoeslag is de plus op het loon...
van Ittersum
@Bekkink over welk loon en welk toeslag hebben we het dan....?

Op een ouderraadsvergadering zei een (mannelijke) ouder iets grappigs of stof tot nadenken : als de moeders in de zorg het dagelijks het zo zwaar heeft en elke dag totaal afgemat terug bij haar gezin terug komt. Waarom kiezen het gros van die moderne denkende dochters dan toch voor de zorg? Is het de roeping of toch het loon die hun beweegt om ook voor deze “zware” beroep te kiezen?

Ik weet het niet , jullie?
Bekkink
@van Ittersum omdat de meeste huishoudens niet van 1 inkomen rond kunnen komen, en omdat de vrouwen graag willen zorgen/verzorgen. Zit in de genen....ook is het redelijk te combineren met school of dergelijke...tenminste zo is het hier
van Ittersum
@Bekkink jij kunt dus wel aangeven hoeveel uw vrouw krijgt elke maand? Zij heeft een maatschappelijk functie betaald door de gemeenschap, is het dan een staatsgeheim om te vertellen wat een zorgmedewerker verdiend? Maar wel aan de andere kant meer eist?
Bekkink
@van Ittersum 80% contract krijg je ongeveer 1500 in de maand. Geen onregelmatigheids toeslag. Werkt bij dagbesteding voor gehandicapten.
+1
Bekkink
@van Ittersum en? Is dat loon genoeg om konten te poetsen, laten slaan en te bespugen? Dat doen sommige verstandelijk gehandicapten.
Bekkink
@van Ittersum ik heb nog steeds geen antwoord van jouw of dit loon hoog genoeg was?
Bekkink
@van Ittersum zelfde vraag kan ook voor de landbouw gelden, waarom word je in godsnaam boer in dit klote land
van Ittersum
@Bekkink nou vertel, waarom ben je nog boer in dit mooie land?
Bekkink
@van Ittersum wat moej anders. Als er geen boeren meer zijn kuj ook nie meer prikken op dit bord😜
+1
kanniewaarzijn
@Bekkink De meesten waren al boer vóórdat dit land een kloteland werd. En dan hang je....
van Ittersum
@kanniewaarzijn en zo is het afschuif systeem weer rond.
Tinus
@van Ittersum De zorg CAO’s zijn gewoon online inzichtelijk.
+1
JanCees
Roelof Bisschop is niet vertrokken en is gebleven dat heeft de telegraaf fout
+2
arie.j
Quote Reactie van @JanCees:
Roelof Bisschop is niet vertrokken en is gebleven dat heeft de telegraaf fout

2e kamerleden schaduw ik niet.Vind het ook niet belangrijk
Voor geen hoofdelijke stemming nog die nacht waren redelijke argumenten.
De zaak voor het blok zetten en wat ge(mis)bruik van de situatie proberen te maken.
Dat zijn politieke handigheidjes.
Als die dan mislukken omdat de andere partijen dat tegenwerken moet je niet zo'n vreselijk kabaal maken, dat is enkel de zaak opblazen voor de show en de bühne
Heb het dan over de inhoud en dat je schande vind dat regeringspartijen tegen zijn
Hier een verklaring van CU opgetekend in het ref.dagblad
- - -------------
De ChristenUnie erkent dat het coronadebat woensdag in de Tweede Kamer „een weinig verheffend einde” kende. Tot woede van de oppositie blokkeerden de coalitiepartijen een hoofdelijke stemming over een PVV-voorstel voor hogere lonen in de zorg. De ChristenUnie staat achter dat besluit maar vindt wel dat dit beter had moeten worden uitgelegd.
De partij wijst op de corona maatregelen die ook de Tweede Kamer heeft genomen om te zorgen dat Kamerleden en ondersteunend personeel zo veel mogelijk thuis kunnen werken. Afgesproken is dat hoofdelijke stemmingen ruim van tevoren worden ingepland, omdat dan elk lid afzonderlijk zijn of haar stem moet komen uitbrengen.

