Rare gewaarwording

Via de app krijg een bericht afkomstig van Agractie en dat is toch een rare gewaarwording .

Staf en Stikstofclaim roepen al meer dan een maand dat de onderbouwing van de voermaatregel ontbreekt of niet transparant is.
Agractie en LTO en NMV en NAJK en Grondig overleggen al een hele tijd met LNV over de voermaatregel en in het bericht wordt zelfs gezegd over de maatregelen na 2020.
Dit terwijl ze weten dat de onderbouwing er niet is zij het in al die tijd ook niet hebben gekregen.

Dan vraag ik me echt af ;
Wordt er niet gevraagd om die onderbouwing?
Als je die onderbouwing niet krijgt waarom ga je dan in hemelsnaam
zelfs vandaag nog praten met LNV
Als dan Staf en Stikstofclaim via een rechtzaak helder maken dat die
onderbouwing er niet is.ga je dan met LNV bellen en gelof je dan LNV als
ze zeggen we zijn aan het rekenen?
En dan de "achterban" zogenaamd geruststellen met wij gaan nooit
akkoord?

Het is simpel LNV belazert de kluit en een aantal partijen waaronder Agractie laten zich belazeren.

Overigens NMV ontkent betrokken te zijn bij het proces inzake onderhandelingen met LNV.

Bij LNV aan tafel zitten is natuurlijk best leuk maar als je geen stukken krijgt die transparant zijn dan is het enigste wat je met een beetje gezond boerenverstand kan doen, is wegblijven bij LNV

Tip voor Agractie als je de uitslag van een rechszaak van Staf en Stikstofclaim tegen LNV wil weten bel dan met Staf of SSC.

Want zoals het er nu staat etaleer je dat je een maand of langer hebt zitten praten zonder feiten op tafel als een soort trekpoppen waar Carola aan de touwtjes trekt.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
slagroomvla
De eenheid is weer ver te zoeken dus... ieder voor zich(zelf)!
Henry1
@slagroomvla geen duim omdat het leuk is, wel omdat je gelijk hebt!
Adaptief boeren
Ga lekker vakantie vieren, die stikstof waait wel verder
cornelissen
@Adaptief boeren Vertel ,dat de Groningers ook maar met aardbevingsschade, de restanten blijven er wel.
+2
hypotheekboer
@JanCees Ik ben even de draad kwijt. Bestaat het Landbouwcollectief nog steeds of is het helemaal ter ziele? Lijkt me nu wel helder dat er naar aanleiding van de rechtszaak van vandaag door de sector op het ministerie met de vuist op tafel geslagen mag worden, maar dan wel met 1 mond/vuist.
Woutertje77
Ik spreek vrij direct met mensen van Agractie (en andere partijen) maar zij spreken al meer dan een maand niet meer inhoudelijk met lnv over de voermaatregel 2020. Heb begrepen dat er vandaag wel contact geweest is over de stavaza met lnv door hen, en over de vorderingen van de doorrekening door het pbl
+4
John Spithoven
@Woutertje77 De PBL doorrekening gaat over de voermaatregel 2020.

Ik heb dit bericht van Bart ook gezien. Misschien de weg kwijt. Wel levensgevaarlijk voor ons allemaal als hij aan tafel zit en het niet snapt.
Farma_boerke
@John Spithoven De doorekening van PBL, obv welke data?
Als de bron al niet goed lijkt te zijn, moet je dan nog de maatregel doorrekenen voor effect.
+1
John Spithoven
@Farma_boerke juist ja

En daarom heeft niemand iets aan overleg.

Ze laten zich gebruiken als speeltje van LNV.
Woutertje77
@John Spithoven inderdaad, doorrekening PBL gaat over 2020. Bericht is niet van Bart maar van Agractie. Hij zit sowieso nergens zelf aan tafel vwb de inhoudelijke gesprekken over 2021.
+1
Weidezicht
@John Spithovenals ik de brief doorlees, doelt agractie in haar brief op de doorrekeningen zoals het Pbl nu zogenaamd aan het doen is en niet dat ze MET agractie aan het doorrekenen zijn. Ik lees in de agractie brief dat ze willen dat deze regeling verdwijnt, ze spreken uit dat reductie op basis van niets geen doorgang mag vinden, en ze hebben lnv op het matje geroepen (dat maakt bij lnv natuurlijk 0 indruk, maar ja) over het feit dat er geen onderbouwing is. Ik lees niet veel kwaads in dit persbericht. Of ben ik dan te positief?
slagroomvla
Quote Reactie van @Woutertje77:
Ik spreek vrij direct met mensen van Agractie (en andere partijen)

