Boeren en tuinders krijgen scholings- en adviesbudgetOriginele beschrijving

Boeren en tuinders krijgen een voucher van 1.500 euro die zij kunnen gebruiken voor onafhankelijk advies of scholing. Dat heeft landbouwminister Carola Schouten vandaag bekendgemaakt. De voucher is een van de onderdelen van het plan om innovatie op het platteland te stimuleren.

Deel dit topic Boeren en tuinders krijgen scholings- en adviesbudget (nieuweoogst.nl)

Boeren en tuinders krijgen een voucher van 1.500 euro die zij kunnen gebruiken voor onafhankelijk advies of scholing. Dat heeft landbouwminister Carola Schouten vandaag bekendgemaakt. De voucher is een van de onderdelen van het plan om innovatie op het platteland te stimuleren.

garriet vant pad

Laatste  |  

Reacties

+21
Realisme
Kan ze beter gebruiken om haar ambtenaren een beetje bij te spijkeren
casev
De stropdassenbrigade zorgt wel voor zichzelf dat ze aan het vreten kunnen blijven.......
Rodeo clown
Ze geeft nu ongedekte vouchers. Want er zijn nog niet genoeg gecertificeerde bedrijfs adviseurs
+2
Weidezicht
Allemaal dat ding terug sturen
+1
van Ittersum
@Weidezicht En dan door blijven klagen? Je moet dit gewoon aanpakken en jezelf verbreden. Je kunt wel blijven ontkennen/tegengas geven maar de weg is al ingeslagen, maak dan maar dankbaar gebruik van alle faciliteiten die dan aangeboden worden. Baat het niet schaadt het ook niet,zie het maar toen met de asbestsanering, Vroeg of laat ga je toch voor de bijl, vervroeg het, pak de subsidie en zorg dat het een toegevoegde waarde voor je bedrijf is. Kansen krijgen, kansen zien en kansen benutten. De voorlopers doen het sws.
+12
Weidezicht
@van Ittersum ik snap je standpunt, zit ook wel wat in. Maar wat je het laatste ziet gebeuren, met leugens, gedraai, geheimhoudingen zoals nu geeist, als de voormaatregel wordt uitgelegd. Het gegok en gedraai met cijfers door overheid rivm en vele anderen. En dan met een stslen gezicht tegen een boer zeggen, jullie kunnen nog wel wat leren, alsjeblieft, hier heb je geld, wij helpen jullie wel.... nou ik vindt het wat huichelachtig.
+5
hoest
@van Ittersum de voorlopers met asbest saneren zijn bijna alweer aan een nieuw dak toe, mijn asbestdak mankeert nog niks aan
+3
klant
@van Ittersum ook een adviesbureau willen beginnen zeker.
slagroomvla
Quote Reactie van @van Ittersum:
Kansen krijgen, kansen zien en kansen benutten. De voorlopers doen het sws.

Wat zijn voorlopers? en val/viel jij daar ook onder?
van Ittersum
@slagroomvla het is gratis geld, als je daar bv je voerkennis en/of grondkennis mee kunt vergroten, ben je toch gek als je dat laat liggen.? Maar omdat juist de minister dit voorstelt gaat hier iedereen weer vol op de rem ja toch?
+11
slagroomvla
Quote Reactie van @van Ittersum:
Maar omdat juist de minister dit voorstelt gaat hier iedereen weer vol op de rem ja toch?

Juist omdat bij lnv zelf het gebrek aan kennis enorm groot is...

Het geld gaat naar allerlei adviesburootjes en wordt in de media gepresteerd als zijnde geld voor boeren.., dat irriteert mij mateloos!
+8
mlkvhoudr
@van Ittersum nee omdat je geen kennis kan overdragen naar mensen die daar niet gemotiveerd voor zijn. Je kunt niet eerst tegen de sector zeggen we nemen je niet serieus en dan met een bedrag komen aanschijten waarbij je helemaal niks kan innoveren. Het is Brinkhorst all over again. Totaal niet luisteren naar de sector en dan met kennisvouchers komen aanschijten
+1
Erco
@van Ittersum gratis geld van de minister 😂 geloof je ook in sprookjes?
+2
overstekend wild
@van Ittersum ik heb meer aan een paar extra handjes die zelf hun werk zien, dan aan nog een paar extra lullers die nog meer werk kosten en mij van mijn werk houden!
van Ittersum
@overstekend wild vooruit, die gedachtengang is allemaal persoonlijk. Hoe en wat het ingevuld gaat worden weten we beiden niet . Denk gewoon dat de tijdstip dat minister dit aankondigd misschien anders gelegen moeten worden
Nevergiveup
@van Ittersum de volgende loper op het schaakspel van Carola word geplaatst !