De aanvraag van Geert Wilders kwam te laat om dat te kunnen regelen, vindt de ChristenUnie. Om woensdagavond iedereen bijeen te krijgen om te stemmen, was volgens de kleinste coalitiepartij een schorsing van zeker vier uur nodig geweest. Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) bijvoorbeeld had ervoor uit Groningen naar Den Haag moeten komen.
Daarom is ervoor gekozen de stemming te blokkeren door een aantal Kamerleden van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie naar huis te laten gaan. De regels schrijven namelijk voor dat voor een hoofdelijke stemming minimaal de helft van de leden plus één aanwezig moet zijn. De oppositie reageerde furieus en betichtte de coalitiepartijen van sabotage.

De ChristenUnie vindt dat regeringspartijen „een fout” hebben gemaakt door hun „dilemma” niet goed uit te leggen. „Er is niemand van de coalitiepartijen naar voren gelopen om de keuze toe te lichten en het gesprek met de oppositie aan te gaan. Dat had wel gemoeten.”
De partij merkt verder op dat de gemaakte afspraak rond hoofdelijke stemmingen kennelijk niet meer werkt. „We zijn benieuwd of de voorzitter nu met nieuwe veiligheidsvoorschriften komt en wij voortaan met alle leden in de Tweede Kamer aanwezig moeten zijn. Als dat de nieuwe afspraak wordt, dan zullen we dat doen.”
rd.nl/vandaag/politiek/…
+6
cs-agrar
@arie.j CU is allang niet meer geloofwaardig, hebben al een minster geleverd welke alles zo'n beetje aan elkaar liegt.
Porky
@cs-agrar dat geeft niks joh dat mag ie , hij gaat toch naar de kerk?
+2
hofmiddelburg
Als de zorg al zolang aan de bel trekt, dat ze onder een te zware druk, te weinig uitbetaald worden, waarom moet er dan nog over gestemd worden?
Op grote schaal geeft dit land miljarden uit (o.a. natuur/klimaat, migratie, coronafonds EU, loon boa's, enz) om bewust dit land naar de klote te helpen (wat ook gelukt is), en de rechten van de boeren en burgers af te nemen.
Alles wat ten positieve voor dit land is, word door dit kabinet ten stelligste tegen gehouden.
Ik weet het Arie, tegen jouw reacties kan ik niet op, maar open jij ook is je ogen hoe satanisch slecht dit kabinet is.
+1
arie.j
@hofmiddelburg Heb vrouw en dochter die in de zorg werken
Zou dat ook zo zijn bij die zo hard juichen omdat ze een stok hebben gevonden om te slaan?
Binnen korte termijn komt er weer een stemming, weet jij het verschil met afgelopen woensdag?
Behalve dat er dan in nacht kamerleden van heinde en ver hadden moeten komen en de rest uren op hadden moeten blijven om daar op te wachten?
+3
hofmiddelburg
@arie.j Dit probleem had al een paar jaar eerder opgelost moeten zijn.
Wel miljarden uitgeven aan migratie (stikstofverhoging, einde van onze tradities, verhoging criminaliteit enz) en geen geld voor onze eigen zorg?
Nogmaals, open je ogen is voor de realiteit.
arie.j
Quote Reactie van @hofmiddelburg:
Wel miljarden uitgeven aan migratie (stikstofverhoging, einde van onze tradities, verhoging criminaliteit enz) en geen geld voor onze eigen zorg

Waarom kritiekloos zonder enig inzicht Wilders geloven?
Wil wedden dat je geen flauw benul hebt wat de zorgkosten in Nederland zijn en wat de vluchtelingen Nederland jaarlijks kosten.
+3
puntertje
@arie.j ik denk dat jij straks weer staat te klappen als het kabinet, om zorg medewerkers tegemoet te komen, kennis vouchers uit gaat delen. Die kunnen dan 'kennis' inkopen bij gecertificeerde adviseurs hoe ze verantwoordelijker met hun inkomen om kunnen gaan zodat ze een transitie in gang kunnen stellen die leidt naar een meer duurzaam uitgavenpatroon met extra werkgelegenheid etc. bla bla bla....
+1
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
. bla bla bla..