Waarom praten die met jou dan?
Woutertje77
@slagroomvla je kunt ze zelf ook zo bellen of mailen. Is vrij normaal als je lid bent dat je vragen beantwoord worden.
+2
JanCees
@Woutertje77 grappig dat jij Agractie regelmatig spreekt maar mijn vragen ontwijkt maar mij wel de maat neemt. En lees het stuk eens goed of er inhoudelijk wel of niet gesproken is met LNV.
+2
mlkvhoudr
@JanCees zou jij kunnen aangeven waar jij/jullie een koerswijziging hebben gedaan naar aanleiding van wat andere clubs bv agractie aan jullie aangegeven hebben?

Ik denk altijd maar zo het is voor hun ook een stuk makkelijker jullie te wille te zijn als ze wat aangeven dat het ook bij jullie gehoor vind.

Vandaag hebben jullie het gelijk aan jullie kant ik kan er nog steeds niet over uit dat er geen goed gedocumenteerd stuk aan ten grondslag ligt.

Zo als t nu lijkt : job well done๐Ÿ‘
+5
JanCees
@mlkvhoudr Van Agractie LTO en andere clubs hebben wij geen informatie ontvangen Staf en Stikstofclaim spitten zelf de regeling tot op de bodem uit. Overigens dat had je ook zelf kunnen bedenken want als partijen al een paar maand om tafel zitten met LNV en de onderbouwing niet hebben dan wordt het lastig om ze iets te vragen. Bij Staf zijn als het gaat om veevoer inhoudelijk vooral voormalig Schothorstdirecteur Piet van der Aar die in de stukken duikt en dan twee dagen van de aarbodem verdwenen lijkt te zijn en dan met een gefileerd Kamerstuk komt of de stukken die LNV wel wilde geven en natuurlijk Geesje Rotgers die twee die dan samen met John van SPithoven gaan proberen uit te zoeken wat is er nu vooral niet gegeven en wat kan dat betekenen.
+3
mlkvhoudr
@JanCees het is als of ik naar een seizoen van house of cards op Netflix zit te kijken Jan Cees waarbij je elke keer denkt maar dit kan toch niet serieus echt zo gaan in het "echie" En dan blijkt het toch zo te gaan.......

+1
Melkvee1980
@JanCeeswelk doel dient dit bericht? Waarom bespreek je dit niet met de mensen van agractie???
andere belangenbehartigers van de sector onderuit halen heeft fdf al een patent op, zoโ€™n partij hebben we niet nog 1 nodig volgens mij
ga lekker verder met buiten de sector het gevecht aan te gaan met de echte bedreigingen, daar ben je een meerwaarde voor de sector! binnen de sector publiek vechten is puur haantjesgedrag en profileringsdrang!
+1
hans1980
@Melkvee1980 ja , agractie gaat op de lto tour
Melkvee1980
@hans1980 waarom? omdat ze verhaal halen bij de politiek? moeilijk belangenbehartigen als ze geen contact met den haag mogen hebben.... ik vind t iig mooi dat ik te horen krijg wat ze bespreken, dat kun je van lto pas zeggen als ze de deal gesloten hebben
John Spithoven
@Melkvee1980 Welkom, ik zie dat je nieuw bent hรญer.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkvee1980:
omdat ze verhaal halen bij de politiek?

Nee, omdat ze blijven overleggen terwijl allang duidelijk is dat dit zinloos is. (En daardoor zelfs SSC en Staf voor de voeten lopen).
+2
JanCees
@Melkvee1980 sommige mensen denderen maar door ondanks dat ze er op worden aangesproken en dan komt er een moment dat er maar helder moet worden gemaakt hoe het spel op de wagen staat. Niet alles is leuk om te horen maar helaas soms is het niet anders
Melkvee1980
@JanCees dus dan doen we nog een rondje moddergooien?? ik denk dat de meeste boeren onderhand maar 1 wens hebben en dat is dat we als sector iig kunnen doen alsof we een front zijn, maar dat word weer lekker onderuit gehaald met dit soort acties
ik zeg niet dat ik weet hoe t wel moet en dat hoef ikgelukkig ook niet te weten maar weet wel dat dit soort dingen niet helpen en dat mag ook wel eens gezegd worden!
top die overwinning bij het kortgeding! maar dit soort dingen zijn weer zo jammer
+3
JanCees
@Melkvee1980 Helemaal met je eens maar dat kan alleen als iedereen dezelfde agenda heeft en dat blijkt even niet zo te zijn dus dan maar even op de reset knop drukken en dat doe ik inderdaad liever ook niet maar maar het is soms helaas nodig
+1
sorry
@Melkvee1980ik mag toch als simpele boer toch wel weten hoe de vork in de steel zit...