Ik heb altijd alles op gezond verstand inzicht ,ondernemer schap en gevoel besloten. Niks mis mee.

Steek die voucher maar in de reet. Blijf zelf baas , basta.
@van Ittersum Gratis geld? Er is niets meer gratis als je dat soms denkt,ze bedenken wel weer een heffing. Indirect betaal je alles waar je aan deel neemt!
Rodeo clown
@van Ittersum welke kansen pak jij nu?
van Ittersum
@Rodeo clown yup, goed gedacht. Welke moet je niet verder willen vertellen😉
Wolswinkel
Quote:
yup, goed gedacht. Welke moet je niet verder willen vertellen😉

@van Ittersum oh jee, je duikt toch niet op bij Qlip of NVWA hoop ik.
diezel
@Wolswinkel
Hoezo? Verwacht je dat ie zo streng is? 😄
ibb.co/Hx9ct8G/
Wolswinkel
@diezel Wat is dat als ik vragen mag?
diezel
@Wolswinkel
Profiel linkedin
Rodeo clown
@van Ittersum ik denk nog snel je geld tellen voordat de belastingdienst langskomt.
+3
Erco
@van Ittersum makkelijk praten haha snel t zinkende schip verlaten en nu al praten alsof we jou kunnen inhuren 😉
+1
van Ittersum
@Erco zit jij op een zinkend schip, voel je dat zo? Had ik niet gedacht. Die vouchers zijn toch van alle tijd, het waterschap Fryslân had een paar jaar geleden ook al zoiets, 1000 euro/ bedrijf . Neem deze gewoon ter harte indien er geen andere voorwaarden dan kennisverbreding tegenover staat, misschien voegt het iets toe, misschien niets maar het is dan betaald door anderen. Sommige dingen moet je niet te zwaar aan tillen, zijn de kruimels waar men nu zo druk om maakt.

En anders maak je er geen gebruik van, simpel
Erco
@van Ittersum neehoor geenzins en jij ook niet vandaar die knipoog. Die 1000 euro door anderen betaald? Dacht t niet. En jij weet ook wel beter 😂
Wolswinkel
@Erco Om met de legendarische woorden van clown Bassie te spreken: allemamaggies, houdt het nooit op...
van Ittersum
@Wolswinkel idd, maar in welke tijd was dit dan wel zo of is dit wel eens anders geweest? Je moet alleen zorgen of proberen die kennis wel ZELF machtig te blijven anders is de mogelijke vervreemding je grootste vijand.
Erco
@Wolswinkel precies mijn gedachte ook alleen dacht niet aan de clown zoals jij 😉
Rodeo clown
@Erco schip lag al op de bodem.
robbies
@van Ittersum
Quote:
asbestsanering

