Dirk Duijzer: boeren radicaliseren makkelijk


Originele beschrijving

Dat zegt Dirk Duijzer, oud-LTO-directeur, Rabobankier en voorzitter van de topsector Agri & Food in gesprek met Ad Verbrugge voor De Nieuwe Wereld.


...

Deel dit topic ‘Boeren radicaliseren gemakkelijk’ - Foodlog (foodlog.nl)

Dat zegt Dirk Duijzer, oud-LTO-directeur, Rabobankier en voorzitter van de topsector Agri & Food in gesprek met Ad Verbrugge voor De Nieuwe Wereld....

marcsterreborn

Laatste  |  

Reacties

+4
marcsterreborn
De geluiden op dit Prikkebord zijn het levende bewijs van Duijzers gelijk...
+6
mlkvhoudr
@marcsterreborn we passen ons makkelijk aan bedoeld die toch😉
weurding
@marcsterreborn zou ie de lageropgeleiden bedoelen?😋
+5
familie pelle
@marcsterreborn artikel niet gelezen zeker? Hier een citaat;
Quote:
. Hij waarschuwt voor het 'foute' voorbeeld, maar neemt geen blad voor de mond: de NSB bestond voor de oorlog vooral op het platteland,

Hoppa , en zo worden boeren die opkomen voor hun bedrijven en gezinnen neergezet als nsb - ers. Wat een ongelofelijk oetlul. Ben altijd al klant geweest van de Rabo maar ga me voortaan maar eens zakelijker opstellen. Ja, hij mag een mening hebben over hoe het anders moet maar kom met gedegen oplossingen ipv de huidige (door vooral Rabobank gepushte) Landbouw constant in de hoek te zetten.
+5
Porky
@familie pelle wij zijn al jaaaren weg bij rabo, abn/Amro proberen, of regio bank, hoor ik ook gn slechte praat over ,betalen moet je overal,maar wil nog wel als mens netjes behandeld worden ,en dat is bij rabo ver te zoeken, de arrogante hufters
+5
arie.j
Quote Reactie van @familie pelle:
@marcsterreborn artikel niet gelezen zeker? Hier een citaat;

Alleen maar iets gelezen wat een ander schreef , maar zelf niets zijn hele verhaal afgeluisterd?
Terwijl het wel hier te beluisteren is ?
Schaam je .
Hij heeft buitengewoon veel zinnige dingen gezegd, daar heb je kennelijk geen interresse voor.
Wel voor een opmerking in de marge die foodlog eruit haalt.
Iets wat voor Drenthe een de streek rond Assen ook wel enigszins waar was, maar voor de rest van het land niet.
In Drenthe begon overigens ook de Boerenpartij. heel anders, maar ook daar was de kritiek dat er oud-NSBers bij waren. En dat bleek nog waar ook.
Vind het wel frappant Dirk Duizer die in een lang interview een prima verhaal voor de boeren doet, om iets wat niet helemaal klopt de goot intrappen.
Terwijl als de FDF voorman de meest radicale uitspraken doet het goed gepraat moet worden.
mlkvhoudr
@arie.j toch nog wat weldenkende mensen hier 👍
Daats
@arie.j Fvd wordt hier op Prikkebord ook nog wel eens de hemel geprezen.

welingelichtekringen.nl/politiek/1126780/…
+1
Porky
@marcsterreborn om de hete brij heen draaien lost ook niks op ,en ze weten gelijk hoe je er over denkt.
+2
diekman
Alles uit de kast om het verlengorgaan van de overheid in de been te houden. Helaas dat is voorbij.
+1
Rodeo clown
@diekman jij slaat de spijker op de kop. Lto is niks anders dan de stazi van de ROVERHEID .ik denk dat Co dit toch wel zal laten staan mijn opmerking zit in dezelfde categorie dan die van Dirk Duizer .
+3
Weidezicht
Zou het misschien een reden hebben, meneer duijzer?
+14
Johannushoeve cv
Vindt het vreemd dat al die mannen hun zakken hebben gevuld met boeren geld nu ineens zeggen dat het anders moet.
Waarom hebben ze dat niet gedaan toen ze aan het roer stonden?
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Johannushoeve cv:
Waarom hebben ze dat niet gedaan toen ze aan het roer stonden?

