Nevedi leverde de onderbouwing om zelf omzet te draaien

Relatie met voerleverancier komt nooit meer goed. Het geld is aan de macht in Nederland.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Alan
Gelukkig hebben wij een onafhankelijke voer voorlichter.
Keunen
@Alan welke?
pietjepuk
Lettertjes zijn mij te klein
producent
@Openbaring uit de 2e kamer

Vergelijking met voorstel melkveehouderijsector
In het navolgende worden een beeld geschetst van informatie die na de totstandkoming van de voermaatregel bekend werd (bron: Nevedi) en waarop het plan van de melkveehouderijsector is gebaseerd. Gemiddeld ruw eiwit in geleverd mengvoer in 2018, ingedeeld naar grondsoort en intensiteit. Nevedi gemiddelde RE geleverd mengvoer 2018
20000 kg melk/ha zand/löss 183 195 212 klei 168 174 194 veen 150 160 171

Dit zijn gegevens die waarschijnlijk door het LC aangeleverd zijn tijdens het overleg wat toen nog gaande was, om vanuit de landbouw via het voer ammoniakemissie te bewerkstellen.
En is door minister gebruikt/misbruikt om de tweede kamer te misleiden, uitgangspunt van de minister was de soja en raap te verbieden ten koste van alles.
Keunen
@producent Dan is het collectief niet geschikt om de belangen van de boeren te behartigen.
producent
@Keunen

Het ministerie van LNV (LNV) heeft aan Wageningen University & Research verzocht om voor 3 grondsoorten en 3 klassen van kg melkproductie per hectare te bepalen bij welke waarde van het ruw eiwitgehalte in het rantsoen voor de melkveestapel (RE-gehalte) 75% van de bedrijven onder deze waarde zit en 25% erboven. De gedachte vanuit LNV is dat deze laatste 25% zonder veel moeite terug kan in RE-gehalte naar de betreffende 75%-percentielwaarde. Een daaraan gekoppelde vervolgvraag is met hoeveel de stikstofuitstoot vanuit de melkveehouderij daarmee zou dalen.

Binnen Wageningen University & Research is de vraag neergelegd bij Wageningen Economic Research (WEcR) omdat WEcR beschikt over een representatieve steekproef van de Nederlandse land- en tuinbouwbedrijven. Met de vastgelegde gegevens van bedrijven in deze steekproef (het BedrijvenInformatieNet (BIN)) kunnen invoergegevens voor het programma Kringloopwijzer (KLW) gegenereerd worden. KLW berekent daarmee een groot aantal kengetallen waaronder het RE-gehalte van het rantsoen.

Misschien even met collega boeren gaan praten.
Jaap40
Hoe krijgt de individuele ondernemer ooit haar vrijheid weer terug..... NIET als het aan de NEVEDI ligt.....
koeiboer
Eerst de Rfc met hun reductieplan... vervolgens stellen ze een referentiequota in.. en nu komt de nevedi met iets om maar mengsels en brok te kunnen blijven persen.. Bah Bah
+2
labella
@koeiboer Wij zijn onderhand zo vaak genaaid dat een hoer er jaloers op zou zijn!
+1
Keunen
@labella Een hoer verdiend er aan. Wij mogen er voor betalen.
+3
hypotheekboer
Heb de pdf niet gelezen, maar uit de schermafbeelding lees ik dat Nevedi heeft meegewerkt aan het sectorplan. Dat is geen nieuws toch?
demelkboer
Het gaat niet om eiwit. Het gaat om de soja discussie.
pietjepuk
@demelkboer zou de minister dan niet in de gaten hebben als je soja op mengt met pulp of maïsmeel. Nog net zo veel soja gevoerd gaat worden.
JohnDeere6serie
@pietjepuk meer zelfs, omdat je door toevoegen van mais/pulp het RE gehalte weer verlaagd, en dus nog MEER soja / raap moet voeren om op het gewenste RE uit te komen.
Keunen
Wie weet het
Krijgen we nog excuses van degenen die andere instanties hiervan beschuldigden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0