Slecht voorbeeld. Sinds de verplichting eraf is, zijn de saneringskosten zo'n beetje een derde van de prijs inclusief subsidie. Meest recent hoorde ik 3 tot 4 euro per m2
grondlozeboer
@robbies welke subsidie krijg je nog dan?
robbies
@grondlozeboer geen volgens mij.
van Ittersum
@robbies hoorde of weet je het zeker, sprak een collega van mijn vrouw die moest echt nog 15 euro/m2 betalen om alles all-in weg te krijgen. Beetje dak heeft zo 2000m2 x 4 euro is 8000 euro voor ik schat 3 dagen werk voor 3 a 4 man incl hoogwerker(s) en afvoer?
robbies
@van Ittersum de hele asbestsanering ligt op zijn gat. Gisteren de verzekeringsagent gehad, Delta Lloyd betaalt gewoon weer de herbouwwaarde bij schade. Geen afschrijving meer op asbest. Interpolis zal ongetwijfeld volgen. Er is 0,0 druk meer om van asbest af te komen. Ga maar eens een rondje bellen en je schrikt van de prijzen die op dit moment rondgaan. 15 euro/m2 heb ik overigens nooit eerder gehoord. Mijn offerte voor 1800m2 was rond de 9 euro. Kon ik nog subsidie krijgen ook.
BertK
@van Ittersum Aantal m2 maakt nog al wat uit!
robbies
@BertK `buurmans heeft omgerekend netto 45 euro/m2 betaald voor sanering van asbest en een nieuw dak. Zijn een half dagje bezig geweest op zijn schuurtje.
Bekkink
@robbies 🙈3 jaar geleden €20,50 per m² asbest eraf en nieuw erop incl subsidie
robbies
@Bekkink dan heb je geen geïsoleerde sandwichpanelen dan ben je alleen al 20 euro/m2 kwijt
Bekkink
@robbies is dat nodig? Sandwich?
robbies
@Bekkink sandwich niet, maar isolatie zou ik altijd doen
Bekkink
@robbies in die stallen is het nu ook te warm, dat geld kun je beter in andere koelsystemen investeren
BertK
@robbies twee jaar terug ca 40/m2 geïsoleerd 480 m2
+2
garriet vant pad
Zou het ook in te zetten zijn voor workshops? zoals spuitlicentie, ongediertebestrijding, of voor de workshops bij de zuivelfabriek om punten bij elkaar te sprokkelen.Daar hebben we inmiddels al wat dagdelen per jaar van a 50 euro voor een kop koffie met koek.
BertK
@garriet vant pad met onkostenvergoeding voor aanwezigheid zodat AB evt het werk thuis kan doen. Mijn uren zijn niet gratis en advies wat ik gebruiken wil is het geld toch wel waard.
hoest
@garriet vant pad moeten jullie daarvoor betalen dan?
garriet vant pad
@hoest JA 45 of 50 euro per dagdeel.
hoest
@garriet vant pad lekker dan, eerst verplicht stellen en dan weer ook nog aan verdienen.
Wij moeten voor Apple ook 2 workshops per jaar volgen maar die ik tot nog toe gedaan heb waren best wel interessant een gezellig. Kosten niks en zit een goede lunch bij
+1
weurding
Mooi hotelletje uurtje bijscholen...👍
mlkvhoudr
De kennisvouchers van Brinkhorst zijn er weer echt ongelooflijk hoe hardleers ze daar in den haag zijn
KOC1981
melkvee.nl/artikel/…

Kijk die gaat het geld al oprapen.
Achso
@KOC1981 en dat moet Bles doen??
+2
van Ittersum
@Achso geld ligt op straat, je moet het wel willen zien en op willen pakken
+1
weurding
@van Ittersum mooie spreuk, maar wat echt op straat ligt gehoord een ander, dus gauw de eigenaar opzoeken
+2
Noorderling
@van Ittersum
Ff koffie a la cursus bij de voerboer en 1400euro voer korting incasseren? Kunnen we de boete al weer een heel eind van betalen.

Er zijn ook boeren die hun vak zien als dagelijks rantsoenen optimaliseren en weten dat eiwit de duurste voer component is. Dus waarom onnodig kosten maken of nu wel besparen en heb je dus jaren geld op straat laten liggen?
Niet iedereen is zo laks dat de voerman moet zeggen wat er gebeurt, hij melkt niet, betaalt de rekeningen niet en draagt 0 risico. Ieder z'n taak op mijn erf.

LNV heeft van het fosfaat arme voer veel geleerd, maar de oplossingen en mazen zijn al weer gevonden. Als het op papier maar klopt
mlkvhoudr
@Noorderling is t laks of is t de specialist het vertrouwen gunnen?
+1
Noorderling
@mlkvhoudr is hij specialist of verkoper?
Er wordt nogal wat vrijheid gegeven voor 1/4 van je kostprijs.
+6
Realisme
@KOC1981 voor 2 K beetje op internet snuffelen en 6 dagen koffie drinken. Ohja en ze helpen je ook nog even verder op je bedrijf. Waar naar toe zeggen ze maar niet. Heb nog wel eens voor melkveehouders gewerkt die ook constant hun kennis aan het verbreden waren met adviseurs🤨 er is er geen 1 meer boer van hun en niet uit luxe. Beetje bijschaven en je oren open houden is niks mis mee. Maar als zo een Pipo jou dan in je bedrijfsvoering op weg moet helpen dan kan je beter meteen stoppen want dan word het nooit wat.
+1
mlkvhoudr
@Realisme ik ben er jong voor komen te staan, en heb enorm veel gehad aan studiegroepen.

Als je weinig talent hebt zoals ondergetekende dan kun je beter goed gejat dan slecht bedacht als bedrijfsmotto hebben.