Wiens brood men eet....
+4
Porky
@Johannushoeve cv dat komt vaker voor, dat deed die viezerd van een Herman weijfels ook ,eerst bij de rabobank boeren p uschen om te groeien , meneer zat bij de SER en toen hadden de boeren het gedaan, DAT waren de vervuilers en moesten aangepakt worden, dan maar radicaliseren, maar ik heb die vent nooit gemogen.
+4
Melkboer16
@Porky helemaal gelijk! Wijffels was boerenzoon en kwam bij de Rabo terecht omdat ie zelf thuis de boerderij niet over durfde te nemen. Daarna begin jaren ‘90 ergens met het TerZake debat vertellen dat het allemaal anders moest! Daar zat volgens mij nog een paar andere stumpers bij zoals die Rudy Rabbinge die nu ook in het Remkes-team zit en wie herinnert zich het eeuwige gezeur nog van JanDouwe van der Ploeg.
Dirk Duyzer was eerst LTO-directeur en daarna ging ie naar Rabo.
Kunnen zelf niks maar wel hun zakken vullen met lullen hoe een ander het doen moet.
+2
Lepus
@Melkboer16 Het zijn vaak dezelfde namen die boven komen maar Wijffels (Rabo, Natuurmonumenten, SER) is een van de kampioenen.
Dat hij eeuwig moge branden
+2
Coen
@Melkboer16 , al die Rabo-directeuren (o.a. Draaijer, Baarsma, Duijzer, Martinn) hangen het gedachtengoed van D66 aan en zullen ons wel even vertellen hoe het moet, lees bijv. ook boerenbusiness.nl/financieel/artikel/…
kanniewaarzijn
@Coen "Daarbij is het wel noodzakelijk dat er over feiten wordt gepraat en niet in overtuigingen (frames)"....... Ben benieuwd!
+3
Wolswinkel
Duijzer geeft zelf zo’n beetje alle redenen weer waarom de sector momenteel flink in het verweer is, om het vervolgens vreemd te vinden dat de sector van zich afbijt en vooral de manier waarop. Zelf wijst hij op het moment dat ie geconfronteerd(ivm het bereiken van de zgn ecologische grenzen)wordt met het feit dat de Rabobank de grootste portefeuille binnen de landbouwsector heeft direct naar de ABN AMRO bank die de luchtvaart zo gefaciliteerd heeft. De beste man is zelf geen haar beter als de sector zelf. Hij gaat voor het gemak compleet voorbij aan het feit dat de sector vanaf het moment van de uitspraak van RvS als grote vervuiler werd bestempeld terwijl de luchtvaart er onevenredig genadig vanaf kwam, maar toch de verwijzing naar ABN als facilitair van een vervuilende sector.. Ik geloof best dat ie z’n positieve invloeden heeft gehad voor de sector maar vind zijn benadering nu erg dubieus. Hij sorteerde iig al even voor dat de gronden van de veehouders veel te veel als persoonlijk eigendom wordt gezien en het beter past het als nuts voorziening te zien. Kom uiteindelijk de aap toch een keer uit de mouw.. En ja die verwijzing naar het NSB verleden? Ach daar zal morgen de media wel bol van staan net als bij zijn ‘mede-radicalist’ vd Oever het geval was....... Totaal overbodig dat te benoemen, maar dat wist hij zelf ook want hij noemde het bij voorbaat een slecht vergelijk.

Het is mooi dat erkend werd dat de boeren jongetjes en meisjes zich door de afgelopen anderhalve eeuw hebben weten te ontwikkelen als echte mensen. Lezen, schrijven, zindelijk en al.....!
+1
jg
@Wolswinkel Op Foodlog probeert men hem nog te redden door nuancering.... De helden.
+1
mlkvhoudr
@jg wat vond je er erg aan dan ik heb het al werkend in etappes geluisterd maar voelde me nergens aangevallen of weggezet.