. bla bla bla..vooral bla bla bla is reactie
+1
puntertje
@arie.j Als kamervoorzitter Arib die, en ik weet wel dat SGP-broeders het niet zo hebben op niet-christenen en vrouwen, alom gerespecteerd is vindt dat het een heel slecht signaal is... En haar kun je toch niet betrappen op populisme.
Je gedraagt je als een @hansvanbergen, iedereen ziet het altijd fout behalve hijzelf. Het type mens dat nooit één spookrijder tegenkomt maar altijd een heleboel tegelijk.
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
vindt dat het een heel slecht signaal is... E

Natuurlijk was vertrek zonder dat er iemand opdracht kreeg om er een verklaring af te leggen dom, daar zijn we het gauw over eens.
Rijkuil
@puntertje Kerel is stekeblind
+1
hofmiddelburg
@arie.j Correctie; de migranten die vluchteling zijn, zijn sterk in de minderheid, grootste deel zijn gelukzoekers.
Je geeft aan dat ik geen flauw benul heb van de zorgkosten (wat waar is), dan is het toch zeker van belang om met die migratie te stoppen. Nederland is van de Nederlanders (blank of zwart). Het belastinggeld van de Nederlanders moet gebruikt worden om de problemen van de Nederlanders in Nederland op te lossen.
Als het kabinet er voor zorgt dat ons belasting-/pensioengeld met miljarden aan het buitenland word uitgegeven (waar we niks van terug zien), zodat er niet genoeg geld meer is om onze eigen problemen op te lossen, is dit kabinet niet NL-waardig.
arie.j
Quote Reactie van @hofmiddelburg:
@arie.j Correctie; de migranten die vluchteling zijn, zijn sterk in de minderheid, grootste deel zijn gelukzoekers.Je geeft aan dat ik geen flauw benul heb van de zorgkosten (wat waar is), dan is het toch zeker van belang om met die migratie te stoppen. Nederland is van de Nederlanders (blank of zwart). Het belastinggeld van de Nederlanders moet gebruikt worden om de problemen van de Nederlanders in Nederland op te lossen.Als het kabinet er voor zorgt dat ons belasting-/pensioengeld met miljarden aan het buitenland word uitgegeven (waar we niks van terug zien), zodat er niet genoeg geld meer is om onze eigen problemen op te lossen, is dit kabinet niet NL-waardig.

Als je geen asielzoekers bedoelt, maar alleen arbeidsmigratie, gewoon mensen die hier komen werken dus, dan kosten die helemaal geen geld. Hoe kom je bij de onzin?
En voor de rest is het irritant dat het je geen bal kan schelen wat het kost of niet kost, je heb geen flauw benul schrijf je zelf, maar toch zit je te bléren over miljarden. Je weet toch immers niet eens of het miljarden zijn?
Allemaal vooroordeel zonder enig inzicht of kennis.
+1
hofmiddelburg
@arie.j Jij hebt zoals altijd gelijk. Gefeliciteerd.
arie.j
Quote Reactie van @hofmiddelburg:
@arie.j Jij hebt zoals altijd gelijk

Leuk als je het met me eens bent.
Maar altijd gelijk hebben is natuurlijk onzin.
Porky
@arie.j dik honderd miljard wijs neus, je flikt het weer hè, altijd en iedereen neerzetten alsof het kleuters zijn die nergens geen weet van hebben ,en jij met je grote bek net doen alsof je de almachtige zelf bent,wat een vreselijk persoon ben jij zeg , wat een kwal.
+1
buorman
@Porky
Kun je het op inhoud niet winnen?
marcsterreborn
@buorman hii gedraagt zich alsof hij Geert Wilders in eigen persoon is
Weidezicht
@Porky rustig blijven. Arie is van de oude stempel, woont ergens rustig ver buiten de stad, yijd zat om wat zaken te googelen en heeft rotsvast vertrouwen in de democratie. Waarschijnlijk quotum en grond verkocht (dat is uiteraard prima) en kan van dat geld de AOW aanvullen. Van alleen de aow had hij ook niet te eten en dan zou hij ook wat meer anti politiek zijn.
+1
Achso
@arie.j Volgens mij hebben de heren en dames een job te doen. Wegrennen bij een stemming
is daar zeker niet 1 van.
+2
van Ittersum
Net een uitleg over de lonen in de zorg op rtlz
in twee jaar tijd 8,3 % meer loon
elke 1% loonsverhoging kost de staat jaarlijks 560 miljoen (bij gelijk aantal medewerkers)
elke 1 % loonsverhoging kost elke burger jaarlijks 40 euro