Kijk naar wie het beter kan en wat je daar van kan leren is een van de dingen die mij het verst gebracht hebben, maar het gebrek aan talent blijft me opbreken

Het is voorkomen van onvoldoendes ipv voor de achten gaan maar na bijna 25 jaar ervaring durf ik wel te zeggen dat het voorkomen van onvoldoendes ook wel degelijk bijdraagt aan het inkomen
+1
Bekkink
@mlkvhoudr een studiegroep is ook waardevoller dan een bijscholingscursus.
+3
Realisme
@mlkvhoudr wat jij zegt vind ik hetzelfde als je oren en ogen openhouden. Niets mis mee en heel verstandig om je eigen te blijven ontwikkelen. Ik heb de wijsheid ook niet in pacht maar op het moment dat adviseurs jou bedrijfsvoering gaan uitstippelen is het gewoon beter om de handdoek in de ring te gooien. Een boerderij is gewoon heel veel schakelen, en die adviseur is er niet dag en nacht. Die kennisvouchers die die muts nu gaat uitdelen vind ik gewoon zonde van het geld en vooral een manier om te laten zien dat zij ons wel even verder gaat helpen. Ze wil graag haar stempel drukken.
+1
mlkvhoudr
@Realisme klopt, bedrijven waar het minst geluisterd word naar adviseurs verdienen het beste
+1
mlkvhoudr
@Realisme klopt, bedrijven waar het minst geluisterd word naar adviseurs verdienen het beste
+1
Erco
@mlkvhoudr na woensdag op je terras kunnen we beiden wel de rekening van adviseur voor elkaar naar LNV sturen toch? 😉
Jaap40
Kleuter begeleiding
+1
Rodeo clown
@Jaap40 al die adviseurs zullen wel lid moeten zijn van een duurzame club .anders mogen ze niet mee doen . Is een nieuwe soort communisme.
Jaap40
@Rodeo clown ze kloppen gewoon aan bij de nzo, nzo zal wel bepalen wie er mag adviseren, nzo zal dan inhoud advies ook bepalen.
overstekend wild
@Jaap40 en zo worden er dan over ons rug weer een hele boel werklozen die gestudeerrrrrrrd hebben en zich dus te goed voelen voor een productie baan, aan het werk gehouden
+2
Melkboer16
Rustig nou heren! Mijn accountant geeft er wel een draai aan en dan harken we de voucher ergens voor binnen wat toch al moest!
+8
matt
Der hebben er een paar heel goed gelobbyt,die vinden die kringlooplandbouw
Natuurlijk heel geweldig,als ze maar een pot met geld binnen kunnen graaien.

Ik adviseer iedereen die voucher,door midden te scheuren zodat die niet geint
Kan worden.

Ze hoeven hier niet te komen vertellen,hoe ik moet boeren en als ik om kennis verlegen zit huur ik zelf wel iemand in.
Zo,n gesubsieerde gecreerde coach,zit ik niet om verlegen.

Wat blijft hangen is toch weer,dat we er niks van kunnen en geholpen moeten
Worden.

Bijzonder kleinerend
Wolswinkel
@matt Deze lobby? Check die namen, met name één is Teus dubieus.

transitiecoalitievoedsel.nl/wp-content/uploads/…
Jaap40
@Wolswinkel zit volgens mij maar 1 gangbare (vergader) boer bij.....
matt
@Wolswinkel weet niet wie je bedoelt? Staat wel een naam bij die overal
Opduikt.

Heb wel een coach nodig om door de tekst heen te komen.

Een geslaagde transitie naar kringlooplandbouw vergt dat we de integraliteit voorop stellen. Afzonderlijke sporen en beleidsdomeinen moeten met elkaar worden verbonden. Integraliteit op alle niveaus levert ook het inzicht in de samenhang tussen bedrijfsprocessen en tot betere antwoorden voor de praktijk. In deze visie moet landbouw en het bijbehorende kennissysteem worden gezien in relatie tot zijn brede maatschappelijke context: de landbouw als producent van gezond voedsel, als beheerder van kwaliteit van bodem, water en landschappen, als drager van biodiversiteit en zorg voor het klimaat, als dienstverlener op terreinen als zorg, educatie en recreatie en als bestaansbron voor boeren, verwerkers en andere spelers in de keten. Vanuit die brede visie biedt de sector ruimte voor vele nieuwe banen en vormen van werkgelegenheid. De andere kant van integraliteit is ruimte voor diversiteit en pluriformiteit, dus voor alle soorten spelers, modellen en routes die de maatschappelijke doelen en opgaven dichterbij brengen en waarde toevoegen aan de samenleving.