Zou hem graag als spreker hebben op een studieavond het mag toch wel een beetje prikkelen en aanzetten tot er over na denken wat hij bedoelt
+1
jg
@mlkvhoudr Dat zegt veel over jezelf. Ik heb dit soort sprekers niet nodig om tot denken aangezet te worden.
+1
mlkvhoudr
@jg ik denk er ook wat af zonder hem maar het is af en toe wat prikkelend ik heb dit liever dan zo n grijze muis die wel praat maar Niks zegt
+3
Noorderling
@mlkvhoudr
Moet een geldwinkel ook politiek bedrijven?

Ik zie het als je functie misbruiken om je gedachtengoed te prediken. Zelfde als dat tjeerd zegt dat zijn idealen verwezenlijken via de zakelijke kant te moeizaam ging en daarom de politiek in is gegaan.

Duijzer, baarsma, draaijer, het kan blijkbaar allemaal dat je bij je werkgever je klanten in een hokje drukt.
mlkvhoudr
@Noorderling ik vond hem zo wel vooruit verdedigen van de de sector als prikkelen

Export verdedigde hij perfect bijvoorbeeld, het NSB verhaal vond ik wat flauw half Nederland was toen nog agrarisch bij wijze van maar er is zeker een rechtse stroom in de landbouw er zijn hier heel wat opmerkingen voorbij gekomen van dat wij stikstof moeten gaan inleveren voor huizen bouwen voor asielzoekers.

Over de geldwinkel zou dat niet de dominee en handelsman in 1zijn?
+1
Wolswinkel
Quote:
wat vond je er erg aan dan ik heb het al werkend in etappes geluisterd

@mlkvhoudr Dan moet je als je er morgen tijd voor hebt er even voor gaan zitten, luisteren en bekijken. Vervolgens moet je jezelf nog eens voor ogen zien toen je gisteren al werkend luisterde en dan jezelf afvragen of de algehele toonzetting je nog steeds zo goed bevalt...😉 Maar toegegeven, jij bekijkt veel dingen wat positiever als ik.👍🙂
+5
mlkvhoudr
@Wolswinkel je bent ook nog 5 jaar jonger dan mij heb mij in t verleden ook meer geïrriteerd aan randzaken maar wie anders dan jezelf heb je er mee.

Maar het is echt niet zo dat ik zonder ergenis of irritaties door t leven ga.

En daarnaast vond ik de tijd toen ik begon en melk gewoon nog wit was en er nog 12 boeren aan onze weg zaten ipv 2 nu incl mezelf ook leuker dan nu maar tijden veranderen en daar zullen we in mee moeten.

Ik ben al 25 jaar boer heb het al 12 jaar geleden overgenomen dus we redden ons wel maar laat ik er geen misverstand over bestaan mijn ouders hadden het ruimer financieel en mijn moeder werkte er niet naast.

Ik ben in zijn geheel helemaal niet optimistisch over de toekomst van de gezinsbedrijven, door toegenomen regeldruk en stijgende kosten zullen deze bedrijven waar wij toe behoren rond de 8 ton melk ook gaan verdwijnen.

Ik zie alleen toekomst in het gangbare (maar ook in het biologische) voor grote bedrijven die hun shit tot in de puntjes op orde hebben

