LTO-onderzoek: Consument wil wel, maar betaalt nog niet voor verduurzaming

Consumenten willen wel, maar betalen nog niet voor verduurzaming. Dat blijkt uit een consumentenonderzoek dat LTO Nederland liet uitvoeren. 62 procent van de respondenten wil de kiloknallers zo snel mogelijk uit de schappen hebben.

Deel dit topic LTO-onderzoek: Consument wil wel, maar betaalt nog niet voor verduurzaming (melkvee.nl)

Consumenten willen wel, maar betalen nog niet voor verduurzaming. Dat blijkt uit een consumentenonderzoek dat LTO Nederland liet uitvoeren. 62 procent van de respondenten wil de kiloknallers zo snel mogelijk uit de schappen hebben.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+6
labella
In de super zijn ze alle goede voornemens weer vergeten en knallen de kar vol met kiloknallers.
+1
Mkl87
@labella en dat gaat niet veranderen.

De kop van dit artikel kan beter zijn: LTO-onderzoek: Consument wil wel maar betaalt niet voor verduurzaming
Porky
@labella kan wel zijn wat je zegt, maar ga zelf eens een supermarkt in en kijk wat het kost, nou dan vind ik dat eerder de supers aan gepakt moeten worden, want als een akkerbouwer 0.14 cent kg v zn aardappels krijgt ,en de super NEEMT 1.49 € dan wil ik wel eens weten waar m dat in zit, vind dat consument ook uitgekleed word bij de supers.
Porky
@labella wat zijn dan volgens jou die kilo knallers?
labella
@Porky Ik mag 1 keer in de 14 dgn naar de supermarkt dus ik weet wel wat de prijzen zijn, wat betreft de kiloknallers/aanbiedingen even een paar voorbeelden.
lidl 2 kilo kippenbouten 4,99
plus 1 kg rundergehakt 4,99, haaskarbonade 5,98/kg, plus volle yoghurt 0,69/liter
Porky
@labella sorry ,maar rundergehakt v 4.99€ vind ik geen "knaller" het bestaat uit afsnijdsel en snipper vlees, het minst kwalitatieve vlees dat er is, en er zijn zeker producten waar meer v betaald mag worden,maar om nou te zeggen dat de burger met een grijns op het gezicht naar buiten komt bij de supers gaat mij te ver, de producent krijgt te weinig en de groot grutters vullen lekker hun zakken, vind de praat dat "de burger" maar meer moet gaan betalen te makkelijk, de kaas zakt helemaal onderuit , merk er bij supers niks van, maar de fam v Eert (jumbo) kon wel ff dik 200 miljoen bijschrijven ,en word op dik miljard geschat. Denk dat er dan toch ergens heeeeel veel blijft hangen
+2
hans1980
Gaat Nederland nooit veranderen en daarom moet er ook stalmelk, plofkip , intensieve varkenshouderij blijven bestaan voor een goedkoop voedselaanbod
+2
mlkvhoudr
Ik denk dat we naar een systeem toe moeten waarbij er geen producten in de winkel mogen liggen die niet aan de eisen voldoen waar we hier in Nederland aan moeten voldoen
+4
labella
@mlkvhoudr Dan krijg je niet veel meer te eten ben ik bang voor.
+1
mlkvhoudr
@labella dat was de idealist in mij die dat typte 😉

De zakelijke werkelijk zal altijd weer barstig blijven
laatste strijder
@labella Dat valt reuze mee .
Porky
@labella vorige week peulen uit Senegal bij supermarkt, sorry ,vind ik niet normaal
+1
Johannushoeve cv
Volgens mijn blijft er een grammofoon plaat hangen . Hoeveel keer hebben ze die nu al onderzocht met de zelfde uitkomst. Ze kunnen beter het geld en tijd aan nuttige dingen besteden.
+1
Jaap40
@Johannushoeve cv inderdaad, de uitkomst van dit onderzoek stond vooraf al vast.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Johannushoeve cv:
geld en tijd aan nuttige dingen besteden.

LTO? Nuttig?
weurding
Net of ze anders niks te doen hebben. Zijn consumentenzaken
laatste strijder
LTO ???? Hahahahahaha, wat een farce !
hofmiddelburg
Consument wil wel betalen, maar als de extra kosten naar de boer toegeschoven word, is het voor de consument niet aan de orde. Die kunnen gewoon biologisch- en pp zuivel kopen voor "twee halen, één betalen".
+2
jan w
De kop boven het stuk is al verkeerd. De Burger wil wel. Maar zodra die burger in de super komt en consument wordt , blijft de hand op de knip.
George
@jan w
Juist ze willen dus niet!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @George:
Juist ze willen dus niet!

Consument en burger zijn wel degelijk dezelfde. Beiden gaan voor goedkoop en beiden hebben niet zoveel moeite met de landbouw als men ons wil doen laten geloven. "De maatschappij" is in dit geval dan ook niet meer dan een klein groepje schreeuwers dat buitensporig veel aandacht krijgt.« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!