Fosfaat voor intensief bedrijf snel te duur

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Volgens Flynth accountants , niet binnen 5 jaar voor intensief bedrijf 20.000 - 25000 kg per ha.

Deel dit topic

hans1980

Laatste  |  

Reacties

+1
jg
Zijn altijd te duur .
+2
labella
Beter te duur dan niet te koop!
hans1980
Moet de eerste keer nog tegen komen dat een accountant zegt dat het uit kan , niets doen is een keuze maar of je dan de oorlog wint?
Ondertussen schrijven ze wel facturen van 150,-/uur
+2
labella
@hans1980 die van mij rekent 300,--/uur, maar die zal wel harder werken.
Mathijsen
Moet je Flynth ook eens laten uitrekenen welke maaier, schudder, hark,opraapwagen, melkrobot,mestschuif,voeraandrukrobot, etc
Er binnen 5 jaar uit kan niets kan dan
Melkboer16
Ik dacht al het is bijna weekend en of BB komt met een stukje over fosfaat of @hans1980 duikelt ergens anders een stukkie op!
Melkquotum of fosfaatrechten het kon allemaal nooit uit volgens accountants!
+2
jg
@Melkboer16 Dat klopt toch ook , de kostprijs is ondanks schaalvergroting enorm gestegen . Terwijl iedereen in volume investeert om zogenaamd de kostprijs te drukken 😆
van Ittersum
Lijkt me vrij logisch, na de ene kosten (uitgave P rechten) volgt het andere bv mestafvoer en/of voeraankopen. Maar het feit blijft dat je ze nodig bent indien je schaalvergroting wil toepassen
+1
Coen
@van Ittersum , als je bedrijf nu al in onbalans is zal dat bij verdere intensivering nog meer onbalans raken, met als resultante bedrijfsbeëindiging..
jg
@Coen Dan komt Rfc binnenkort nog even langs voor wat kapitaal.....
Jaap40
@van Ittersum mocht je fors afschrijvingsruimte hebben en de belasting de ene helft mee te laten betalen dan kun je er ooit over nadenken fosfaat rechten te kopen.
Maar degene met afschrijvingsruimte hebben een inkomen en kunnen wel eens minder geneigd zijn de toch al lage melkprijs over de balk te smijten. Wacht op betere tijden. Onzekerheid op dit moment is idioot groot.
+1
verbi
@van Ittersum Als je met schaalvergroting niks meer gaat verdienen waar doe je het dan voor? Ik ben ook intensief (40000 kg/ha) maar ik hoef niet groter en groter. Ik ben ook tevreden met wat ik nu heb , en dat zouden meer mensen moeten doen. Maar we zullen het zien , de klappen gaan vallen bij bedrijven met150 tot 250 koeien. Dat kun je niet alleen maar een volledige arbeidskracht gaat ook niet. En zolang pa of ma nog bij sloffen gaat dat nog wel maar als die uitvallen gaan die boeren nadenken waar ze mee bezig zijn.Een grote boer zei onlangs tegen mij je hebt of 90 koeien of 400+ en al wat er tussen zit is altijd wat net altijd een mannetje te weinig. Denk oprecht dat hij gelijk heeft.
hans1980
@verbi alles altijd alleen gaat je ook tegen staan
+1
deJong
@verbi ligt er aan hoe je het bedrijf inricht... en hoeveel plezier je uit je werk haalt.
+1
Coen
@deJong , een familiebedrijf (met hulp van pensionada en aankomende jeugd op vaste parttime-basis) en veelvuldige inschakeling loonwerker is een opzet waar wij met heel veel plezier werken, bedrijfsomvang dubbele van gemiddeld.
van Ittersum
@verbi hoor trouwens hier weinig over het verdiende geld (die is er ook wel is) om eens buiten de landbouw te investeren. Geld van buiten naar binnen creëren., zonder eigen arbeid te doen. Woon nu op locatie met veel mkb ondernemers die dat ook allemaal al deden. Voornamelijk in steen, misschien een idee i.p.v. werk en stress kopen..
Coen
@van Ittersum , dit soort vastgoed-investeerders zijn ook altijd positief, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie ....

investeerders in stenen piepen nu ook veel meer dan tot voor kort, oninbare huurpenningen na de corona-pandemie zijn inmiddels ook daar schering en inslag.
+1
van Ittersum
@Coen geen last, moet je gewoon uit besteden een derden bv 123 wonen ofzo , kost je 25 euro in de maand. ze regelen de intake, schrifting (bkr), inning huurpenningen, huurverhogingen en klachten vanuit de huurderszijde en nog eens 25 euro erbij ook de storingen. Tis maar wat je wilt.

geen angst dus
ted9
@van Ittersum Je bent goed op de hoogte.
van Ittersum
@ted9 yup, neem nooit veel aan van een ander maar wel van deze wijze man, die sprak: ïk wil best meer verdienen maar niet meer werken. Die uitspraak heb ik toen ook maar van harte genomen 😉
nicolien
@van Ittersum ja zo zijn er meer en hebben daar iets meer verstand van dan ons ik hou liever alleen mijn hand op.
royale
@van Ittersum heb een paar jaar geleden bekeken om vakantiehuis te kopen en te verhuren all inclusive. Rendement was uiteindelijk 4%. Ik heb besloten om grond te kopen, ook met waarschijnlijk 4% rendement en voorlopig belastingvrij. En nu erg blij mee want als je nu een huisje in Oostenrijk hebt met al dat Corona gedoe...... wie weet ooit bij pensioen koop ik alsnog zo’n huisje!
van Ittersum
@royale iedereen zijn meug
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!