Maar tot die tijd wou ik het wel graag naar mijn zin hebben en me niet overal aan ergeren😃
+3
labella
@mlkvhoudr het zal wel met mijn leeftijd te maken hebben maar ik ben er helemaal klaar mee.
+2
mlkvhoudr
@labella als je het financieel kan leiden zou ik er lekker mee stoppen dan
+2
Wolswinkel
@mlkvhoudr Qua ''carriereloop'' verschillen we elkaar niet veel. Probeer het goede ook nog wel vaak te zoeken maar kan immens matig met hypocriet geleuter omgaan. Als je(in het algemeen bedoelt;-)) de plank een keer flink misgeslagen hebt boeit dat opzich niet maar benoem het dan gewoon. Hoe mensen momenteel ook hun zaakjes -onder de radar zoals Dirk Duijzer het zelf noemt- proberen te regelen via de politiek is ook de dood in de pot voor de eensgezindheid binnen de sector. Daar valt niet tegenop te vergaderen met welk collectief dan ook. Mensen lijken steeds maar weg te willen lopen voor hun verantwoording en het dan maar het liefst af te schuiven op een stuk al aangeschoten wild. Je proeft in alles dat die 'kringlooplandbouw' zogenaamd omarmt wordt door een groot gedeelte van de sector, terwijl er in werkelijkheid een zeer geringe lobby is die die gedachte omarmt. Op basis daarvan wordt momenteel een heleboel onzin de ether ingedrukt om -als het even kan- uiteindelijk Nederland voordelig opnieuw te kunnen stofferen naar de waan van de dag.

Zal me ook wat minder proberen te ergeren, om in plaats daarvan mijzelf slechts te verwonderen.:smiley
Kruiswijk
@Wolswinkel Waarom ziet de belangenbehartiging in de breedte niet wat u schets. Het is de kern van de discussie.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
je bent ook nog 5 jaar jonger dan mij heb mij in t verleden ook meer geïrriteerd
Er is dus nog hoop Wolswinkel 😂
Wolswinkel
@jg Dat probeert alleen Dick Veerman ietwat krampachtig te doen. Alleen Hendrik Jan Kaput maakt hem Kaput!

Is Dick Veerman toevallig familie van Piet Veerman, die van sailing home across the ocean?

mlkvhoudr
Spannendste quote : wie niet wil innoveren kiest er voor dat hij zijn bedrijf beeindigd
van Ittersum
@mlkvhoudr geldt voor alle MKB bedrijven maar ook voor werknemers dus hoe spannend is zo'n quote. Vraag is meer de tijd die daar voor staat
mlkvhoudr
@van Ittersum 75procent van alle innovaties mislukt innoveren is jezelf elke keer opnieuw uitvinden, nieuwe dingen proberen.

Ik denk niet dat de agrarische sector daar nu al klaar voor is
+2
van Ittersum
@mlkvhoudr uitvinden of verbeteren? Vrienden van mij die een MKB bedrijf hebben en kijk je 5,10 of 15 jaar terug herken je hun beginsel gewoon niet meer terug. Niet omdat ze vooraan willen lopen maar anders niet meer bestonden #horeca. Nu kun je zeggen innovatie gaat daar makkelijker maar dat is schijn
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
Nu kun je zeggen innovatie gaat daar makkelijker maar dat is schijn

Terugverdientijd is bij ons gewoon veel te lang. Heb nog stallen in gebruik van 45jaar oud en vele collega's met mij. Zal ook wel niet uit weelde zijn maar broodnodig, inventaris sloop je er eens uit na 15jaar, alleen met kelders heb je een systeem waar je het mee moet doen.
Heb ook ook een aantal jongere, kan het me gewoon niet veroorloven om opeens een nieuw stalsysteem te kiezen als dat beter is of zou moeten zijn, en collega's die dat opeens wel dachten en in een concept gestapt zijn, zijn in de afgrond gegaan of er vlak bij langs. Goed voorbeeld is Annechien ten Have, super wat ze doet, alles naar de wens van de maatschappij, in de supermarkt laten ze je stikken en regeert de euro. De rechtstreekse beleving is er niet, zon concept maakt je bedrijf er echt niet sterker. Wil je dat wel benutten, dan krijg je er een compleet bedrijf bij aan erfbezoekers, educatie, recreatie etc, moet je passen.
+1
jg
@van Ittersum De melkveesector laat zich een probleem aanpraten door de periferie. Kijk wat er aan innovaties zijn : o.a. KLW is wereldWijd uniek en innovatief.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jg:
KLW is wereldWijd uniek en innovatief.