klappen we hiervoor? prima , hebben we (in-)direct dat via hogere premies of inleveren via andere belastingen daar voor over? ieder zijn mening daarover, dus ook in de 2e kamer
Bekkink
@van Ittersum als je ernstig ziek bent, en je word goed geholpen, wat mag het waard zijn? De managers en het bijhouden van de boekhouding en overige protocollen, dat kost het meeste geld!
Achso
@van Ittersum je vergeet zeker even hoeveel geld dit Corona geintje gekost heeft. Een van de redenen dat dit gierend uit de klauwen is gelopen is omdat de regering verrekt heeft om in de gezondheidszorg te investeren. Lonen zijn daar een deel van. Maar je was veehouder en dus ietsvan korte termijn geheugen en zeer zeker niet iets preventief doen, kost geld, noh
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@van Ittersum je vergeet zeker even hoeveel geld dit Corona geintje gekost heeft. Een van de redenen dat dit gierend uit de klauwen is gelopen is omdat de regering verrekt heeft om in de gezondheidszorg te investeren. Lonen zijn daar een deel van. Maar je was veehouder en dus ietsvan korte termijn geheugen en zeer zeker niet iets preventief doen, kost geld, noh

Weet je wat de zorg in Nederland jaarlijks kost? Geloof er niets van, want dan hield je heel schielijk je mond over dat niet in gezondheidszorg investeren.
Niet genoeg naar je zin, dat kan.
Achso
@arie.j investeren of de boel draaiende houden en dan nog wel allerbelabbertst.?? Moeten de verplegers/verpleegsters voor die incompente ramp lieden betalen dan? De 1,5 mln koeien in Nl kosten ook een Berg geld.
Dan alleen maar stro voeren en zien hoe ver je komt.
+1
Porky
@arie.j weet jij met je grote praat wat die zgn vluchtelingen kosten ,die uitvreters ,die zgn om hun geloof vervolgde criminelen , die vieze moslims die hier vrouwen met kokend water overgieten omdat ze in de ogen van die viespeuken zich net ff te westers gedragen, en die hier lopen te roven/stelen en mensen vermoorden , criminaliteit in AZC sinds 2015 met HONDERD PROCENT toegenomen, weet JIJ wat dat kost wijs neus ? Buiten het leed en de ellende die ze aanrichten, daar hoor je geen enkele politicus over , behalve dhr WILDERS en BAUDET, maar die deugen niet in jou ogen, maar zijn wel de enige die het beestje bij de naam noemen.
+1
George
Quote Reactie van @Porky:
rk druk ligt behoorlijk hoog,plus dat er veel oudere zorg medewerkers zijn die toch ook ooit een keer vervangen moeten worden

Goh datzelfde geldt voor de landbouw. Dat mogen ze ook wel eens flink gaan belonen.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
@arie.j weet jij met je grote praat wat die zgn vluchtelingen kosten

volgens alle overzichten dichterbij het halve miljard dan een heel miljard.
Met dat geld naar de zorg, zoals ene Wilders zo vaak roept, krijgt de zorg er goed een half procent bij. De zorg kostte vorig jaar goed 100 miljard En was dat jaar 5,2% in kosten gestegen
Tjonge, met die goed een half procent zijn ze nog eens vreselijk mee uit de brand bij Volksgezondheid 😁
En als Wilders maar hard genoeg blérd, dan denken Porky's dat er goud mee is te verdelen onder de zorgmedewerkers en dat er zo tig IC bedden (met medewerkers) van kunnen worden betaald
Overigens zijn op heden de meeste asielzoekers oorlogsvluchtelingen uit Syriër , daar zou ik ook niet willen zitten.
rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/…
==
cbs.nl/nl-nl/nieuws/…
==========
++++++++++++++
Kosten zorg
poliswijzer.nl/nieuws/…
zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2020/…
-
cbs.nl/nl-nl/nieuws/…
+2
hofmiddelburg
@arie.j Kosten immigratie, het is maar net waar je je informatie opzoekt. Jouw kleine miljard aan immigratie zou volgens Dr. Mulder eerder tussen de 6 en 8 miljard liggen. Maar nogmaals, jij hebt altijd gelijk.