ik maar denken dat erik luiten zijn best doet....
Woutertje77
@JanCees hoe bedoel je dat? Bedoel je dat ze op bevel van jou of wie dan ook gedirigeerd moeten kunnen worden? Heb je er met hen รผberhaupt over gesproken?
JanCees
@Woutertje77 Nee we communiceren helemaal niet En nee er zijn geen marsorders maar wel vriendelijke verzoeken loop ons de komende dagen even niet voor de voeten want dat geeft afbreuk risico. De meeste ook de meeste LTO bestuurders geven dan even support dat is dan wel zo handig sommigen niet ook sommige LTO bestuurders en daar zeggen we dan ook wat van

Mijn vragen staan in het andere topic die heb je vast wel gezien
Melkweb
@Melkvee1980 Jammer dat JC met deze topic zich hiermee ongeschikt maakt als kandidaat voorman voor het LTO. Probeer het eens bij het FDF of het FvD, daar past hij beter bij.
Kruiswijk
@Melkweb Kunt u uw uitspraak toelichten. Het is niet meer of minder dan uw persoonlijke mening, voor wat die waard moge zijn.
Dhr Vogelaar heeft goed in de gaten wat de huidige problemen in de belangenbehartiging zijn en zoekt daar hopelijk passende oplossingen voor.
+4
slagroomvla
Quote Reactie van @Melkweb:
Jammer dat JC met deze topic zich hiermee ongeschikt maakt als kandidaat voorman voor het LTO.

Daar heb je helemaal gelijk in, want LTO heeft patent op achterkamertjes, ons kent ons, en alles is mogelijk in ruil voor bakken geld richting LTO-projecten...

Je kunt van alles zeggen van Jan Cees, maar ik betwijfel ook of hij wel achterbaks genoeg is voor LTO!
Kruiswijk
@slagroomvla Hij is veranderd heb ik gehoord. Niet wetende in welke context die uitspraak gedaan is.
+4
familie pelle
@slagroomvla
Quote:
.
Daar heb je helemaal gelijk in, want LTO heeft patent op achterkamertjes, ons kent ons, en alles is mogelijk in ruil voor bakken geld richting LTO-projecten...

Volgens mij heb je zijn plannen met lto niet gelezen. Doe dat eerst en trek dan je conclusie. Hij wil lto juist hervormen! Niet meer afhankelijk van externe geldbronnen(lees overheid) en boerenbelang voorop.
Ik denk dat JC het goed gezien heeft. Er is momenteel geen enkele belangenbehartiger die zoโ€™n goede structuur heeft als lto. Zowel landelijk als plaatselijk. En daar zitten echt goede mensen. De top van lto daarentegen maakt er een puinhoop van waardoor lto verworden is tot trekpop van de overheid. Ik hoop dat met JC en co de lto hervormd wordt en dat er weer 1 sterke belangenbehartiger komt. Zoals het nu gaat met de versnippering in de belangenbehartiging zijn we de lul, alle goede bedoelingen ten spijt.
+1
laatste strijder
@familie pelle Mee eens, alleen de LTO is tรฉ verweven met de overheid gaat dhr Vogelaar ook niet voor elkaar krijgen . Een geheel nieuw fris melkveehouders-collectief ? Opschonen die zooi , je merkt nu alweer een dag nรก een rechtzaakje hoe sommige dr eigen alweer aan t positioneren zijn . Zรณ werkt t niet hoor , de man in de melkput wordt uitgelachen , bah .
Bartlehiemboer
Quote Reactie van @laatste strijder:
Een geheel nieuw fris melkveehouders-collectief ? Opschonen die zooi

