De slimste gemeente van Nederland 💩

Wat een wijsheid is er aanwezig in de gemeente Olst-Wijhe. Waarom moet het middel Roundup van de markt volgens de gemeente Olst-Wijhe. Puur vanwege de emoties of heeft deze gemeente informatie die ons duidelijk kan maken waarom ze dit standpunt onderbouwd innemen?
Het is weer komkommertijd in medialand en hoe vul je dan de krant? Met de gemeente Olst-Wijhe bijvoorbeeld.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

JD4240S
Voor de fanatiekelingen onder ons: de schrijver van dit stuk is op vakantie.
Weidezicht
En wat nu als?
JD4240S
In ons kleine landje Nederland heeft de groene lobby zich vastgebeten in de oranje velden die je ziet in het voorjaar.
Hun redenatie: afschaffen want je krijgt er kanker van. Knap staaltje onderbouwing blijft helaas uit.
Bij onze oosterburen ligt de focus op het gebruik van drijfmest. Dezelfde hetze die hier gevoerd wordt tegen glyfosfaat zie je daar tegen het gebruik van drijfmest. En er zijn ook al landeigenaren die het wel leuk vinden om grond te verhuren met beide restricties.
+4
George
Quote Reactie van @JD4240S:
zich vastgebeten in de oranje velden die je ziet in het voorjaar.

Hier zie je die niet , beetje onnodig ook.
Frans1
@JD4240S Dan huur je het toch niet
JD4240S
@Frans1 goed planetproof
Frans1
@JD4240S heeft er niks mee te maken. Als de eigenaar teveel voorwaarden stelt aan de huurder blijft hij er vanzelf mee zitten. Hier ook eens een aanbod gehad voor botanisch beheer🤔 daar kunnen we niks mee, dus niet op gereageerd. Kon later wel gangbaar. Roundup gebruik ik in het land niet, maar niet mogen bemesten gaat m niet worden
Zwaagdijk
Wij spuiten gras dood met glycofaat om er daarna gewassen op te telen. Hoe moet het anders?
JD4240S
@Zwaagdijk De betreffende wethouder zegt: vroeger konden we ook leven zonder glyfosaat en snapt er voor de rest niets van en verwijst voor onderbouwing van het verbod op het gebruik naar vitens. De onderbouwing bij Vitens zit ik op te wachten. Wordt vervolgd
+3
George
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Wij spuiten gras dood met glycofaat om er daarna gewassen op te telen. Hoe moet het anders?

Ik doe hier meestal om de 3 jaar het gras om. Om er iets anders op te telen. Maar er staat geen kweek of iets dergelijks dan doe ik vaak in voorjaar eerst bemesten met zodebemester en daarna de grasmat kapot frezen. Waarom zou je een grasmat dood moeten spuiten?
+2
weurding
@George juist, onderzaai kun je heel goed klepelen, glyfosaat is eigenlijk een middel tegen kweek, daar is het oorspronkelijk voor bedoeld, alleen gaan die amerikanen zo zitten te kloten met de genetica dat het te pas en onpas ingezet wordt, het kan best minder, DDT kon vroeger in de beginne ook geen kwaad toch? 😉
Zwaagdijk
@George wij willen van kweek kiek distels stekels alles af. Dus met de cocktail zeg maar.
adriaan33
@George snellere mineralisatie
+3
van Ittersum
Ik zal het wel anders lezen dan de rest, maar wat staat er nu?

Als de "herbeoordeling"......... als het aan de gemeente ligt wordt het "DAN" van de markt gehaald. "Het einde van dit middel LIJKT in zicht' Nieuwswaarde 0,0 dus wat is het punt, beste collega's?nu al last van de warmte? Gemeente volgt dus gewoon de Europese richtlijnen die DAN gaan gelden.

En al eerder gemeld: nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…
JD4240S
@van Ittersum nee
Ze lopen graag voor de muziek uit
Letterlijk citaat: jij wilt toch ook in een fijne samenleving wonen
van Ittersum
@JD4240S verbieden ze het nu? Nee, kunnen ze dat: nee. Je moet niet overal het negatieve uithalen, anders heb je nog een heel zwaar leven voor je
JD4240S
Je hebt het hele artikel niet gelezen zie ik
Ze verbieden het nu.
Ze verbieden het nu op grond die ze zelf verpachten. Die mogelijkheid pakken ze met 4 handen aan.
Voor onderbouwing verwijst de wethouder in kwestie naar de site van vitens. Daar is niets te vinden specifiek over glyfosaat maar alleen over bestrijdingsmiddelen in bredere zin.
De discussie wordt gevoerd over glyfosaat terwijl er een enkele stof, die in het verleden gebruikt mocht worden en nu verboden is, ooit is aangetroffen in een bepaalde bron.
Dat gebruikt de gemeente Olst-Wijhe en ook andere gemeenten en zelfs Vitens om de suggestie te wekken dat glyfosaat een probleem is of kan worden in het drinkwater.
Let wel: glyfosaat is nog nooit gevonden in grondwater.
Door ze ambtenaar een beetje te kietelen kwam de ware aard naar boven. Er werd toegegeven dat er geen onderbouwing is en dat er het verbod op het gebruik van glyfosaat een politieke beslissing is geweest.
We leven nu in een land waar de emotie regeert en het verstand steeds verder op de achtergrond geraakt is. Lang leve de roze-groene anti-landbouw lobby.
van Ittersum
@JD4240S plaats dan het hele artikel.

En als ze bij het verpachten aanvullende eisen stellen, is het geen algeheel verbod. Wijkt weinig af wat vele natuurorganisaties of zelfs particuliere verpachters al doen
Farma_boerke
Dit was nav hetvolgende bericht gelderlander.nl/hetschoneoosten/…

Men wil een verbod opnemen in de nieuwe pachtcontracten.

Zogenaamd om zorgen over drinkwater, al is het daar nog nooit in aangetoond. Zo lang is de halfwaardetijd van glyfosfaat ook niet en kun je het nimmer aantonen. Je kunt wel een veilig afbraakproduct aantonen.
Johan emmens heeft lang geleden reeds eea goed verwoord: akkerwijzer.nl/artikel/…

Goede nuancering van CTGB over glyfosfaat ctgb.nl/onderwerpen/glyfosaat/
Melkveehouder.
Gisteren gebeld met waterleidingbedrijf over tarieven. Ze gaven aan dat de prijs van drinkwater de komende jaren gaat stijgen omdat “ het verwijderen van medicijnresten uit het drinkwater voor hoge kosten met zich meebrengt”. Leuk praatje, maar residuen van medicijnen zijn niet tot zeer moeilijk te verwijderen. Maar de geest is uit de fles!
de Tank
Wat maken jullie je druk, "als het aan de gemeente ligt", volgens mij ligt het niet aan hen.
Sonnetje
@de Tank zie de parallel me de website van vitens.
De gemeente verschuilt zich achter vitens en vitens is niet duidelijk
Dat is best lastig
dorpsrandhoeve
Nou, volgens mij gaat er een andere instantie over het wel of niet toelaten van middelen. In elk geval niet de gemeente Olst-wijhe. Het is wettelijk bepaald dat het ctbg bestrijdingsmiddelen toetst of ze veilig zijn voor volksgezondheid en milieu.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0