Was sterk spul zeker? Welk merk?
jg
@van Ittersum Wat voor innovatie in de horeca bedoel je ?
+4
labella
@jg ze hebben nu een vaatwasser ipv een bordenwasser....
Wolswinkel
@labella twee zielen.. pin ipv cash, rookruimtes, zacht toiletpapier ipv hard, led ipv hallogeen, mp3 ipv platenspeler, ontsmettingsvloeistof ipv peperemuntjes, vegetarisch ipv vlees, wifi ipv leesmap..
George
Quote Reactie van @Wolswinkel:
vegetarisch ipv vlees,

Ik ga graag naar een restaurant om wat te eten , maar dan zal er nondedju goei vlees moeten zijn en niet zulke onzin. Dan ben ik weg!
pieta
@van Ittersum Ik weet niet wat jij allemaal onder innovatie laat vallen. Misschien ben ik volgens jou wel heel innovatief maar ik melk gewoon een 100 koeien. Ik voer ze gewoon. Ik verzorg ze. En dan maak ik duurzaam winst. Maar waar ik innoveer weet ik niet. De hobby is wel het zoeken naar verbetering vh financieel resultaat.
+4
Melkboer16
Ik denk dat de Rabo mapmannen niet blij zijn met zijn interview!!?
Hoef het interview niet meer te horen, de man heeft voor mij afgedaan!
Dirk gluiper zo zullen we hem maar noemen!
Als je het verleden kent dan weet je dat op het platteland en dus bij de boeren in 40-45 de meeste onderduikers incl joden waren en dat een stad als Amsterdam ze allemaal op de trein heeft gezet!
Dit gebeurde met medeweten van de oude Cohen en Asscher, ja allebij familie van😳
+2
Porky
@Melkboer16 ja het is vreselijk,en dat zo,n man dan het woord NSB ers in de mond durft te nemen, kan die gast dat zomaar zeggen? Bedoel er zijn er die voor minder (wilders) voor het hekje komen te staan, en dan durft zo,n viespeuk het woord radicaliseren in de mond te nemen. De viezerd tuft nu in de hand waar ie altijd uit gevreten heeft, en geniet natuurlijk ook v een vet pensioen, en trapt nog ff lekker na.
+3
Farmer_
Als Meneer Duijzer zijn voortbestaan in gevaar komt zal die ook wel wat radicaliseren.
George
Quote Reactie van @Farmer_:
Als Meneer Duijzer zijn voortbestaan in gevaar komt zal die ook wel wat radicaliseren.

Dat is precies zoals het is wat je schrijft Farmer. Iedereen die het leven moeilijk wordt gemaakt en het voortbestaan van zijn / haar bedrijf er van af gaat hangen gaan makkelijker radicaliseren. Daar kunnen deze mensen niks aan doen. Duijzer kon zich ook wel eens afvragen waarom dat zo is.
+2
arie.j
Quote Reactie van @George:
Dat is precies zoals het is wat je schrijft Farmer. Iedereen die het leven moeilijk wordt gemaakt en het voortbestaan van zijn / haar bedrijf er van af gaat hangen gaan makkelijker radicaliseren. Daar kunnen deze mensen niks aan doen. Duijzer kon zich ook wel eens afvragen waarom dat zo i

Hij is in Drenthe werkzaam geweest, dat zal het wel wezen.
Naast goede boeren en zelfs leiders van het verzet was daar ook een pro duitse boeren beweging
Wordt liever vergeten, maar is wel een gegeven van destijds
rtvdrenthe.nl/nieuws/158783/…
Verder een heel nuchter verhaal van Dirk Duijzer
weurding
@arie.j die zaten zeker ook in het westen 😉
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j die zaten zeker ook in het westen