Dan ook gelijk opschonen in melkfabriek (FC) Weer een bank voor de boeren en als het te organiseren valt weer een melkboer winkel naast de supermarkt inkomsten voor de boer en niet voor de super...
m uut m
@Bartlehiemboer
Rest maar 1 oplossing en dat is zelf doen.
Bartlehiemboer
@m uut m Is deze opmerking in de trend, van als je het beter kunt dan moet je het zelf maar doen? (Het loopt nu goed) Of juist omdat we dit onder de boeren niet voor elkaar is te krijgen of dat is na vele andere pogingen de conclusie? Ik dacht zelf ook aan Dirk Schieringa heette die man geloof ik. Die wilde het ook proberen een eigen bank zonder de grote banken. Dat is ook helemaal fout gegaan. Maar het nieuwe financiering systeem van de grote banken kijkt niet meer naar grond of machines alleen maar naar wat je overhoudt. Dan is bij mij 1 + 1 =2 er komen nog veel meer mega koeienstallen/niet grondgebonden
m uut m
@Bartlehiemboer
Als je wilt dat het totaal anders gaat.
Zul je het zelf doen moeten.
Een ander doet het waarschijnlijk niet voor jou.
Bartlehiemboer
@m uut m Oke, maar dit forum is er toch ook voor om met zijn allen een andere richting uit te gaan? Of tenminste met elkaar van gedachte wisellen wat mogelijk zou zijn? In mijn eentje heb ik alles wel voor elkaar maar daar zijn andere boeren niet bij geholpen. Ook het vooruitzicht voor die boeren lijkt me niet geweldig. Ik zou graag willen zien dat er beweging komt. Door alleen maar af te wachten op banken/supermarkt/melkfabrieken/LTO komen ze er niet. Deze instanties denken ook alleen maar aan hun zelf. Hierbij wil ik onze eigen melkfabriek (A-ware)de wind uit de zeilen halen daar wij daar nog goed tevreden over zijn. Maar FC gaat steeds verder.
+1
Erco
@Melkweb hij komt op voor de sector! Ben je dan een geschikte voorman of niet???
Woutertje77
@JanCees wat zijn je vragen aan mij?
+3
Stroman
@JanCees Jullie zijn met Staf en SSC nu in de Lead. Profiteer daarvan. Trek nu alle organisaties eens aan jullie tafel. Daarmee maak je wel een collectief 2.0, maar we weten inmiddels wel dat dat kan werken.
hans1980
LNV zegt verdeel en heers (helaas willen teveel bestuurders een wit voetje halen , baantjes jagers)

Go for it JanCees
m uut m
@hans1980
En welke baantjes ambieert JC?๐Ÿ˜‰
+1
JanCees
@m uut m Dat hebben we vorige week helder naar buiten gebracht toch?? dus die vraag naar de bekende weg kun je zelf beantwoorden
m uut m
@JanCees
En daarom moet je je hier toch nog ff profileren.
+4
JanCees
@m uut m als dit je meest inhoudelijke opmerking kan zijn dan zou ik zeggen ga iemand anders zn tijd verdampen
demelkboer
@m uut m als je dingen aan de kaak stelt kom je met je kop in beeld. Da's per definitie profileren. Dan moet je namelijk laten zien waar je voorstaat.
Woutertje77
@demelkboer zou je zulke gesprekken niet beter achter de schermen kunnen voeren zodat politiek en LNV niet altijd de lachende derde zijn bij een verdeelde agrarische sector? Soms eerst even nadenken wat het brede belang is voor je doordendert?
Henry1
Jan Cees, Hartstikke goed dat STAF en Stikstofclaim deze zaak voeren. En het is natuurlijk te gek voor woorden dat een ministerie wel allerlei beweringen doet maar ze niet kan onderbouwen... Dat zou je als boer eens moeten doen bij een controle.....

Maar dat betekend toch niet dat de andere partijen die zich misschien niet met achtergrond van de berekeningen WAAROM deze maatregel bezig houden, zich niet met de andere aspecten van de voermaatregel bezig mogen houden?
Want ik ben als boer zijnde gewoon bang dat de regel ondanks alles doorgedrukt wordt. En dan maar liever een maatregel die een beetje werkbaar is, dan een hele strijd en dan aan het eind moeten concluderen dat er nog niets veranderd is.
+4
JanCees
@Henry1 Vertel wat voor zin heeft het om over een maatregel te praten op de achtergrond? En al helemaal als je blijkbaar al een paar maanden praat zonder te weten waar het eigenlijk over gaat?
Die ambtenaren op LNV lachten zich rot de ouwe truckendoos werkte weer. Overlegjes en overlegjes maar geen onderbouwing op papier. En ondertussen trekken ze de sector in de bekende trechter.

