Dierenarts per uur of per behandeling

Al een aantal jaren de dierenarts op basis van uurloon.Heeft in middels wel een tarief van ruim 135 euro per uur.Daar komen de voorrijkosten van ruim 30 euro nog bij.
Is de dierenarts per handeling duurder of goedkoper?

Deel dit topic

arnold

Reacties

+1
sjoerd de melker
Ben je een zelf knutselaar of niet?
Als je een zelf knutselaar bent en je veearts gunt jou dat, en helpt je met advies en medicijnen dan moet je betalen wat en hoe hij het in rekening brengt en ben je mijn inziens goed af.
Als de veearts koeien beter moet maken en hij moet maar kijken hoe hij het doet, en je geeft hem ook nog het gevoel dat jij wat minder kwijt wil zijn als de buurman, hoe lang en hoe fanatiek wil de beste man voor jou werken?
Het is niet helemaal het antwoord op jouw vraag misschien, maar jouw vraag kan volgens mij ook niet beantwoord worden met handeling of uurtarief.
grös
@sjoerd de melker
Had bij de vorige abonnement, maar moest ik regelmatig afbellen, maar wel betalen, bij de nieuwe per visite en behandeling, ben nu voor paar kalveren en ene koe behandelen net zoveel kwijt als die ander alleen het abonnement. BGP opstellen kost incl. visite zo'n 150 euro.
+2
Greetje
Hier is 't per minuut, dacht ook een dikke 2 euro. En een vast bedrag per maand waarmee de gewone visites zijn afgedekt.

Maar zoveel uur heb ik gelukkig de veearts niet aan het werk , zo af en toe heb je em echt nodig en dan is het mooi dat ze 24/7 klaar staan. Niet de eerste erfbetreder om es even lekker over te gaan klagen
arnold
@Greetje Dat zal best maar ik vind bijna 170 euro per uur veel geld.
Klagen over het werk doe ik niet maar we hebben een loonwerker melkmachinemonteur voerleverancier die allemaal hun geld kosten maar deze springt er toch uit.
Dan komen er de medicijnen nog bij.
Heb jaren in het bedrijfsleven gewerkt en daar was het toch veel meer een kwestie van eerst prijsopgave en dan leveren.
arie.j
Quote Reactie van @arnold:
Heb jaren in het bedrijfsleven gewerkt en daar was het toch veel meer een kwestie van eerst prijsopgave en dan leveren.

Ben erg jong al als boer begonnen en weet de tijd nog dat de veearts zo progressief was om de datums op de rekening te zetten, en dan een eindbedrag
Voor die tijd werd er alleen een eindbedrag op de rekening gezet.
Toch onvoorstelbaar als je er goed over nadenkt.
Veearts van Harten ui Ottoland, is later ook nog Dijkgraaf hier geweest, ging er zelfs prat op dat beslist nooit meer dan een bedrag voor geleverde diensten op een rekening zette.
+2
paul1
@arnold veearts heeft natuurlijk wel aantal jaartjes gestudeerd.
arie.j
Quote Reactie van @paul1:
@arnold veearts heeft natuurlijk wel aantal jaartjes gestudeerd.

Is helemaal waar, maar hou in de gaten dat het een beroep is zonder tariefafspraken i.t.t bijvoorbeeld een huisarts. En dat zijn uurtarieven meestal veel hoger liggen. Plus de hoogte ervan per dierenarts naar eigen believen vastgesteld.
de hoef
@paul1 ik heb ook 5 jaar in andel gezeten . 2 jaar in ottoland, en 2 jaar in tiel
casev
@de hoef de 1 nog beter als de ander?
+5
de hoef
@casev ben er af gegaan toen ze dachten dat ik de leraar was
+2
Bekkink
Voor een behandelplan maken en een koekompas zijn ze veeeel te duur voor. Voor een operatie, lebmaag/keizersnede zijn ze goedkoop. Het gaat om de kennis! T is maar hoe je het bekijkt...
+1
van Ittersum
@Bekkink vergelijk het maar met de melkmachineleverancier, hoge tarieven en toch gaan ze failliet. Oorzaak, te veel niet-facturabele uren. Dus conclusie is die worden verwerkt in de facturabele uren.
+1
sorry
@van Ittersum vergelijk het maar met rfc..dik betaalde ceo's en toch zitten ze in geldnood...
+1
JappieJo
@sorry vergelijk het hier ook op het bedrijf...
+1
Koeien boertje
@van Ittersum als ze allemaal een directeurs loon er uit halen en elke paar jaar een auto kan het hard van je af gaan.

