Onderbouwing voermaatregel ontbreekt, rechter doet geen uitspraak in kort geding

Het kort geding van Stichting Stikstofclaim en Agrifacts tegen het ministerie van LNV leverde vandaag een verrassende uitkomst op. De onderbouwing van de voermaatregel bestaat niet, waarop SSC en Staf de rechter gevraagd hebben geen uitspraak te doen.

„Het is weinig zinvol een uitspraak te doen over cijfers, die toch niet beschikbaar zijn”, zegt Johan Spithoven van SSC in een reactie. Tijdens de zitting werd duidelijk dat de verantwoordelijk ambtenaar na het opstellen van de voermaatregel alle gebruikte documentatie heeft vernietigd. „Dan kunnen we beter met het ministerie in gesprek gaan, om duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd”.

Deel dit topic

Reacties

+1
waakhond
Voor de zoveelste keer zijn we weer genaaid
wat gaat nu de tweedenkamer doen ??? onbehoorlijk bestuur van de minister inzake voermaatregel moet ze nu haar koffers pakken ???
kanniewaarzijn
Haha, de verantwoordelijke ambtenaar heeft na het opstellen van de voermaatregel alle gebruikte documentatie vernietigd!! Erg origineel zijn ze niet met hun smoezen. Zeker "geschoold" in Wageningen!
producent
@kanniewaarzijn

Er komt nog wel een bonnetje boven tafel, hij heeft zitten dineren met Johan Vollenbroek die heeft hem geadviseerd.
+2
mlkvhoudr
Van het moet allemaal juridisch gegarandeerd zijn naar we hebben geen enkel bewijs er meer voor dat het ook maar iets doet in 1 zittingsdag om gek van te worden..je zou toch op zijn minst een goed gedocumenteerd stuk er onder verwachten als je als minister je zo stront eigenwijs gedraagt.....
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
.je zou toch op zijn minst een goed gedocumenteerd stuk er onder verwachten

Had je dat echt verwacht dan?
laatste strijder
@kanniewaarzijn Ja , in dit land wel .
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn om nou iets te verwachten wat ik dan eigenlijk weer niet liep te verwachten word mij te ingewikkeld 😉
+1
laatste strijder
Dat wijf van Schouten is nu écht klaar , met dr achterban erbij ,en we strijden gewoon door ................

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0