Heel simpel geen onderbouwing dan heeft een gesprek weinig zin. Geen onderbouwing na paar maanden kleppen met elkaar dan ben je uiterst naief dat het wel gaat komen als je nog een paar overlegjes doet.
Henry1
@JanCees Het enige waar ik vertrouwen in heb, is dat Den Haag door Brussel op de vingers getikt wordt en daarom de maatregel in moet trekken.

Ik kijk altijd maar naar fosfaatrechten. Heel veel advocaten en dergelijke hebben van begin af aan geroepen dat de fosfaatrechten niet konden en dat alles afgeschoten zou worden. En dat knelgevallen gelijk zouden krijgen etc. En wat is er tot nu toe van terecht gekomen? een paar heel specifieke / uitzonderlijke gevallen die gelijk gekregen hebben. De rest, hoe ik het ze gegund had ook, heeft gewoon bijna niks gekregen. En de fosfaatrechten zijn er toch echt gekomen.

En dus trek ik die lijn door, dan heb ik er gewoon geen vertrouwen in dat de maatregel van tafel gaat (behalve zoals ik zei, als brussel zich er serieus mee gaat bemoeien).

En als dan de maatregel wel flexibeler gemaakt kan worden, dan liever dat!

Overigens denk ik dat ik zonder al te veel aanpassingen binnen de maatregel kan blijven. we zitten op zand met vrij veel kuil in het rantsoen en bierbostel. En natuurlijk zomerstalvoeren in het najaar. Maar vind het vooral sneu voor mensen op veen dat je nog geen normale jongveebrok mag voeren of het droge koeien rantsoen wat compenseren.
Jannus
Quote Reactie van @Henry1:
(behalve zoals ik zei, als brussel zich er serieus mee gaat bemoeien).

Ik denk dat men daar zo langzamerhand die Hollanders wel zat zijn en die eigenwijze Rutte krijgt te maken met de lange arm daar en ben bang dat we als agrarisch sectoren nog een lastige tijd krijgen want men wil in DH dwangmatig binnen de Brusselse kaders gaan werken en daar schuwt men niets voor dat knap vies er door te jassen ook al ligt er geen onderbouwing
JanCees
@Henry1 Brussel gaat hier voorlopig niet van vinden en de rechtzaak heeft zonder uitspraak maar vanwege goede voorbereiding van de rechter zelf en het juristen team van Stikstofclaim en Staf helder gekregen dat de onderbouwing er niet is. Oke zeg zeggen nu in het hoofd van een ambtenaar op vakantie.
Daarmee is de zotheid helder geworden.
LNV komt echt niet met een onderbouwing zwart op wit en dus is er meer kans om bij de rechter de voermaatregel op te schorten
Henry1
@JanCees laten we het hopen!

En idd te zot voor woorden dat LNV het niet kan tonen!
+9
cs-agrar
Quote Reactie van @JanCees:
zeggen nu in het hoofd van een ambtenaar op vakantie.

raad eens wat die daar op vakantie aan het doen is? Weg van alle drukte, lekker zn hoofd leeg maken....
cornelissen
Quote Reactie van @Henry1:
En de fosfaatrechten zijn er toch echt gekomen.

Toch een verschil, de fosfaatrechten zijn er door mismanagement ( K. Romijn) van de de sector gekomen en dat de knelgevallen (ook de grondgebonden) zijn afgeslacht was ook op advies van de sector . Van Dam kon de verdeling en de sector niet zoveel schelen,hoewel hij een voorkeur voor grondgebonden had, maar daar bleef het ook bij.
+1
pieta
Quote Reactie van @cornelissen:
de fosfaatrechten zijn er door mismanagement ( K. Romijn) van de de sector gekomen en dat de knelgevallen (ook de grondgebonden) zijn afgeslacht was ook op advies van de sector

Blijft toch vooral aan het beleid liggen. Of ligt de voermaatregel nu ook aan de sector omdat we niet vrijwillig minderen in vee?
Woutertje77
@JanCees denk dat je wat dingen door elkaar haalt JanCees. Over de door Schouten voorgestelde maatregel heeft volgens mij geen 1 van de partijen gesproken behalve de boodschap op alle manieren verspreid dat hij waardeloos is en ingetrokken moet worden. Waar veel over is gesproken is over de verschillende alternatieven. De maatregel is 6 mei gepubliceerd en sinds die tijd hebben alle partijen zich ingezet. Hoe komt het dat jullie bijna 3 maanden hebben laten verstrijken voor jullie naar de onderbouwing gingen vragen van het plan van Schouten?
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Woutertje77:
Waar veel over is gesproken is over de verschillende alternatieven.

