Minder slachtkoeien door hoge melkprijzen in vs

Deel dit topic

Reacties

+5
hans1980
41 cent zonder plannet proof weidegang kringloopwijzer
Tis wat
+7
Alan
@hans1980 ik denk dat als RFC stopt met deze onzin en het personeel dat hier mee bezig is een andere baan bezorgd bij een ander bedrijf dat wij zoveel kosten sparen dat we dat ook kunnen beuren.
+1
jg
@Alan In de VS hebben melkveehouders veel melk weg laten lopen , doen we dat hier ook ?
+2
labella
@jg als jij nu begint dan kijk ik wel of het helpt.
+2
jg
@labella In Amerika heeft het geholpen, daar was het noodgedwongen. Heeft voor prijspiek gezorgd . In Nl hebben we zelfs de pakhuizen volgemolken. Dus niemand maakt uit vrije wil die keuze, wel stoere reactie 👍
+3
apel
@labella Zo ging het ook met de aktie toendertijds van de ddb. Toen hebben we ook melk weg laten lopen.De reacties waren toen ook ,als jullie het nu weg laten lopen dan melken wij nog ff iets harder. Als je het met zijn allen doet is de prijs zo 5 cent hoger of meer. We produceren maar 1 a 2 % teveel. Dat is het verschil van een overvolle markt en een vragende markt. En dus van een volle bankrekening of een zeer matige tot lege bankrekening.
+2
labella
@apel Droom lekker verder. Nederland is maar een stip op de wereldkaart daar heeft een paar weken melk weg laten lopen geen enkel resultaat op de melkprijs.
+5
Koeien boertje
@labella dacht je dat de Duitsers en fransen er anders dan Nederlandse boeren in staan?
In ieder geval doen die dit eerder gezamenlijk dan hier met naar de buurman kijken en een ander het licht niet in de ogen gunnen
labella
@Koeien boertje die staan er net zo in, die laten de melk ook niet weg lopen.
weurding
@labella voergebrek, kostprijs hoog en dan je product weg laten lopen doet zeer, en idd, anderen vangen het evt.tekort wel op
+1
Porky
@Koeien boertje spijker op zn kop, nooit nooit niet krijg hier de neuzen v een boer Eén kant op, ikke ikke. ikke.
de Tank
Quote Reactie van @Porky:
de neuzen v een boer Eén kant op

Dat zou een saaie boel zijn, iedereen wil dat de neuzen dezelfde kant op staan, maar dan wel de kant op die jezelf het beste past.
Jaap40
@Koeien boertje als we met zijn allen de melk niet een week weg willen laten lopen moeten we ook niet zeiken dat de melkprijs te laag is.
groeier
Quote Reactie van @labella:
een paar weken melk weg laten lopen geen enkel resultaat op de melkprijs.

Bij overschotten de poeder als energie gebruiken om de fabrieken te laten draaien. Of de melkpoeder met de armste landen ruilen tegen andere grondstoffen.
Jaap40
@groeier dat zijn veelal politieke kwesties. En het is wel duidelijk dat het ondersteunen van de melkprijs zeker geen prioriteit heeft vanuit de politiek. Eerder het tegenovergestelde, goedkoop voedsel pakket.
Verwacht geen actie of wonderen van politiek of wie dan ook. Als sector de hoeveelheid sturen....
Jaap40
@groeier desnoods de poeder van de markt halen. Destructie.
+3
Haijtink
@apel En je moet elke x meer weg laten lopen, want de rest van de wereld melkt het er gewoon bij.... Bij de invoering van het melkquotum begin jaren 80 molk europa de helft van de wereldproductie. Aan het eind van de quotering produceerde europa ongeveer een kwart van de wereldproductie. We hadden in europa een stabiele prijs (vooral door allerlei regelingen), maar de wereldmarktprijs is niet veel veranderd...
hans1980
@jg Dieptepunt volgens traders over aantal maanden $35,-/100kg ongeveer €30,-/100kg
Daarna weer stijging volgens analisten.

Kijk over aantal maand de koers nog maar een keer die wisseld nogal op of neer

Ook in de USA hebben ze een kostprijs die vergelijkbaar is met EU (wel iets lager maar veel betaalde arbeid)
+2
Noorderling
En als je gehalten omrekent val je helemaal van je stoel af. Voorraden poeder liggen op de wereldmarkt, transport valt ook relatief mee in de kosten. Wat maakt het dan dat de eu al een aantal jaar niet met de US Melkprijs mee kan komen?
koeiboer
Als je binnen je coöperatie geen gehoor vindt voor een structureel hogere melkprijs, en de boerenbestuurders er trots op zijn dat er nog een nabetaling komt.....want dat laat zien hoe goed de coöperatie draait... dan zijn we toch uitgerangeerd....
Jaap40
@koeiboer minder melk aanleveren, iets anders helpt niet. En anders een week lang niets leveren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2.392