Royal Aware heeft stabiel jaar achter de rug

Royal Aware heeft vorig jaar stabiel gedraaid met een omzet van 1,5 miljard euro en een nettoresultaat van 21,5 miljoen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van 2019. Over de verwachtingen voor dit jaar laat het zuivelbedrijf zich niet uit.

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Doet het goed , nog even en ze streven RFC voorbij
+1
Wie weet het
@hans1980 ik lees hier wel eens dat de melkprijs 2 cent lager is dan bij RFC. Hoeveel is de winst dan bij 1 miljard kg melk?
hans1980
@Wie weet het als de nabetaling maar meer is dan 0,22 cent
bdf
@hans1980 eh, betaald Aware ook nabetaling? De winst bij Aware verdwijnt bij Jan Anker in de zak lijkt me.
+4
Elvis
@Wie weet het 2 cent keer een miljard liter verwerkt is 20 miljoen. Das dus net de winst
+2
Weidezicht
@Elvis juist, en zolang ze allemaal naar elkaar kijken en elkaars melkprijs als basis houden, komt die prijs zomaar niet omhoog. Die anker is sluw zat om te voorkomen dat aware bijvoorbeeld 200 miljoen winst zou moeten openbaren. Vgens mij heeft die nog veel meer bedrijven, ook in de kaashandel en transportbedrijf AB texel (van wie zijn de rmo,s die de melk ophalen?) Dan verkoopt aware kaas aan zijn handelsbedrijf(ven) met een klein percentage winst, en de rest van die winst zit dan in dat handelsbedrijf, of aware betaald procentje meer rente/hogere huur aan de eigenaar van de gebouwen (dat is mogelijk een andere BV van hem, dan de de Aware Bv). Aware heeft geen belang bij het opdrijven van de RFC prijs, als de centen linksom of rechtsom maar in de Anker broekzak komt. (Terecht, want daar is hij ondernemer voor)
Elvis
@Weidezicht winst ab zit er ook bij.
+1
Sjaakiee
Misschien krom gezegd maar feitelijk betaald rfc melkgeld uit wat er niet is
Wie weet het
@Sjaakiee en waar halen ze dat dan vandaan? Lijkt mij thuis ook wel wat.
Jonni
T is een bedrijf waar je nooit aan verdienen aan komt als je daar aan levert trekt iedereen vel over neus

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0