Alternatieven waar voor? Zou wel mooie zet van Carolala zijn, schreeuw gewoon wat getallen int rond, sector komt vanzelf wel met alternatieven die wel doorgerekend zijn..
+8
John Spithoven
@Woutertje77 Graag alleen iets melden als je van de hoed in de rand weet. Gevraagd is door sectorpartijen dat STAF en SSC het overleg niet verstoren met juridische druk. Hebben we netjes gerespecteerd. Dat nu die kl##tzakken ons en allen die ons steunen aan het verstieren zijn, zal ik in ieder geval, ze niet in dank afnemen. En vandaag duiken voor contact met mij al helemaal niet. Ik doe het voor de sector, maar ik vraag me af voor wie de sectorpartijen het doen. Stumpers
+12
familie pelle
@John Spithoven wind je niet op John aan Woutertje. Sinds hij hier op t prikkebord zit doet hij heel interessant en denkt overal wat van af te weten maar kent zelden de feiten. Het merendeel van de boeren steunt jullie. Jullie hebben het lnv redelijk belachelijk gemaakt en nu door.
+4
JanCees
@Woutertje77 Woutertje wij hebben niet drie maanden laten versloffen dat heb jij gedaan want gezien je reactie zit jij in de overleggroep bij Agractie of zoals ben je brievenbus. Als er Agractiebestuursleden zijn die met mij de discussie willen aangaan dan weten ze waar ze mij kunnen vinden.
Wij Staf, StikstofClaim en Mesdagfonds zijn al heel wat langer aan het trekken en vragen dan Agractie bestaat we zijn inmiddels drie en rechtzaken verder en er zitten er nog twee in de pijplijn

Kijk even naar de reactie van John
En mijn openstaande vragen van het vorige topic.

Oja en anonieme herders zijn over het algemeen laffe herders
+3
Jan-T
Vind het allemaal maar vreemd.
Wat is er gaande in de belangen behartiging.

Als er geen onderbouwing is en geen doorrekening hoe kan je dan bepalen dat je stikstof reduceert.??
En wat reduceer je dan en voor wie en welke natuur.??

Waarheidsvinding is dus vrij moeilijk.
Als dit soort uitgangspunten de basis is waarop de LTO al jaren beleid is gemaakt.
Dan is het ook geen wonder dat de sector er zo slecht voor staat.
demelkboer
Het gros van bestuurders in de agro sector is blij als ze weer een dag van huis kunnen en hoe groot is eer als je in den Haag wordt verzocht.
+2
LTO is mede verantwoordelijk voor dit belachelijke beleid, oude lulzakken .
+26
John Spithoven
Allen, het was voor mij, maar ik denk voor alle mensen van STAF en SSC, die zich belangeloos inzetten, een zware dag. Maar wel 1 die het waard was. Na een lange strijd van protesten en overleg heeft de sector eindelijk een stevige tik terug kunnen geven. En ze geven zich nog lang niet gewonnen, maar ze duizelden wel vandaag op het ministerie. We gingen vandaag naar de rechter om te vragen naar de onderbouwing van de matrix, gemaakt door LNV op basis van grondsoort en intensiteit. Dat na veel vasthoudend werk duidelijk werd dat de onderbouwing in iemands hoofd zit en niet is gedocumenteerd, is lachwekkend te noemen. En LNV naar sector partijen maar blijven hameren dat alternatieven voor de voermaatregel juridisch houdbaar moet wezen. Dat de plaatsvervangend directeur generaal van LNV toegeeft dat een gedeelte van onze KLW NIET geanonimiseerd rondslingert is schokkend te noemen. Dat een geldverslindende organisatie als Zuivelnl in 5 jaar tijd meer dan 100 miljoen euro verbrast en dan ook nog aan de handel gaat met onze data eigendom is pijnlijk te noemen.

Wat ook pijnlijk is , is dat zonder overleg met ons , enkele sectorpartijen vanmiddag weer in overleg zijn gegaan over doorrekening voermaatregel. SSC heeft sectorpartijen van stap tot stap op de hoogte gehouden. Nu visa versa gebeurd dat niet. Ondanks herhaaldelijke pogingen van mij om contact te leggen vandaag..

Willen enkele sectorpartijen dan zo graag die voermaatregel? Willen zij zo graag bij wijze van spreken als joodse raad fungeren, en ons stuk voor stuk over leveren aan een partij waar onderbouwing van wetgeving is gedocumenteerd in het hoofd van een ambtenaar, die er tussen uit is geknepen?