Wat staat er nu eigenlijk 🤮🤮
Jaap40
@matt wat een kwak verhaal 🤮🤮
mlkvhoudr
@matt daar staat dat de hele keten van producent tot consument mee moet werken aan meerdere concepten
Arum
@matt "Wat staat er nu eigenlijk". Er staat dat er nog wel een paar boeren over moeten blijven zodat de rest van Nederland mooi kan blijven mee eten.
robbies
@matt Er staat dat er samenwerking moet komen tussen verschillende domeinen. Nou, Het is in Nederland al godsonmogelijk om één overheidsinstantie (UWV, RVO, Belastingdienst) samen te laten werken, laat staan dat verschillende ministeries met elkaar samenwerken.
matt
@robbies ik lees dat ze heel veel van ons verlangen,en dat moet natuurlijk voor heel weinig.
Over een verdienmodel kan ik tenminste niks vinden.
mlkvhoudr
@matt "en als bestaansbron" staat er in.

Dus het word benoemd
+1
matt
@mlkvhoudr bestaansbron dan lees ik dat er voor ons het werk overblijft 😀
BertK
@matt Ga zo door als je doet!
Farma_boerke
Er zitten vast nog wel haken en ogen aan

Nieuwe Regeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Scholing
Om scholing en advisering te stimuleren, introduceer ik de “Regeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Scholing”. In het kort bevat deze nieuwe regeling drie onderdelen:
1. Vouchers voor agrariërs met een maximum van € 1.500,- per jaar. Hiervoor
kunnen zij:
a) Één-op-één advies krijgen van een onafhankelijke bedrijfsadviseur met
coachende vaardigheden.
b) Samen met andere agrariërs advisering in groepsverband krijgen door het
bundelen van hun vouchers.
c) Een cursus volgen bij een groene hogeronderwijsinstelling. In 2020 gaat
het hierbij om een stikstofcursus. Cursussen over andere onderwerpen
worden in 2021 ontwikkeld.
2. Vouchers voor bedrijfsadviseurs ten behoeve van cursussen, met een
maximale vergoeding van € 1.250,- per jaar (op voorwaarde van een eigen
bijdrage door de adviseur voor deze opleidingen van minimaal 50%).
3. Openstellingen voor projectsubsidies voor agrarische lerende netwerken
(praktijknetwerken) die bijdragen aan onderling leren en kennis uitwisselen.

Voor de Regeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Scholing, inclusief de ontwikkeling van cursussen is € 45 miljoen beschikbaar binnen de € 73 miljoen voor de stikstof-bronmaatregel ”Verlaging ruweiwit in Veevoer”. De stikstofaanpak en daarbinnen de reductie van de stikstofemissie met behulp van voermaatregelen, is een prioritair thema in de regeling.

tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/…
+1
Bekkink
@Farma_boerke 🤔hoeveel weken moeten we dan naar school? Of gaan de prijzen van de adviseurs met 300% omhoog?
+2
jan.1
Stuur de minister maar naar school,hoe haalt ze het in haar hoofd om soja te verruilen met een stapel stenen.....Boeren hebben die staatsgeleide adviseurs echt niet nodig,om kringloop landbouw te promoten,want we zijn al een en al kringloop.
+1
Frederika
Ik zet hem op marktplaats
+6
garriet vant pad
Waarom bekruipt mij het gevoel dat deze bijdrage in wording, verstrekt gaat worden via Zuivelnl
en daarmee via de zuivelfabrieken weer een van de zoveel "verplichtingen" word om te mogen leveren?
van Ittersum
@garriet vant pad dat is het geen voucher maar een verplichting en dat zou alles veranderen
@van Ittersum Rfc gaat het 99% zeker opnemen in de leveringsvoorwaarden. Alleen de ledenraad moet nog goedkeuren
+2
dewittemotor
Als je 1500 euro als een kans ziet, is er ook iets mis met je.

Het is weer een manier om ons weg te zetten als domme boertjes die er niks van snappen en daarom maar bij hand genomen moeten worden om ze beter te laten functioneren.