Ze hebben zichzelf compleet kapot gemaakt door een uurtje te komen en 165 euro te vragen. 120 p/uur en 45 voorrijden.
Nu wordt er gebeld als ik het zelf helemaal niet meer kanen voor de vaste papier rompslomp.
Had liever gehad dat ze voor 60€ kwamen en dan hadden ze aardig meer werk.
+1
Koeien boertje
@Koeien boertje de kleine huisdieren leveren hier ook een vermogen op samen met de medicijnen.
PIONIER
@Koeien boertje Veel meer werk en minder verdienen. Tzijn net boeren 😀
hoest
@van Ittersum hoeveel monteurs werkten er eigenlijk bij mcn, weet jij dat. In de krant hadden ze het over een kleine 30 man personeel en later over 8 monteurs. Als die verhouding klopt is het geen wonder dat ze failliet zijn. De monteurs en die 1 a 2 route rijders brengen wat op de rest kost geld
van Ittersum
@hoest mcndrachten.nl/over-ons.html/ Had er net gesolliciteerd voordat het klapte,.
PIONIER
@Bekkink Klopt. Voor een behandelplan vind ik ze hier ook veel te duur. Anderzijds, als ik ze nodig ben bij een spoedgeval zijn ze er supersnel. Kan ook naar de concurrent gaan die wel iets goedkoper is maar die geeft aan dat het best een uur kan duren als ze net ver weg zitten. Moet je niet willen bij een verlossing. Betaal ik op jaarbasis liever wat meer dan dat het uit zuinigheid mis kan gaan.
+6
casev
Allemaal de schuld van die klote bureaucratie waarmee we die sector opgezadeld hebben. In een normale markt waren er lang dozijnen veeartsen die voor zichzelf als zzp-er voor de helft een super inkomen hadden gehad, en waarschijnlijk kwalitatief nog beter ook.
+3
JappieJo
Veearts maakt niet veel uren hier, maar gaat per behandeling.
Ik heb meer moeite met de hoge uurtarieven van melkstal monteurs icm de belabberde kennis van zaken.
weurding
@JappieJo voor de meeste mensen die op je erf komen zou betalen naar resultaat de beste optie zijn
+1
Oaverreize
@JappieJo Vooral dat laatste, ik wil best goed betalen, maar verwacht dan ook dat de monteur kundig is. Dat valt me steeds meer tegen. Ik heb soms het idee dat ik er zelf meer van weet dan de monteurs.
JappieJo
@Oaverreize laatst storing voerbox 2 maal 1 bij geweest, 3e keer zelf de boel maar losgetrokken en gefixt. Waarschijnlijk is 3 maal scheepsrecht, draait nu alweer 3 maand feilloos.
Melkstal ook zoiets, na de kom beurt molk het voor geen meter meer, 3 dagen later weer een halve dag een monteur erbij om alles recht te breiden.
+4
mlkvhoudr
Een dierenarts mag best hoge tarieven rekenen die hebben maar een relatief kort arbeidsbestaan. Ik was al 8 jaar aan het werk tegen de tijd dat de dierenarts zo n beetje afgestudeerd was ze staan s nachts voor je klaar in geval van nood.