We hebben nog een lange weg te gaan, een heel lange.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @John Spithoven:
Allen, het was voor mij, maar ik denk voor alle mensen van STAF en SSC, die zich belangeloos inzetten, een zware dag.

iig all respect voor degenen die zich daar zo in vast bijten 👍🏻
Kruiswijk
@John Spithoven De lange weg die u schets is een heel eind in te korten. Bijna altijd staat er wel iets of iemand in de weg wat op de lange weg staat. Dan werkt enige stemverheffing en anders zwaar geschut.
Jannus
Quote Reactie van @Kruiswijk:
Dan werkt enige stemverheffing en anders zwaar geschut.

Dat is er nu toch ook,de tovenaar van Boxtel ??

Generaal Mark vd Oever,

๐Ÿ”ฑ๐Ÿ”ฑ๐Ÿ”ฑ
+2
Hans van Bergen
@John Spithoven Ik zie een aantal mogelijkheden

1 LTO NAJK Agraktie Grondig(eigenlijk milieu defensie) zaten in overleg en HEBBEN alle stukken met de onderbouwing uit het hoofd van die ambtenaar uitgewerkt en hebben deze niet over legt aan de rechter

2 LTO en de anderen hebben druk overlegt ZONDER stukken. Wat buitengewoon vreemd is maar verklaart 1
3 LTO en anderen hebben HELEMAAL NIET of nauwelijks overlegt. Tis immers vakantie

4 De veevoermaatregelen zijn bedacht door bekende organisaties uit de landbouw Boerenverstand? DLV? LTO Advies? en dus is er geen kritiek
+6
Kruiswijk
Deze dag met een ochtend die een voortreffelijke beloning opleverde voor mensen die zich dag en nacht inzetten de onzin van lnv van tafel te rammen eindigt met een gitzwarte pagina.
In triest dat mensen zonder dossierkennis tijdens de behandeling van een kort geding gewoon bij het ministerie van lnv aan tafel zitten om de landbouw uit te leveren aan de bouw.
Alle eigenbelang gaat boven het sectorbelang bij desbetreffende partijen.
Complimenten voor Jan Cees door ons die inkijk te geven.
+17
JanCees
@Kruiswijk John van Spithoven en alle mensen van StikstofClaim de mensen bij Staf Frans van de Lindeloof , Piet van der Aar en last but not least Geesje Rotgers
+1
Kruiswijk
Hans van Bergen
@JanCees Staande ovatie van 5 minuten met ritmisch klappen
JanCees
@Hans van Bergen auw Hans niet zo hard slaan:):)😂
+1
matt
Ik ga op vakantie,en ik neem mee de voerberekening jonguh jonguh wat
een kutsmoes.
Dalijk is die terug en is die in 1 keer gevonden #tijdrekken
j h p
@matt Tuurlijk niet, die heeft ie op het vakantieadres laten liggen.
j h p
Wat heeft het uberhaupt nog voor nut om bij LNV aan tafel te zitten als ze toch helemaal nergens aan toe willen geven en de zooi er ongeacht wat er door rammen? (en dat heeft LNV al vaak genoeg bewezen)
Info over toekomstige regels/wetgeving kunnen ze ook over de mail sturen.
+1
Kruiswijk
@j h pUw vraag is simpel. Het antwoord van Woutertje komt hopelijk spoedig.
Jan-T
LNV is wel open eerlijk en transparant in zijn werkzaamheden en beleidsstukken.

Diep triest en zeer zorgelijk.
Ook voor de partijen die nu aan tafel zitten, ze weten niet waar ze mee bezig zijn en wat ze weg gooien voor de sector.

Het beruchte .............. woord wie nu namens de sector spreken van Marc van de Oever gaat nog uitkomen ook.
+2
Weidezicht
@hans1980 wie is er nu de baas? De rechter of de politiek. Waarom spreekt rechter niet uit dat die onderbouwing NU inzichtijk gemaakt worden? Of kan holleeder ook zeggen, ben naar de kapper, ik kom volgende week wel naar de rechtzaal?
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
. Waarom spreekt rechter niet uit

Omdat ie dan het ministerie in de problemen brengt. En dat gaat ie uiteraard niet doen.
hans1980
@kanniewaarzijn Daarom gaat Ageractie en lto straks na gesprek akkoord met voermaatregel en staat Agrifacts en Stikstofclaim weer in z'n hempt(met alle boeren erbij) in media dan activisten genoemd
JanCees
@hans1980 denk dat het iets anders gaat lopen
+1
Albert Altena
Deze klucht moet toch verteld worden in de media.
Jan Cees. Jij of Aalt hebben toch naam. Bel een nieuwsprogramma?
Of blijkt dan de falende objectiviteit van de media?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Of blijkt dan de falende objectiviteit van de media?

