0,2 kton eenmalig of jaarlijks cumulatief?

Als ik me niet vergis was de 0,2 kton N reductie van de voermaatregel bedoeld voor de bouw. Maar is het echt voor de bouw of is het voor de uitstoot van de gebouwde woningen? Immers een stad als Leiden stoot jaarlijks zo'n 230.000 kg N uit. Dat ligt inde orde van grootte van de bevolkingsgroei. Is dit toevallig?
Er is altijd bouw geweest dus daarvoor zou N ruimte aanwezig moeten zijn, dat was ook een inclusie van @JanCees met het Mesdagfonds. Echter als jaarlijks het aantal woningen toe blijft nemen en er is geen reductie per woning, dan zal steeds meer N nodig zijn...

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Klopt continue uitwisseling tussen NH3 en NOx
Voermaatregel is nog maar de amuse
Farma_boerke
Voermaatregel is tojdelijk vanuit lnv.
Daarna moet het met een convenant afgesproken zijn met de sector voor alle volgende jaren
Jean-PierreK
@Farma_boerke, dat klopt maar die convenant moet die in 2021 dezelfde 0,2 kton reductie opbrengen of wordt dat dan 0,4 en in 2022 0,6 kton? Omdat er ieder jaar meer woningen zijn?
Farma_boerke
@Jean-PierreK dan is het meer, de 0.2 kton is voor de laatste maanden. Minimum 2021 is dan 0.6kton, target zal voor LNV hoger liggen. Hangt van inzet en overeenkomst af (als die er komt)
Jean-PierreK
@Farma_boerke, doel van deze maatregel is om de activiteit bouw mogelijk te maken (althans dat wordt gezegd). Als die 0,2 voor 2020 voldoende is, zou die 0,2 ook in 2021 ongeveer voldoende moeten zijn. Tenzij het om de activiteit wonen gaat ipv bouw. Althans zo zie ik het.
+1
Farma_boerke
@Jean-PierreK Men wil nog even 1 miljoen woningen bouwen in NLD. Waar moeten die mensen werken, ergo nog wat blokkendozen en vrachtverkeer erbij. Verder nog wegen ed. Voor recreatie moeten ze allemaal op vakantie, Lelystad openen (welke milieuvergunning?).
Die stikstof is niet alleen voor de bouw nodig (nu eerst wel), maar die krijg je ook niet terug.
Straks:
Zie je wel, niets aan de hand we doen er nog een schepje bovenop, want jij moet aantonen dat eventuele schade door de eiwitbeperking komt. Probeer dat maar eens in de rechtbank....
hans1980

(klik om te vergroten)

+6
JanCees
@hans1980 Klopt Hans daarom knokt SSC ook om de voermaatregel van tafel te krijgen. Het is heel simpelop LNV zitten een paar ambtenaren die alles er doorheen jassen met of zonder medewerking van het bedrijfsleven. Met of zonder correcte onderbouwing.
Uitermate arrogant en uitermate overtuigd van hun eigen gelijk.
Het zijn dezelfd slimmerikken die vleesvee fosfaatrechten hebben uitgegeven en waar de melkveehouderij nu voor moet bloeden.
Apparatjsies met verstand op nul en blik op volgende management job in iets hogere functie bij weer ander ministerie.

Als de huidig voorgestelde voermaatregel overeind blijft zal in december paar dagen voor kerst zal de minister bekend maken dat ze voermaatregel gaat verlengen in 2021 en 2022 bij ministrieel besluit.
Daarom nu stoppen die onzin
hans1980
@JanCees las dit nog ff in de boerderij interview met dik-faber (cu) een lofzang voor Carola
De voermaatregel gaat gewoon door 1 september

(klik om te vergroten)

+1
JanCees
@hans1980 We zullen zien. Er liggen 38 of 40 Kamervragen en er kom weer een rechtzaak.
Ik vraag me echt af hoe de NVWA deze shit moet gaan handhaven .

Maar goed Carla Dik Faber leeft in CUtopia dat is wel helder
hans1980
@JanCees moet ik mijn silo's 30/8 leeg hebben?
+1
JanCees
@hans1980 Vertel de maatregel is nog niet eens geratificeerd in Brussel ze moeten in Den Haag eens een beetje normaal gaan doen
+1
hans1980
@JanCees hoorde al dat er een run was op tarwegistconcentraat silo's
Helemaal van het padje
Jean-PierreK
@hans1980, dit jaar hebben we (nog) geen aardappelpersvezel doorvoercontract afgesloten, puur vanwege de voermaatregel. In plaats daarvan kunnen we indien nodig meel met 190 g ruw eiwit/kg voeren. Het ontbreken van de apv zal de stikstof benutting niet ten goede komen... Maar dat is het gevolg van middelvoorschriften ipv doelvoorschriften.
JanCees
@hans1980 En raapsoja in slurven aangezuurd en raapsoja door mais en grasbrok en gras jonger gemaaid en nog een paar andere dingen zoals opslag huren elders en soja in bigbags neer zetten.
hans1980
@JanCees Ziet Carola dat allemaal door haar vingers?
Het is toch een farce!

Rekenkundig geneuzel in praktijk gaat dezelfde hoeveelheid NH3 de lucht in door onze creatieve boeren
JanCees
@hans1980 als blind vaart op je ambtenaren krijg je dat
+1
klusjesmanhenri
Halllllllllllooooo, het is papieren shit
Juridische trucjes om boeren de nekslag te geven
+1
Farma_boerke
@klusjesmanhenri dit is nog NLD alleen
De EU komt ook nog met van alles zoals green deal, methaan, ed
ec.europa.eu/info/law/…
klusjesmanhenri
@Farma_boerke wat zou er gebeuren wanneer we zeggen: nee oude pvda mannetje, we hebben geen zin in jouw duurzame plannetje
Fff tweede golf en Timmermans heeft geen schijn van kans meer om zijn Utopia te verwezenlijken
En terecht.
+2
Farma_boerke
@klusjesmanhenri Je moet ze bestrijden met dezelfde middelen.Gebruik hun eigen wetten tegen ze, strooi zand in de machine en stem ergens anders op. Laat zien hoe je op je erf werkt en doe je best om het netjes te houden, geef ze geen munitie. Bundel krachten (Lid SSC, belangenbehartiger oid).
klusjesmanhenri
@Farma_boerke netjes is niet mijn ding
De ambtenaren waar dhr Vogelaar naar verwijst houden van netjes. Netjes de boeren opruimen.
Altijd je tegenstander kennen en vooral assertiever en agressiever zijn. Wanneer je begint aan een belangrijke kickboks wedstrijd telt er 1 ding: slopen voor je zelf gesloopt wordt.
+1
crisis
Quote Reactie van @klusjesmanhenri:
slopen voor je zelf gesloopt wordt

Slopen doe je door op juridische onvolkomenheden te drukken. Niet door mensen stelselmatig zwart te maken en te intimideren.
klusjesmanhenri
@crisis weer een vingertje, foei toch
Wanneer het oorlog is ga jij maar lekker naar de rechter. Ik heb een beter plan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0