Dus ik kan wel een beroepsgroep bedenken waar ik meer moeite mee heb. Die gasten zijn universitair geschoold, en ik krijg 10 % korting op m'n factuur dankzij dit bericht 😋
+3
Rodeo clown
Als ik mijn veearts rekening vergelijk met andere dienstverleners. Klaag ik niet en voor degenen die het veels te veel vinden zeg ik probeer je boekhouder of je advocaat nachts in het weekend uit bed te krijgen om een verlossing of zo te doen .
+1
Bekkink
@Rodeo clown juist, die zijn ook aan de prijs en staan niet met de laarzen in de stront
Porky
@Rodeo clown kan wel zijn ,maar hier moet je je klacht/opgave ziek dier v 9 uur s morgens doen ,wat vreemd is ,want alles en iedereen kan op welk uur vd dag ziek worden,maar na die tijd rekenen ze meer geld ,en ze komen s,avonds of s,nachts al helemaal niet v niks, hebben hier nog een vee verloskundige in de buurt met 45 jaar ervaring, is veel vakkundiger en vlugger met keizersnede. En veel goedkoper . Ben dr blij mee, maar jammer dat het een koude sanering is v die gasten, na hem houd het op.
JappieJo
@Porky hoevaak is zo'n keizersnede? Heb in 16 jaar nu 2 gehad. Ca 90 mk
Porky
@JappieJo daarom ben ik blij met mn verloskundige, sommige vee artsen bakken niks van een keizersnede, niet dat ze niet kundig zijn ,maar hebben er veel te weinig ervaring mee, heb er ooit Eén gehad die 2,5 uur werk had.
grös
@Porky
Ken er een paar die hebben stage gelopen in België, en aan de lopende band blauwen keizersnedes, is wel iets ruimer als gem. melkvee, maar daar leren ze meer van als in NL BBP plannetjes opstellen en bloedjes tappen..
+2
Jan-T
Ook weer zo'n vraag waar je van denkt.
Is de dierenarts nou duur door dat er diverse praktijk kosten bij in de prijs zit, zoals het.: ( praktijkgebouw, cursussen hier hoor en daar voor, assistentes ) ect..

Of verdient de veehouder te weinig geld omdat de kosten te hoog zijn en de inkomsten te laag waardoor de balans tussen inkomsten uitgaven compleet zoek is.??
+3
ejb
Dierenarts tarieven is ook niet iets waar ik mij druk over maak medicijnkosten vind ik iets anders daar zeg ik dan ook wel soms iets van en daar komen we wel uit

Verder: hoeveel uur heb je de dierenarts in de maand? wij heel weinig komt bij dat ze verrekt handig zijn om al die onzin regeltjes supersnel te kunnen uitvoeren.

Verder als je een dierenarts belt komt hij/zij als je de dokter belt verrekt die het om te komen
+1
brabo
Quote Reactie van @ejb:
Dierenarts tarieven is ook niet iets waar ik mij druk over maak medicijnkosten vind ik iets anders daar zeg ik dan ook wel soms iets van en daar komen we wel uit

hier in het verleden meegemaakt dat onze dierenarts meer rekende voor een bezoek als mijn vrouw belde voor een ziek paard, dan wat ik gewend was voor de koeien. Dit hebben we hem toen toch echt even af moeten leren.

En ook meegemaakt dat hetzelfde medicijn met een paardenkop op het etiket duurder was dan diegene met een koeienkop erop.
huub
@brabo een keizersnede bij een hond, op de praktijk(!) kost het dubbele dan een keizersnede bij een koe.
grös
@huub
Nou hier kostte de laatste meer als 1000 euro, en koe ging nog dood ook, en dan hadden ze alle uren en elke dag komen kijken nog niet meegerekend, had vaak het idee dat het voor hun meer oefening was als werk, en elk half jaar weer een nieuwe veearts erbij en weer 1 weg, heb nu grotere praktijk en de vaste veearts werkt er al 8 jaar.
arie.j
Quote Reactie van @brabo:
hier in het verleden meegemaakt dat onze dierenarts meer rekende voor een bezoek als mijn vrouw belde voor een ziek paard, dan wat ik gewend was voor de koeien. Dit hebben we hem toen toch echt even af moeten leren.En ook meegemaakt dat hetzelfde medicijn met een paardenkop op het etiket duurder was dan diegene met een koeienkop erop.

Dat zoiets voorkomt verwondert me eigenlijk niet helemaal
Koeienboer kijkt naar rendement, kosten baten dus.
Maar veel hobbydieren zijn tegenwoordig emotie waar geen kosten baten bij komt kijken.
grös
Quote Reactie van @ejb:
wij heel weinig

