Hoe eindigt melkseizoen 2019/2020 in Oceanië?

Zowel Nieuw-Zeeland als Australië lijken het melkseizoen van 2019/2020 af te sluiten met een hogere productie dan in voorgaand seizoen in de laatste maanden. Voor beide geldt wel dat ze over het hele jaar juist minder geproduceerd hebben dan het seizoen ervoor, zo blijkt uit een rapport van Fonterra.

Deel dit topic Hoe eindigt melkseizoen 2019/2020 in Oceanië? (boerenbusiness.nl)

Zowel Nieuw-Zeeland als Australië lijken het melkseizoen van 2019/2020 af te sluiten met een hogere productie dan afgelopen seizoen in de laatste maanden. Voor beide geldt wel dat ze over het hele jaar juist minder geproduceerd hebben dan het seizoen ervoor, zo blijkt uit een rapport van Fonterra. Nieuw-Zeeland produceerde in juni van dit jaar 2% meer melk dan in juni vorig jaar. Australië doet daar een schepje bovenop met een productiestijging van 6% in mei ten opzichte van mei 2019. Kijkend naar het jaar rond laat Nieuw-Zeeland in de afgelopen 12 maanden 0,5% aan productie liggen in vergelijking met het voorgaande seizoen en Australië heeft 1,1% minder gecollecteerd van mei 2019 tot mei 2020.

Nieuwsgrazer

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden fonterra , nieuwzeeland en australië geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!