In ons dorp niet ,elders een enkeling, maar geen boerenbeweging
En ook wat boeren die het wel leuk vonden, volgens de historie, dat al gauw de melkprijs omhoog ging toen de Duitsers hier waren.
+2
weurding
@arie.j geloof best dat er meer lid waren in de grensstreek, maar of die allemaal slecht waren?overigens.... kwam mussert niet uit het westen? rost van tonningen, geboren indonesie, maar actief in het westen, hendrik jan woudenberg? niet verwonderlijk, meeste politiek wordt i het westen bedreven, zie je nu ook weer
Jan S
@weurding arie j. komt ook uit het westen.
weurding
@Jan S ja weet ik... maar geen kwaad woord over het westen 😁😎
Jan S
@weurding O, ik dacht dat je bedoelde geen kwaad woord over arie j. Hij kan er ook niets aan doen dat hij besmet is met westerse (Haagse) virus.
Woutertje77
Op een paar ongelukkige, maar niet persé onware, uitspraken na is er op het gesprek niet veel aan te merken wat mij betreft. Waar het m inzit, maatschappij en politiek accepteren niet langer die ruimte qua grond, milieugebruiksruimte, productieomvang die de landbouw heeft. En al helemaal niet met forse input van graan/maismeel/soja van ver. Hoe goed we ook zijn, we hebben als 1% boeren weinig zeggenschap in dit land.
+4
Porky
@Woutertje77 goh,wel gek dat ie dan NU zn bek los trekt hè, en niet toen ie op zn fluwelen stoeltje zat.
Woutertje77
@Porky eens
+1
Kruiswijk
@Woutertje77 Gezien je al eerdere reacties pleit je er voor om de veehouderij welke input vanuit Rotterdam gebruikt in de breedste zin van het woord geen toekomst te gunnen. Die gedachten zijn uitermate geschikt om goedkoop politiek te scoren. De huidige economie is gedreven door internationale handelsstromen waarvan de landbouw in Nederland een suikerkorrelgrootte heeft. Wanneer je geen betere argumentatie weet te brengen dan de profilering van jouw favoriete melkstroom plaats ik je in de groep die graag een stapje te ver zet. Desnoods ten koste van.
Woutertje77
@Kruiswijk gaat niet om wat ik wil maar wat de politiek zegt, welke partijen mensen kiezen, wat opiniemakers schrijven en de onzin die je leest in de krant etc
Kruiswijk
@Woutertje77 De overtreffende trap van onzin is hetgeen we hier lezen. De belangen die op het moment door partijen, die nog steeds in gesprek zijn met lnv, gediend worden zijn andere dan die van de primaire sector melkveehouderij.
Gezien de samenstelling en onderliggende belangen inzake eerder genoemden is het een logisch vervolg na het mislukken van het overleg tussen lnv en de behartiging van de boerenbelangen.
De samenstelling van partnerpartijen die vermeld worden op de website van agractie ligt geheel in de lijn met bovengenoemde ontwikkeling.
+7
Noorderling
Quote Reactie van @Woutertje77:
politiek accepteren niet langer die ruimte qua grond, milieugebruiksruimte, productieomvang die de landbouw heeft

Het is allemaal te koop, alleen betalen wil men er niet voor. als ze morgen 10euro/meter betalen mogen ze doen en laten wat ze willen. Vergunningen zijn uitgegeven, dierrechten kan men opkopen als men minder vee wil. De sleutels heeft men al in handen, alleen mag het niks kosten.

We worden gedirigeerd naar veredelde staatsbedrijven met het risico voor de individuele ondernemer. Mij past dat niet, anders ging ik wel in loondienst als ik zo graag naar een ander zou luisteren.
Melkboer16
@Woutertje77 oh de politiek accepteert de ruimte die agrariërs innemen niet meer?? Toevallig is het ons eigendom, het zou wat zijn als alle eigenwoning bezitters niet meer geaccepteerd zouden worden door de politiek?!
Dan praat je over hetzelfde en zolang er een VVD/CDA bestaat zie ik dat niet gebeuren!
Nederland is een rechts volkje alleen sommige mensen die het te goed hebben kunnen zich het permitteren om LINKS te zijn!