ZO VERDOEZELT DE NEDERLANDSE STAAT DE KOSTEN VAN DE IMMIGRATIE
28 FEBRUARI 2017

Door gastauteur Dr. Gert Jan Mulder

Vandaag verschenen er publicaties waarin staat dat door de komst van (kansloze) immigranten het aantal mensen in de bijstand sinds 2012 met 60.000 was gestegen.

Het is voor iedereen duidelijk dat de opvang van kansloze immigranten veel geld kost. De capaciteit van de Immigratie en Naturalisatie Dienst moest worden uitgebreid, honderden opvanglocaties moesten worden gevonden, gehuurd in orde gebracht, het COA kreeg aanzienlijke budgetten en beslissingsbevoegdheid, personeel voor de opvang moest worden aangetrokken, een heel leger beveiligers, mensen moesten van kleding en eten worden voorzien (ze kwamen met niets, behalve kindbruiden), kregen gratis medische hulp, vergoedingen werden verstrekt om persoonlijke uitgaven te kunnen doen, mobiele telefoons werden aangeschaft. Als ze dan vervolgens een status krijgen om in Nederland te mogen verblijven, volgen gezinsherenigingen, bijstandsuitkeringen en andere vergoedingen (soms wel 10.000 euro) voor de inrichting van hun woning. Een groot deel van hen die geen verblijfstatus krijgen, verdwijnen in de illegaliteit of shoppen in andere EU landen in dezelfde procedures.

Je zou kunnen kunnen denken dat de komst van kansloze immigranten leidt tot groei van activiteit, omzet en dus groei van het bruto binnenlands product. Zoiets merkte ik dan ook op, op Twitter. Nee reageerde professor Lex Hoogduin; de toestroom van immigranten heeft netto geen effect op de groei van de economie. Ik zou me schuldig maken aan de “fallacy of the broken window”. Volgens Hoogduin dragen deze mensen in de bijstand niet bij tot groei van het BBP, zolang zij zelf niet werken. Een goed punt. Zijn verwijt dat ik mij schuldig maakte aan de “parabel van de gebroken ruit” heeft betrekking op zijn argument dat de uitgaven voor de opvang van immigranten (datgene dat je kunt zien, de gebroken ruit en de reparatie ervan) weliswaar tot groei van activiteit en omzet leidt, maar dat dit ten koste gaat van besparing van uitgaven anderzijds (budgetneutraal) of een verhoging van de belastingen (negatief effect op de economische groei).

De verantwoordelijke staatssecretaris Dijkhof liet in september 2016 nog aan de Tweede Kamer weten dat de overheid geen boekhouding bijhoudt over hoeveel geld er wordt besteed aan de opvang van immigranten. Zijn argument was dat de overheid dat voor geen enkele groep in de Nederlandse samenleving doet.

De overheid wenst (of kan) geen inzage verschaffen hoeveel er jaarlijks wordt uitgegeven aan immigratie. Schattingen hierover kunnen wij wel vinden in diverse andere bronnen, waarbij de ramingen variëren tussen de 6 en 8 miljard euro per jaar. De financiering hiervan komt onder andere uit de begrotingen van Ontwikkelingssamenwerking (ruim 880 miljoen) en die van Buitenlandse zaken (ruim 500 miljoen) en verder uit algemene middelen (!). Daarnaast is in Eurogroep verband (onder leiding van de onvolprezen PvdA landbouwingenieur Dijsselbloem) afgesproken dat de extra uitgaven die landen maken voor de opvang van immigranten (tijdelijk) niet worden meegenomen in de berekeningen van het financieringstekort (grens 3% van het BBP). De Eurogroep heeft zo een prachtige boekhoudtruc verzonnen. Niet alleen krijgen de burgers er geen inzage in hoeveel het opvangen van immigranten (zogenaamde vluchtelingen) de burger kost, maar vervolgens verdoezelen ze de totale uitgaven hiervan voor de berekening van de overheidsfinanciën.

De zichtbare economische groei die uitgaat van de komst van massa’s kansloze immigranten die aan het begin van deze column werden opgesomd, worden in tegenstelling tot de theorie die professor Hoogduin aandroeg helemaal niet teniet gedaan door minder uitgaven/bestedingen in andere sectoren van de economie (althans niet op de korte of middellange termijn).