Of heel weinig zuiver holstein, kan ook helpen 😅
+2
robbies
Een open vraag: Zouden er collega's geinteresseerd zijn om zelf een dierenarts in dienst te nemen? Stel: Je legt met 20 collega's per jaar 5.000 euro in. Daarmee kun je een dierenarts in dienst nemen voor een ton bruto per jaar. De werkweek (5 dagen) wordt verdeeld over de 20 klanten, zodoende heb je hem een halve dag per 2 weken voor jezelf voor drachtcontrole, vaccinaties, managementperikelen, evt overleg met voeradviseur, Focusplanet zaken etc etc. Spoedeisende zaken als verlossing in nachten en weekenden. mag door de dierenarts in kwestie apart gefactureerd worden aan de betreffende boer. De marges op de medicijnen worden gedeeld, maar de boeren krijgen wel inspraak in de medicijnkeuze. Bij meerdere kringen kunnen de dierenartsen elkaar invullen tijdens vakanties. Kosten voor nascholing zijn voor het collectief

voordeel voor de boer is altijd een gespecialiseerde dierenarts tot je beschikking hebt. Voordeel voor de dierenarts is inkomenszekerheid en een relatief rustige "praktijk". Er zullen ook vast nadelen zijn aan zo'n constructie en die kunnen we ook bespreken.

Wat denken de prikkers van zo'n samenwerking?
pietjepuk
@robbies voor dat geld zal hij ook de koeien moeten insemineren. Anders ben ik een dief van mijn portemonnee.
+1
robbies
@pietjepuk Er valt dus niet veel te verbeteren bij je? Dat is namelijk de gedachte erachter; verbetering in diergezondheid waardoor je resultaat omhoog gaat
mlkvhoudr
@robbies als je dat met paar grote collega s doet zou dat moeten kunnen, maar wat als er spoed op 2 plekken is?

Medicijnen goedkoper misschien?
+1
robbies
@mlkvhoudr veel kleintjes zijn ook veel koeien. Je kunt staffelen per bedrijfsgrootte. Het is work in progress.
ted9
@robbies Voor een ton bruto krijg je geen veearts ben ik bang voor. Probleem is denk ik dat hij bij de ene boer wel vlot kan werken bij ander niet. Die heeft altijd wat die heeft nooit veel trammelant. Gedachte zelf is niet gek. Een soort coop. Waarom neemt een voerfabriek als agrifirm er niet gewoon wat in dienst.
+1
Noorderling
@ted9
Hoeveel procent van de tijd besteed de veearts nuttig? Daar ben jezelf al bij.

Zorgen voor vastzetvoerhek, alle koeien naast elkaar of markeren ipv iemand voor 2euro per minuut vee laten zoeken, goede werklijsten maken.

Spoedjes heb je niet altijd in de hand, al kun je voor dat geld wel gauw preventief werken door een goed en dan misschien maat duurser droogstandrantsoen. Met een klinisch geval zitten er veel meer op het randje met ketose en lebmagen.
+1
ted9
@Noorderling heb het hier zo dat het vlot werken is. Maar hoor ook andere verhalen.
+1
Noorderling
@ted9
Met loonwerk hetzelfde, zijn draadjes opgeruimd, putten open of überhaupt fatsoenlijk gemixt, kwartier naar iemand zoeken voor instructies ipv even een kaartje appen. Met euro's per minuut kun je gauw wat besparen
robbies
Quote Reactie van @Noorderling:
Hoeveel procent van de tijd besteed de veearts nuttig? Daar ben jezelf al bij.

Ga maar eens bij de grote varkenspraktijken kijken. Zijn vaak al in handen van investeerders. Draait gewoon op rendement. Minder klanten? Dan de tarieven omhoog. Beetje onderhandelen met de farmaceuten zonder te kijken naar het succes van een product. Maakt jouw DAP een andere deal met een andere farmaceut, dan krijg jij een ander vaccin.
robbies
@ted9 ik denk dat weinig afgestudeerde dierenartsen op een ton beginnen
pietjepuk
@robbies 24 / 7 klaar staan wil bijna niemand meer
Porky
@robbies zou niet weten wat ze verdienen, hier loopt een heel " nest " van die gasten ,weet wel dat ze maar 32 uur maken p week, dus moet er wel een p knaken binnenkomen, 1 x gehad dat dienstdoende veearts op zaterdag niet kwam na een oproep, had eigenlijk " papadag" andere praktijk gebeld, die kwamen, meneer kwam s,maandags horen wat er eigelijk a/d hand was,gelijk v erf afgetrapt, en overgestapt.
zwierb
Quote Reactie van @robbies:
Wat denken de prikkers van zo'n samenwerking?