En dat foefje om er iets met de accountant op te verzinnen, dat snappen ze ondertussen op het ministerie ook wel. Dat wordt wel zo gespeeld dat het geld niet rechtstreeks bij ons kan komen, maar dat je alleen uit een aantal cursussen kunt kiezen, waarin je nog gratis een berg vrije tijd en geld kunt investeren om al die onzin aan te horen.
dewittemotor
Liefst verplicht door een RFC of ZuivelNL of wie dan ook @dewittemotor
garriet vant pad
@dewittemotor Ja en zuivelnl krijgt al weer vele miljoenen extra waarvan deze post vast gelabeld gaat worden. En daarmee de overheid sturing kan geven. Misschien een voorbarige conclusie. Maar we gaan het meemaken
mlkvhoudr
@dewittemotor alleen in een collectieve vorm kun je er nog iets mee, individueel is het zinloos.
mlkvhoudr
@dewittemotor alleen in een collectieve vorm kun je er nog iets mee, individueel is het zinloos.
Bietenbrug
Carola🖕🖕🖕
@Bietenbrug Dat is niet aardig.!
Bietenbrug
@Openbaring uit de 2e kamer 😤Het is minachting van het vakmanschap van de boer door iemand die er zelf de ballen verstand van heeft!🤮
+4
labella
Ik hoop dat die voucher groot genoeg is om hem nog een keer als wc-papier te gebruiken.
+1
George
@labella
Hopelijk is ie dan ook nog van zacht papier.
aan
@George In deze tijd krijg je hem toch digitaal? En printpapier is toch wel wat glad
+1
JohnDeere6serie
Deze vouchers gebruiken 45 van de 73 miljoen die beschikbaar is voor de stikstofmaatregel verlaging eiwit in veevoer. Volgens mij wordt het geld dus totaal niet uitgegeven waarvoor het bestemd was...
+1
Rodeo clown
@JohnDeere6serie het zijn heropvoeding vouchers voor de melkveehouders. Die passen perfect in een communistisch land .
+15
puntertje
Als je geen fatsoenlijk beleid voor elkaar kunt krijgen ga je wat strooien met vouchers. Alle adviesstropdassen slikken hun kritiek op LNV meteen in, want dat wordt graaien. De paar voorbeelden van zgn. duurzaam kringloopboeren die iets verdienen worden de hemel in geprezen en tot voorbeeld verheven. Maar als maar één procent van de gangbare boeren hetzelfde gaat doen verdienen die ook geen flikker meer. Dat micro-management op het ministerie slaat nergens op zolang er geen deugdelijk macro-beleid is. En straks staat weer in de media dat tientallen miljoenen 'subsidie' aan de immer klagende boeren is verstrekt en volgt de conclusie dat het totaal niet effectief was. Hele volksstammen gaan vervolgens weer verontwaardigd roepen dat het tenhemelschreiend is dat boeren zoveel gratis geld krijgen. En de uiteindelijke conclusie zal hoogstwaarschijnlijk zijn dat er 'een stukje bewustwording' is gekweekt. Een eufemisme voor ineffectief geld smijten. Profiteerden muziekkorpsen en voetbalclubs voorheen nog van het produceren van nutteloos papierwerk, nu alles digitaal is geworden is er niemand meer die er iets aan heeft. Behalve de Tesla dealer omdat de duurzaamheidsgoeroes hun imago natuurlijk wel willen showen.
Jannus
Quote Reactie van @puntertje:
dat tientallen miljoenen 'subsidie' aan de immer klagende boeren is verstrekt

Follow the money en kijk eens goed waar de meeste miljoenen naar toe gaan,las dat een bekende Mercedes dealer ettelijke miljoenen aan corona steun ontving,wat is dan nog de waarde van het merc.
marcsterreborn
Ben ik nou de enige die veronderstelt dat enige scholing voor een flink aantal prikkers heel nuttig zou kunnen zijn?😃
+1
mlkvhoudr
@marcsterreborn een betere wereld begint bij je zelf 😆
+1
spotmelker
@mlkvhoudr ik denk serieus aan seksuele voorlichting. Dan ben je er klaar voor als je weer door de minister genaaid wordt.
+1
Wolswinkel
@spotmelker weet niet of dat afdoende is. Sommige zeggen met de broek aan genaaid te worden.
Rodeo clown
@marcsterreborn ga jij mij dan is vertellen als hoogopgeleide betweterige . Wat die adviseurs de boeren moeten gaan leren?
+2
Jaap40
@Rodeo clown komen allerhande tips over beweiding pure graze salade buffet 😂🤣 natuurgras in de koe zien te krijgen en er dan achter komen dat gezondheid niet achteruit gaat maar de tank steeds minder gevuld.....
Het is niet voor niets dat er gras verbouwd wordt.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!