Dat er een belangrijk bedrag (ruim 880 miljoen) wordt opgebracht door ontwikkelingssamenwerking, juich ik overigens toe.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone
+1
de jonge
@hofmiddelburg en dan te bedenken dat we nu ook nog een 4 jaar verder zijn waarbij de kosten ook nog eens zijn gestegen
van Ittersum
@de jonge net als de ziektekosten,
arie.j
Quote Reactie van @hofmiddelburg:
arie.j Kosten immigratie, het is maar net waar je je informatie opzoekt. Jouw kleine miljard aan immigratie zou volgens Dr. Mulder eerder tussen de 6 en 8 miljard liggen. Maar nogmaals, jij hebt altijd gelij

Het ging over asielzoekers, immigratie is heel wat anders.
Verder wil ik wel op je reageren, mits je normaal doet zonder steken onder water.
hofmiddelburg
@arie.j Van mijn kant zijn er geen hatelijkheden, maar gewoon een reactie dat je zo snel uithaalt dat een ander het fout heeft.
Als je iets leest ga je gelijk googelen of je die persoon kan zeggen dat hij onzin zit uit te kramen.
Je schrijf dat je het van mij irritant vind dat het mij geen bal kan schelen wat de gezondheidszorg kost. Hoe kom je daar bij? Ik geef alleen aan dat ik de hoogte van de kosten niet weet. Hoezo hatelijk?
Jij hebt het dus over asielzoekers die echt moeten vluchten voor hun leven, ik heb het over rassenmengeling van massa's mensen die uit o.a Afrika (die geen vluchteling zijn) komen, wat miljarden kost en ons land absoluut geen goed doet.
Als je dat geld zou besteden aan de zorg is dat toch weer een slok op een borrel.
+1
hofmiddelburg
@arie.j Ik zie dat je je tekst gewijzigd hebt van hatelijkheid naar steken onder water. Grappig.
Zullen we er verder maar een punt achter zetten?
arie.j
Quote Reactie van @hofmiddelburg:
@arie.j Ik zie dat je je tekst gewijzigd hebt van hatelijkheid naar steken onder water. Grappig.Zullen we er verder maar een punt achter zetten?

Prima, ja dat laatste was eigenlijk meer de juiste woorden.
Verder hoeft niemand van mij paraat te hebben wat de zorgkosten in Nederland zijn.
Maar als diversen hier gaan schrijven dat er veel te weinig aan de zorg wordt besteed, Dat het met de zorg gierend uit de klauwen is gelopen omdat er niet in word geinvesteerd enz .
Dan hoor je toch eerst toch even nagekeken te hebben wat er nu werkelijk aan die zorg word besteed.
En of er werkelijk soms elk jaar minder voor wordt uitgetrokken enz.
Dat is immers een kleinigheid met de PC?
van Ittersum
@Achso 106 miljard euro wordt er jaarlijks in de gezondheidszorg gestopt, terecht of niet terecht dat mag een ieder zelf invullen En jij vindt .... gebruik je woorden maar niet, te aso inderdaad. Wat vindt jij dan wel redelijk en wat noem jij investeren in de gezondheidszorg. Wordt ik beter met dat iemand een hoger loon krijgt? Werkdruk blijft voor hun gelijk, mijn mankement(als ik die had)lost daar ook niks mee op en helemaal niet om altijd maar tegen de overheden aanschoppen.

Misschien even voor de duidelijkheid, de regering heeft de corona niet uitgevonden en verspreid ofzo hoor, ze hopen het beheersbaar te houden.
Achso
@van Ittersum en waarom denk jij dat iemand voor een rot loon jouw moet helpen Dan? Als je straks 20 mln Nederlanders hebt, wat denk je wat er met de zorg kosten gebeurd? De Nederlandse regering heeft Corona niet uit gevonden. Maar door een absurd lage IC capaciteit, moest alles in lockdown en ziekenhuis personeel dubbele Diensten draaien. Ook onderzoek is een ondergeschoven kindje. Kijk maar naar het EU budget voorstel, op onderzoek wordt bezuinigd. Niks geleerd..
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Achso:
Maar door een absurd lage IC capaciteit,