Wat stelt links eigenlijk noch voor behalve de PVDA?
SP is zo goed als weggevaagd en anders gebeurt dat bij de volgende verkiezingen!
Groen Links en D33 dat zijn saloncommunisten en als de effecten van de Corona werkelijk waar worden zoals men die voorspelt dan halveren ze ook!
Trouwens linkse kiezers stemmen net zo makkelijk FvD en PVV dat is bij de Statenverkiezingen wel gebleken.
+1
Woutertje77
@Melkboer16 volgens mij komt de dreiging van links en rechts op het moment. Ook VVD heeft lak aan de boeren en CDA is verdeeld. De enige boerenpartij is SGP.
+1
Farmer_
@Woutertje77 VVD CDA rechts?, dat was eens.
Coen
@Woutertje77 , verdeel en heers, het is alles bewuste strategie vanuit Rutte c.s. om de dierlijke sectoren eerst ernstig te verdelen en daarna te frustreren zodat ze onze gronden goedkoop kunnen verwerven voor één miljoen extra inwoners op korte termijn.
+1
Weidezicht
@Woutertje77 de politiek praat het de maatschappij aan, dat de agrarische sector een te grote claim legt op grondoppervlak of milieu, maar de gewone burger, en ik spreek er velen, hoor je er niet over en als je ze ernaar vraagt, proef je dat ze eigenlijk zelf geen idee hebben, en dat hun mening het verhaal is wat ze gister toevallig op journaal of nu.nl gezien hebben.
+3
Melkvee1980
Ik vind de opmerking over NSB compleet mis geslagen en vraag me af welk doel zo’n opmerking dient.

Maar wat deze man te vertellen heeft snijd best hout. Wij boeren hebben tegenwoordig de neiging alles wat ons niet goed uitkomt af te doen als flauwekul (en daar betrap ik mezelf ook wel eens op). Terwijl we eigenlijk ook weten dat we ten onder gaan als we niet mee willen bewegen. Dat alle soorten ruimte in nl beperkt is weten we ook. Dus we zullen moeten innoveren om mee te kunnen. Enige wat dan nog wel eens vergeten word is ons verdienmodel... aan de voorkant een paar centen erbij kan aan de achterkant best wat verduurzaming betekenen, maar dan moeten we wel beginnen aan de voorkant ipv zoals nu altijd maar aan de achterkant.
+4
Jan S
Ik heb het interview gehoord. Wat een walgelijke arrogante man is Duijzer (duitser) . Hij is de NSB- er van de boeren. Hij is juist degene die het beleid gemaakt heeft, hij heeft mede deze manier van landbouw gecreeerd. Eerst via de standsorganisaties (belangenbehartiging) en later bij de Rabobank en nu op LNV.
En nu afgeven op de manier van produceren in de landbouw. Vuile smeerlap zit een beetje agenda 2030 te pushen hier. Vind het jammer dat Calon (nog zo'n boeren verrader) weg is vanwege domme boeren die er niets van begrijpen.
En dan iedereen die het niet met hem eens is afschilderen als NSB-er of rechts radicaal etc, omdat ze zijn ideeën (lees Agenda 2010) en plannen niet omarmen. Hij zet ze we weg als achterlijke mensen zonder zelfreflectie.
Schaam je.

Meneertje Duijzer wij weten heel goed wat jij voor agenda uitvoert, Agenda 2030. En wij laten ons niet voor jouw vieze spelletjes gebruiken. Doortrapt stuk verdriet.
+1
Wolswinkel
@Jan S Ha🤚🏻die Jan. Waar was je?
Jan S
@Wolswinkel Vraag maar aan Co?
Wolswinkel
@Jan S zit in een risicogroep en daarom een verlengde lock down @Grasbaal?
+1
m uut m
@Wolswinkel
Waar hij ook weer heen gaat.
Rodeo clown
@Jan S ben je er nog of ben je weer geëlimineerd?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!