Zuidelijke maistelers zien graag vocht, elders probleem minder

Terwijl er in Noord-West Nederland plaatselijk aan vocht geen gebrek is, krijgt in Zuidwest-Nederland de droogte meer vat op het gewas.

Deel dit topic Zuidelijke maistelers zien graag vocht, elders probleem minder (nieuweoogst.nl)

Terwijl er in Noord-West Nederland plaatselijk aan vocht geen gebrek is, krijgt in Zuidwest-Nederland de droogte meer vat op het gewas.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
weurding
Doe hier middendrente er maar bij, hogere percelen worden alweer veel te droog
labella
@weurding het gras groeit hier ook al weer de verkeerde kant op.
+1
Greetje
Midden Drente bedoel je!! Ik had al een paar keer gekeken, wat voor rente bedoel je nou..;)

Hier noord Salland ook, grasland en mais zijn nu groen, maar gazon wordt al weer bruin, eerste voorbode..
+1
Weidezicht
@Greetje ik zit weekje in markelo. Mais staat prachtig maar veel grasland staat twijfelachtig, en zie heel wat haspels draaien. Bij ons thuis in het westen groeit gras wel als een speer.
buorman
Hier in de regio staat de mais monsterachtig best, als we deze week nog wat water krijgen en het is straks ook nog eens goed te oogsten word het hier een top mais jaar.
En das dan weer jammer voor George 😃
+2
de hoef
@buorman george doe je zomaar de das niet om hoor
+2
buorman
@de hoef
'k zou niet durven, heeft een veels te snelle wagen
weurding
@buorman das strak trekken, krijgt ie de deur niet los.... 😁
buorman
@weurding
Moet hij hem eerst om hebben denk?
En das dan weer een slechte combi, George die hem om heeft en een snelle wagen
weurding
@buorman petje achterstevoren.... moeilijk een das overheen te krijgen...🙈
George
Quote Reactie van @buorman:
En das dan weer jammer voor George

Ik weet niet wat voor voor- of nadeel ik aan de kwaliteit of stand van jouw mais heb. Ik heb zelf dit jaar niet eens veel mais. 😄
buorman
@George
Ik nog minder 😂
Maar vanuit hier weinig vraag naar mais [massa] kwaliteit moeten we uiteraard nog afwachten, maar de voortekenen zijn goed
+3
George
@buorman
Ik heb net nog even 53 km gefietst hier net over de Limburgse grens maar daar staat op de hogere lichtere gronden de mais te krullen door de droogte en komende 2 weken heet en droog weer is de voorspelling. Dan is deze mais kwalitatief gezien naar de kloten.
+2
vaak
@George George, wij fietsen vandaag 70 km in de omgeving van Panningen. Veel mais en bieten om te janken. Met 2 weken hitte en dan kun je het aanstoken.
+1
labella
@vaak ik reed vanmiddag ook even een rondje en schrok hoeveel mais al begint te krullen, 2 weken droog weer en die mais is hopeloos verloren.
George
@vaak Wij hebben vandaag ook weer 75 km gefietst door Belgisch en Nederlands Limburg en inderdaad veel slechte mais gezien. Maar in die omgeving ook veel lichtere hogere gronden en daar is het dramatisch.
+1
JappieJo
@George ik heb vandaag niet gefietst en alleen maar goede maïs gezien.#blijfthuis 😂
+1
George
Quote Reactie van @JappieJo:
#blijfthuis

Je weet niet wat je mist. Ik heb afgelopen week een paar honderd kilometers getrapt. Ik blijf niet thuis.
buorman
@George
Tsjongejonge, een grote snelle wagen op de dam en dan gaan we trappen, vandaag even wezen varen; geen slechte mais gezien, van droogte geen sprake en dat alles gemotoriseerd
Elvis
@buorman weinig droogte zien op het water....
buorman
@Elvis
Ja, anders word het tijd de brillenboer te bellen denk?
George
@buorman
Hij is redelijk snel maar niet echt groot.
Heeft voor een Coupé model wel een erg grote kofferruimte. Ik heb die auto al een dikke 4 jaar en ben er nog steeds erg blij mee , is een geweldig fijne auto zo'n Gran Coupé van BMW.
JappieJo
@George ik hou niet zo van trapperen.
casev
@George nog steeds geen racefiets aangeschaft george?
George
@casev
Nee we blijven fijn bij de elektrische Stella. Vanaf eind maart 2019 tot nu al ruim 4400 km mee gefietst.
+1
weurding
@buorman als het eraf is stijgt de vraag, net als met gerstestro, heb het verhakseld, nu komen ze zeggen oohh wat zonde 😉
pietjepuk
Quote Reactie van @weurding:
t eraf is stijgt de vraag, net als met gerstestro, heb het verhakseld, nu komen ze zeggen oohh wat zond

Zijn altijd de zelfde die dat zeggen. Als jij volgend jaar vraagt of ze nog gerstestro nodig hebben dan zijn ze niet thuis.
weurding
@pietjepuk haha, zie mijn knipoog, als ik er van af wilde had ik wel geadverteerd, zijn ook wel altijd dezelfde die zich aangesproken voelen
Bekkink
Water mot er kommen, achterhoek!!
Hendrik1983
@Bekkink Ja, morgen leste kans om er nog wat van te maken. Lengte hef e dit joar wa en waarschijnlijk ook iets meer kolf dan leste 2 joar toen we moar dan halve opbrengst hadden en slechte kwaliteit
Bekkink
@Hendrik1983 ik heb alles op scheurgrond gezet...beste mais hier. Fuck het blijvend grasland!
avondrood
Ik kan je wel zeggen als er geen regen komt in de achterhoek en je kunt de mais niet beregenen dan zou je een probleem kunnen krijgen. Inderdaad de mais gaat al extreem krullen en de bouwvoor is uitgedroogd. De regen van afgelopen nacht is alweer verdampt. Nog 1 week rond 30 graden en je hebt een preiplant. Op advies deze week begonnen met sproeien. terugkijkend minstens een week te laat begonnen. Maar goed we gaan door. Succes maistelers.
pietjepuk
Quote Reactie van @avondrood:
nderdaad de mais gaat al extreem krullen en de bouwvoor is uitgedroogd. De regen van afgelopen nacht is alweer verdampt. Nog 1 week rond 30 graden en je hebt een preiplant.

Zal niet ontkennen dat voor het goed zijn de mais wat water nodig heeft maar de mais is al zo ver met zijn kolf vorming dat er niet veel meer fout kan gaan. qua droogte dan. Hagel, wind of veel regen kan meer problemen veroorzaken.
JappieJo
Hier staat de maïs er beter voor dan in 2018&2019. Kolfzetting lijkt goed te komen, kolven zitten wel hoog in de plant.
hookwood
Maïs staat hier super. Hoge koppen die last van de droogte hadden ook enorm bij getrokken. Maar was paar dagen terug even even aan de andere kant van Ruinen, een 10 km verderop, waar de maïs stond te krullen van de droogte.

Ik klaag dus niet maar een buitje voor de kolfzetting is altijd goed natuurlijk.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!