Zoals ik begrepen heb ,was de capaciteit voor normale omstandigheden voldoende, want IC capaciteit is enorm duur en daarom heb je het niet graag overbodig.
Achso
@cornelissen normaal is zeer relatief. IC capaciteit in Duitsland is vele malen hoger. Is dat niet normaal dan?
van Ittersum
@Achso rot loon ? menig boer zou jaloers zijn op het volgende, goed lezen en dan pas concluderen he

Volgens het Intermediair Salariskompas verdient een verpleegkundige met hbo achtergrond gemiddeld 2914 euro bruto per maand. Mensen in dit beroep werken gemiddeld 31 uur per week.

Van bijna alle verpleegkundigen is het salaris gebaseerd op een cao (96 procent). Iets meer dan de helft van de mensen die het Salariskompas invulden (52 procent) krijgt bovenop zijn of haar loon een eindejaarsbonus. 25 procent krijgt vakantietoeslag.


en we gaan nog een stapje verder:

Een laptop of pc van de zaak komt niet vaak voor in dit beroep (5 procent), een leaseauto of auto van de zaak iets vaker: 36 procent. Het grootste deel van de verpleegkundigen zegt tevreden te zijn met zijn beroep (39 procent), een kwart is zelfs zeer tevreden. Tegen het salaris wordt kritischer aangekeken. Bijna een kwart (24 procent) is ontevreden over zijn of haar loon. 32 procent staat er 'neutraal' tegenover.

bron: intermediair.nl/beroepen-functies/zorg/…

uw persoonlijke frustratie tegen de overheid is zo groot dat.... ach laat maar
Achso
@van Ittersum oh, 'overheden aanschoppen'.. Politici hebben in de 2e kamer te zijn bij stemmingen Daar worden ze voor betaald. En je wilt beweren dat het normaal is dat een stikstof berekening 'in het hoofd van een ambtenaar zit en dat hoofd is met vakantie'. Dan gaan we 'schoppen' ja...
Porky
@van Ittersum snap wat je zegt, maaaaar ,vergeet niet dat onder Rutte 75000 mensen zijn ontslagen in de zorg, dus de werk druk ligt behoorlijk hoog,plus dat er veel oudere zorg medewerkers zijn die toch ook ooit een keer vervangen moeten worden, dus als je jongeren warm wil laten lopen v een baan in de zorg zul je daar wel een "leuk" salaris tegen over moeten zetten, ze hebben dat zelfde in t onderwijs , daar hebben ze de lonen ook al 2 x verhoogt om mensen aan te trekken
+1
PIONIER
@van Ittersum GVD helemaal van de pot gerukt dat zorgpersoneel. Heb er 1 in de familie die zegt dat ze soms uren zitten te koffie drinken omdat er niks te doen is en dan nog klagen dat ze druk hebben en dan moet het ff tandje bij en dan gelijk klagen. Leraren en de zorg staan altijd vooraan te schreeuwen dat ze hard moeten werken en willen elk jaar meer meer meer meer. En dan klaagt dat familielid nu ook nog dat ie die 1000 euro bonus niet krijgt. Werkt notabene op de kraamafdeling, nou daar hebben ze niks meer gedaan door de corona. Misschien komt dat nog 😀
arie.j
Quote Reactie van @PIONIER:
@van Ittersum GVD helemaal van de pot gerukt dat zorgpersoneel. Heb er 1 in de familie die zegt dat ze soms uren zitten te koffie drinken omdat er niks te doen is en dan nog klagen dat ze druk hebben en dan moet het ff tandje bij en dan gelijk klagen. Leraren en de zorg staan altijd vooraan te schreeuwen dat ze hard moeten werken en willen elk jaar meer meer meer meer. En dan klaagt dat familielid nu ook nog dat ie die 1000 euro bonus niet krijgt. Werkt notabene op de kraamafdeling, nou daar hebben ze niks meer gedaan door de corona. Misschien komt dat nog