Reageer @Albert Altena
Vroeger hadden we de driehoek overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Tegenwoordig is het de driehoek overheid, "recht"erlijke macht en media.



JanCees
@Albert Altena ik weet niet of je de media een beetje volgt maar dr zijn de laatste tijd niet van die heel complimenteuse verhaaltjes over mij verschenen in diverse kranten. Schijn een soort frauderende boerenduivel te zijn die politicie omkoopt en in een bruin hemd rond te lopen en er is ook nog ergens een boer van het padje af die met enige regelmaat op fora schrijft dat ik hem persoonlijk heb laten bedreigen omdat hij mijn politieke ambities in de weg zou staan. Dus media gaan echt niet iets doen omdat ik het vraag
Nippel
@JanCees heb je politieke ambities?????
Bartlehiemboer
@JanCees Nu Jan, onze voeradviseur nog eentje met goed verstand ziet het helemaal zitten met jou in de LTO of politiek. Vuurwerk zegt hij. Dus zet hem op. Persoonlijk zie ik de voeradviseur ook wel in deze functie. Wie weet komen jullie elkaar nog eens ergens tegen. Zou een goed duo zijn.
Nippel
@Bartlehiemboer Wij hebben niet dezelfde voeradviseur.
mlkvhoudr
@Bartlehiemboer wat iemand zegt die bij jou geld komt verdienen kun je gelijk vergeten als die de deur weer uit is als de volgende klant volledig anti Jan Cees is is die het op dat adres ook volledig met klant eens
+1
hookwood
@mlkvhoudr Dat soort meepraters ben ik gauw klaar mee. Kom je niet mee vooruit....
mlkvhoudr
@hookwood ik heb t in t verleden ook wel geprobeerd om echt tegenspraak te organiseren viel mij niet mee om dat bij voerboeren voor elkaar te krijgen
Jan S
😀
Hans van Bergen
@hookwood Is tuuk kul. Klant A is ggb half bioboer en enthousiast LTO er met brod langs de weg(en voor kop) ander loopt altied in FDF shirt en is regelmatig met de trekker op pad. Beide zul mee door 1 deur moeten.
hookwood
@Hans van Bergen ik heb graag kritische mensen op het erf niet van die lulijzers die mij overal gelijk in geven maar die mij scherp houden.
Bartlehiemboer
@mlkvhoudr Ik denk dat we in Friesland nog heel nuchter en eerlijke mensen hebben. Ga onze voeradviseur maar niet afzeiken denk dat we nog wel eens meer van hem gaan horen en dan lopen jullie er mee weg. Heb wel het idee dat jullie overal op tegen zijn zo komen we er helemaal niet. Ik sta hier ook al vaak genoeg op het punt om te zeggen, zoeken jullie het toch lekker allemaal uit. Jullie blijven dwars denken.
+1
mlkvhoudr
@Bartlehiemboer het word mij hier ook wel eens verweten dat ik te positief ben. Ik probeerde je alleen te waarschuwen dat iemand die een financieel belang bij je heeft niet altijd zegt wat die denkt maar zegt wat hij denkt dat de klant wil horen.

Hoeft uiteraard niet voor die van jullie te gelden
+1
Jan S
😀
m uut m
@Jan S
Volgens mij zijn er heel veel boeren die er helemaal geen belang hebben dat er zoveel mogelijk boeren blijven. Waar moet anders de ruimte vandaan komen voor hun groei ambities.
pieta
@Bartlehiemboer We weten niet wie de man/vrouw is. We weten niet wat er gezegd worden en toch moeten we van jou een positieve mening er over hebben. Ik heb er geen mening over. Alleen wat mlkvhdr zegt/schrijft kan ik onderschrijven. Doet verder niets af aan de persoon maar je dient er wel altijd rekening mee te houden.
Hans van Bergen
@JanCees Zlto hier is heel boos op jouw en je vriend. Maar ze zijn ook gesloten tot 1 september. Maar daarna zijn zd weer boos op jullie. Jullie volgen niet de procedure! (en hun hadde de baantjes onderling verdeeld denk ik)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
107
DEELNEMERS
36
WEERGAVES
0