FDF laat zich zand in de ogen strooien en blaast acties voerfabriek af na overleg met Nevedi

FDF heeft zich zand in de ogen laten strooien door Nevedi!! Deze laatst genoemde club heeft namelijk boter op het hoofd. Overduidelijk heeft LNV in het beginstadium van het publiceren van de veevoermaatregel aangegeven dat de maatregel was opgezet 'in overleg met de sector'. Bij herhaald navragen wie 'de sector' dan wel niet was daar er niemand in gekend was blijk dit te zijn....? U raadt het al: NEVEDI. In overleg en met advies van deze club is e.e.a. dus opgezet.

Deze club zag het wel zitten: einde enkelvoudige grondstoffen wat ze al jaren een doorn in het oog is, en alle voer in de vorm van mengvoer met bijbehorende marge/ton...….

Nu in een overleg schoorvoetend steun betuigen aan het verwerpen van de veevoedermaatregel is een schijnheilig verhaal achteraf daar ze richting de achterban van boerenmengvoederklanten eigenlijk niet anders kunnen.

Met andere woorden: FDF had gewoon de actie bij de mengvoederbedrijven gewoon door moeten zetten en NEVEDI mede verantwoordelijk moeten stellen voor de shit waar we nu met zijn allen in verzand zijn/raken.

Deel dit topic

Reacties

+1
nederlandse boer
Ben benieuwd of FDF bij nader inzien alsnog tot actie overgaat.
+1
Rodeo clown
@nederlandse boer ik denk dat je helemaal gelijk hebt .En denk dat er wel degelijk actie gevoerd moet worden en dat zou kunnen zijn bijvoorbeeld de nevedi en de schouten groep .
Rodeo clown
@Rodeo clown ik denk ook dat er nog langs gegaan moet worden bij de zuivel.nl en de NZO over hoe de klw cijfers bij lnv terecht gekomen zijn.
+2
hypotheekboer
@nederlandse boer moeten we jou nou serieus nemen? Ook gezien je vorige post dat minister Schouten af zou treden. Hou je bij de feiten en toon eerst aan dat Nevedi de cijfers heeft aangeleverd.
+1
nederlandse boer
@hypotheekboer Het zijn de woorden van LNV zelf, dat in overleg met de sector dit plan is opgesteld. Naderhand heeft LNV zelf verwoord dat dit Nevedi betrof. Lijkt me hiermee voldoende aangetoond!
Leo,s vriend
@nederlandse boer LNV zegt dat LNV dat heeft gezegd, en dat noem jij voldoende aangetoond????
nederlandse boer
@Leo,s vriend Zeker. Als LNV zelf aangeeft dat de voormaatregel in overleg met Nevedi is opgesteld vind ik deze relatie voldoende aangetoond ja.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @nederlandse boer:
Als LNV zelf aangeeft dat de voormaatregel in overleg met Nevedi

Wat is in overleg, als ze jou bellen met 3 vragen is het ook overleggen. Het is smeerlapperij en ze proberen ook belangenbehartigers woorden uit de mond te trekken zodat LNV haar handen in onschuld kan wassen.
Grasbaal
Het is hier niet toegestaan om 100% gekopieerde Boerderij.nl artikels te plaatsen
Bekkink
@Grasbaal waarom niet? Als ik vragen mag...
Grasbaal
@Bekkink copyright...
nederlandse boer
@Grasbaal De verwijzing is Food&Agri (voorheen agrarisch dagblad) editie 6.8.2020
demelkboer
@Grasbaal overtypen dan?
+1
joske1980
Je hoeft natuurlijk geen brok te voeren. Je kunt allemaal eens een dag niks bestellen ipv al dat gestaakt en geroep van die overlegt daar en die doet dat niet goed.
Lever dan geen melk meer aan nzo leden of bestel niks bij nevedi bedrijven
Dat vergt meer lef als ff roeptoeteren en trekkers starten
Succes daarmee
Pak ook meteen boekhoudkantoren aan die overleggen met min financiën
Farma_boerke
Nevedi heeft eerder samen met LC input gegeven over de voermaatregelen en voorstellen gedaan/doorgerekend. Ze hebben niet zelfstandig met LNV overlegd bij mijn weten na het klappen van het overleg.

Eerst zeker weten voor je beschuldigd
JanCees
@Farma_boerke Die Nederlandse Boer is een Groene Khmer trol
nederlandse boer
@JanCees Dank je wel. Open zenuw geraakt?
JanCees
@JanCees niet echt dan zul je met meer moeten komen
nederlandse boer
@JanCees Komt eraan.....
Daats
@JanCees ik denk een van de vele puppy's van waakhond
+1
JanCees
@Daats puppys mn dochter heeft een nest van 8 Australian Shepards. Bergen stront maar verder ongevaarlijk
Stroman
Nevedi haar totale omzet mag dan voor het grootste deel in krachtvoer zitten, toch het grootste aantal leden zijn volgens mij de gewone vrije fouragehandelaren.
Grasbaal
@Stroman Ja, ik ben ook (verplicht) lid van Nevedi ivm GMP en verzekering. kosten vallen trouwens wel mee.
+2
Melkvee1980
Nevedi heeft van het begin af aan een aardig constructieve houding gehad waarbij ze al tijdens lc achter de boeren gingen staan, zelfs tijdens de nodige dreigementen vanuit fdf. Zij weten heus wel wie hun klanten zijn.
Word tijd dat als er actie gevoerd word dat dan wel op de plek gedaan word waar het probleem ligt. Nevedi bedenkt geen voermaatregel dat doet lnv.
Woutertje77
Is fdf niet altijd van de grote bek en dan terugkrabbelen? Nederland platleggen blabla, distributiecentra blokkeren blabla..
Daarom zitten ze ook nergens meer bij
suggs 73
Verassend , Agrifirm staat ook weer tussen de leden van NEVEDI

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0