Prikkers die hier net doen of alles in de zorg het zo vreselijk extra druk heeft gehad zitten waarschijnlijk er zelf een eind vandaan
Op de kinderafdeling of de couveuse afdeling in ieder geval niet.
Mijn dochter vond het zelfs lekker rustig dat al die grote medelanders gezinnen niet met z'n alle meer op bezoek meer kwamen.
Alle specialisten en Polibezoek was maanden niet meer mogelijk, wat ieder daarvan in die tijd gedaan heeft weet ik niet. Maar dat ieder die daar werkte het extra druk heeft gehad die tijd kan ik me niet voorstellen.
Zelf ben ik voor de kaakchirurg (die een wortel moest verwijderen) ten lange leste maar naar een privekliniek geweest, daar werkten ze wel
Porky
@arie.j voor iemand die zegt een vrouw en dochter in de zorg te hebben werken ben jij dan ZEEER SLECHT geïnformeerd, want ik ken zat zorg verleners die op afdelingen werkten waar tijdens corona crisis niets te doen was ,en die de handen uit de mouwen staken om hand en span diensten te verlenen op de IC , Ken zelfs persoonlijk een vrouwelijke oog arts die dat deed ,maar dat soort verhalen is jou dus onbekend,vreemd ,heel vreemd ,vooral met een vrouw en dochter in de zorg. Maar neem aan dat jij als almachtige zeker een goede verklaring hier voor hebt
Twentsch Land
Ben jij een zoon van Arie ?

😂

@Porky
weurding
@Porky met 2 directe familieleden in de zorg kun je wel rustig je oude dag op de olde stee uitzitten,😄
+1
Lepus
@weurding Mijn vrouw werkt in de horeca. Kun je nagaan hoe het er hier in huis aan toe gaat😋
+1
buorman
@Lepus
Jij mag ieder biertje afrekenen?
Ach zolang het in natura is..............
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Alle specialisten en Polibezoek was maanden niet meer mogelijk, wat ieder daarvan in die tijd gedaan heeft weet ik niet

waren in allerijl omgeschoold tot corona- en/of ic-specialist, daar waen er immers veel tekort van. De zorg heeft echt wel wat gedaan, beetje jammer dat de managers dan een bonus krijgen, terwijl de mensen op de werkvloer, welke dagelijks blootgesteld werden met gekregen(!?) beschermingsmiddelen bijv vanuit de agrarische wereld, het met een beetje applaus moeten doen. Beetje de waan van alledag, de diknekken krijgen de poen, terwijl ze er het minst voor hoeven doen
arie.j
Quote Reactie van @cs-agrar:
waren in allerijl omgeschoold tot corona- en/of ic-specialist, daar waen er immers veel tekort van. De zorg heeft echt wel wat gedaan, beetje jammer dat de managers dan een bonus krijgen, terwijl de mensen op de werkvloer, welke dagelijks blootgesteld werden met gekregen(!?) beschermingsmiddelen bijv vanuit de agrarische wereld, het met een beetje applaus moeten doen. Beetje de waan van alledag, de diknekken krijgen de poen, terwijl ze er het minst voor hoeven doen

Naar ik te horen kreeg was het erg divers waarvoor ze werden ingezet, Zo kun je personeel bijvoorbeeld van achter de balie echt niet zomaar werk laten doen waar jaren scholing voor nodig is.
Maar goed ook anders was je je leven niet zeker in een ziekenhuis.
Dit is het voorstel 1000 euro van de Jonge.
Wist jij trouwens dat bv. de 81.000 personen die geheel of gedeeltelijk in de kinderopvang en Peuterspeelzalen werken ook bij de zorgmedewerkers worden gerekend?
businessinsider.nl/zorgmedewerkers-bonus-1000-euro…
Achso
@PIONIER Dan zou ik dat personeel maar ontslaan he.
+1
Bekkink
@PIONIER zolang alles gezond geboren word is er niks aan de hand, ik heb 3 kinderen en hadden alle 3 langere zorg nodig. Ik was blij met hun en de kinderafdeling waar ze later heen gingen. Beetje respect aub.
+1
Rutte en consorte heeft het geld al weggegeven aan de zuidelijke landen(Italie,Frankrijk,Spanje),Rutte heeft verwachtingen gewekt die niet haalbaar zijn ,ofte wel HET GELD IS OP ,bijv geld geven aan een bankroet KLM en ga zo maar door.Laten we eerst eens orde op zaken stellen ,GEEN EURO MEER NAAR HET BUITEN LAND!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
138
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
0