Blijvers helpen of stoppers extra spekken?Originele beschrijving

Het vraagt slechts twee aanpassingen van de meststoffenwet en kleine aanpassingen van het ammoniakbeleid om uit de stikstof- en mestcrises te komen.

Deel dit topic Blijvers helpen of stoppers extra spekken? (melkvee100plus.nl)

Het vraagt slechts twee aanpassingen van de meststoffenwet en kleine aanpassingen van het ammoniakbeleid om uit de stikstof- en mestcrises te komen.

arjank110

Laatste  |  

Reacties

+2
Bekkink
Robert is ook weer van z n ei af
+18
robbies
Wat een ongelooflijk slecht plan. Dure stikstofruimte om niks weggeven aan de overheid en tegelijkertijd moeten we grondgebonden worden van Bodde (boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…) én een verplichte investering in emissiearme stallen. En dat allemaal van dat wereldmarktmelkprijsje. man, man, man.
somerled-delremos
Dus, van de huidige 20% afroming wil hij 30% maken, leasen moet verboden worden en de naam moet veranderen van fosfaatrechten in dierrechten voor runderen.

Wat zijn deze Robert zijn motieven?
Bietenbrug
Hup Robert, terug in je hok!
Melkveehouder.
Wat een onzin ‘legaliseren PAS melders’ en ‘overleg met Johan Vollenbroek’, alsof dit juridisch voldoende zou zijn. Juridisch heilloos plan.
+4
puntertje
@Melkveehouder. Regeert Johan V dit land? Hij denkt het zelf bijna, maar welk een naïviteit om te denken dat je een oplossing kan vinden door het op een akkoordje met zelfbenoemde heidekoning te gooien. Als Johan akkoord gaat dan zal hij er voor zorgen dat er geen andere gek is die het land plat gaat leggen omdat er anders wel eens een extra bramenstruik zou kunnen gaan groeien?
Johan is juist de oorzaak dat er momenteel alleen maar gedacht wordt in regelingen die helemaal geen oplossing bieden maar juridisch wel als zodanig aangemerkt kunnen worden.
Zolang er geen politicus de moed heeft om te zeggen dat we de wetgeving dusdanig stupide hebben ingevoerd dat één enkele persoon half Nederland kan platleggen en dus aangepast zal moeten worden zullen we moeten wachten tot de economie is geïmplodeerd en de bevolking zich openlijk af gaat vragen of het handig was alle bedrijvigheid het land uit te jagen.
Ik voorspel: over een jaar een standbeeld voor Johan die we over 5 jaar met z'n allen van de sokkel trekken omdat de sociale onrust een direct gevolg was van falende wetgeving die door extremisten is misbruikt om de bevolking hun wil op te dringen.
+1
Melkveehouder.
Je snapt het gelukkig wel. De wetgeving bepaalt. En daar maakt Johan gebruik van, in de ogen van boeren misbruikt van. Jammer genoeg moeten alle zaken en problemen die nu heersen getoetst worden aan de HUIDIGE wetgeving. Tegen de tijd dat er nieuwe wetgeving is kleurt de agrarische hemel rood. Alle wens scenarios ten spijt.

Je kunt er emotioneel van alles van vinden (waar populistische belangenbehartigers, maar ook Schouten), handig misbruik van maken, maar de rechter zal rationeel moeten oordelen.@puntertje
robbies
@Melkveehouder. De vraag is: Waarom zou je dan aan de voorkant met Vollebroek afstemmen? Als de wetgeving is opgesteld, dan kan Vollebroek zijn juridische kansen wegen
puntertje
@Melkveehouder. Toen de bouw stil dreigde te vallen door PFAS normen die zelfs in de Sahara al worden overschreden zag men wel in dat stupide normen te idioot voor woorden is. Verschil is dat tekort aan-, en oplopende prijzen van huizen het electoraat raakt. Evenals NOx dus ook daar kan men wel veel sneller handelen.
mlkvhoudr
Is er al iemand die er wat positiefs over durft te zeggen 😆😉
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
positiefs over durft te zeggen

Er gebreuren dingen in de toekomst waar we geen weet van hebben Het doel heilig al middelen 😀 😬
+1
spotmelker
@MTSTAMMINGA heb vroeger wel eens gezegd dat we in de toekomst eerst 3 rondjes in een asbestpak om de stal moeten rennen alvorens aan het werk te kunnen. Hoever zijn we er nog vanaf?
+1
horstink
@mlkvhoudr Als de toevoeging komt dat de melkveerechten alleen aan melkveehouders verkocht kunnen worden blijft er in ieder geval ook ontwikkelingsruimte voor melkveebedrijven en kan niet alle stikstofruimte door het grootkapitaal worden opgekocht middels extern salderen. Over het percentage moeten we het nog eens hebben, dat staat me nu te hoog......
jg
Pleidooi tbv het grootkapitaal. Groeiers zijn oorzaak problematiek , geen slachtoffers.
Realisme
Alleen geschreven en gelezen over de melkveehouderij maar het stuk bewijst wel dat die er verder weinig van begrepen heb. De zoveelste die een stip op de horizon wil zetten omdat die denkt de klok te hebben horen luiden. Waarschijnlijk komt Bennie ook eerdaags weer met een verhaal waar hij denkt dat wel met zijn allen naartoe moeten. 🥱🥱
Melkboer16
@Realisme Bodde is ook geen melkveeman,
Hij was over in de varkenshouderij!
+1
j h p
Als ik mijn bestaande stal met roostervloer vol zet met gekochte kippen- of varkensrechten uit een luchtwasserstal gaat zijn ammoniak verhaal al niet meer op, werkt zelfs de andere kant op.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!