Heb even gekeken, hij komt hier ongeveer 1x per maand, scannen, kalfjes onthoornen, bvd enten en rota en ibr enten, en bloed tappen voor bvd, ben per keer 22 euro voorrij kosten kwijt en gemiddeld 110 euro aan werkzaamheden, , 2x extra visite, ongeveer 150 euro per keer, en koekompas a €300, kom ik aan ca €2200 per jaar dus denk ik dat je minimaal met het dubbele aantal boeren moet zijn. PS ik heb ca 95 koeien met jongvee
robbies
@zwierb komt een dierenarts alleen langs om dingen op te lossen of zou hij met zijn veterinaire kennis ook dingen kunnen verbeteren?
+4
pietjepuk
Quote Reactie van @robbies:
of zou hij met zijn veterinaire kennis ook dingen kunnen verbeteren?

vast wel zo heeft ieder poppetje dat op het erf komt wel wat te verbeteren. Als ik naar iedereen moet luisteren kom ik niet meer aan slapen toe en gaat mijn kostprijs met sprongen omhoog.
Noorderling
@pietjepuk
Of je resultaat door minder trammelant en minder werk met je vee. Vaak zijn de beste oplossingen het simpelste.
+1
grös
Quote Reactie van @robbies:
komt een dierenarts alleen langs om dingen op te lossen of zou hij met zijn veterinaire kennis ook dingen kunnen verbeteren?

Als het zoeen is die net een paar jaar van school is en dan er op zit te hameren dat ik 10x op en dag de laarzen moet schoon spoelen ben ik er gauw klaar mee, die kan beter in een ziekenhuis gaan werken.
zwierb
Quote Reactie van @robbies:
omt een dierenarts alleen langs om dingen op te lossen of zou hij met zijn veterinaire kennis ook dingen kunnen verbeteren?

Zoals geschreven dat is wat hij komt doen, maar natuurlijk heb je het tussendoor ook over de kalfjes, vruchtbaarheid en noem maar op, en ook wel eens een kop koffie drinken, of ik dat mee betaal geen idee, maakt mij ook niets uit, hebben kundige dierenartsen waar we goed mee kunnen samen werken, en een voldoende grote praktijk met voldoende kennis.
PIONIER
@robbies Moet je er gelijk 2 hebben. Of zal hij 24/7 klaar staan. En als hij ziek is of vakantie???
Porky
@robbies klinkt leuk, weet niet of dat kan? Of zal daar ook weer een stokje voor gestoken kunnen worden door weet ik wat voor wetje of regeltje?
+1
Geef mij maar dokter Poll ,ik heb hem op tv nog nooit een formulier zien invullen,daar in Amerika doen ze niet zo moeilijk daar zullen de veearts kosten waarschijnlijk een heel stuk lager zijn,hier worden de veeartsen onderhand ambtenaren door de hoge regeldruk!!! Waar de veeartsen ook niets aan kunnen doen ,vandaar dat alles onbetaalbaar wordt.
+1
hoest
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl laat die alsjeblieft in Amerika blijven. Die vent leeft nog in de jaren 60. Beest ziek? Lots of penicilline lots of penicilline
+3
@hoest deze veearts zal wel even meer ervaring hebben dan je denkt ,geef mij maar die man uit de jaren zestig maar.
hoest
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl bult ervaring wel maar is hij ook met zijn tijd mee gegaan?
Porky
@hoest zal misschien niet , maar zie m wel dingen doen waar ze hier hun neus v ophalen of zeggen geef t maar een spuitje dan zijn we dr vanaf hij probeerd het wel
Bekkink
@hoest de boeren waar hij komt leven ook in de jaren 60. Wat een bende hebben sommige er van
Porky
@Bekkink ook dat klopt ja, bij sommige een bende en niks op orde, zie veearts hier niet achter een koe hollen
Porky
@hoest nou sorry ,maar ken ook zat veeartsen hier die als ze geen diagnose kunnen stellen er ook de spuit maar in zetten, onder het motto ; helpt het hem niet dan helpt het mij wel.
huub
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl het is vermakelijke televisie maar het komt wel een beetje primitief over.
grös
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Maar een doodziek paard laten inslapen mag daar weer niet, achterlijk land 😂
+1
Porky
@grös nou heb m er genoeg zien euthanaseren op de tv
grös
@Porky
Oké, nou was hier toen in Assen, en toen vertelde hij dat dus, misschien doet wel illegaal 😂
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!