Mais beregenen

We hebben dit jaar weer veel buien in het oosten van het land gemist waardoor de mais momenteel al watergebrek heeft. Advies. nu beregenen of wachten tot bloei voorbij is/ Dit ivm mogelijke builenbrandschade.De pluimen van de kolf zijn al goed zichtbaart.

Deel dit topic

Reacties

Frits1
Jeetje, nu nog beregenen. Het is niet eerlijk verdeeld. Hier zaterdagnacht nog 35 mm.
+1
wotan2
Als de ondergrond geen vocht levert, nu beregenen. Voor de kolfzetting is vocht nodig, ook de komende dagen waar het weer heet lijkt te worden vragen vocht. Volgens mij krijg je juist meer builenbrand als je nu niks doet bij bovengenoemde omstandigheden.
+1
Keunen
Vol gas sproeien nu voor een goede kolfzetting.
George
Juist veel water geven nu.
klusjesmanhenri
@George hoeveel?
George
@klusjesmanhenri
Ik weet niet wat voor grond het is. Maar als je kunt 30 mm.
+1
Melkveehouder6
Tijdens bestuiving niet beregenen ivm mogelijk slechtere bevruchting en daarna vol gas beregenen om de kolf vol vocht te krijgen!
klusjesmanhenri
@Melkveehouder6 wat is vol gas? Hoeveel????
Boertjen
@klusjesmanhenri 2x 70mm per keer. Bracht in 2018 monster mais hier.
+1
George
Quote Reactie van @Melkveehouder6:
Tijdens bestuiving niet beregenen ivm mogelijk slechtere bevruchting

Met dat gezever kwamen ze vorig jaar aanzetten. Daar heb ik nog nooit naar gekeken.
+1
weurding
@George geloof ik ook niet. In 98 bijna geen droge dag gehad. Was er ook goede mais
Noorderling
@weurding
Regenwater is nogal wat anders dan een beregeningskanon. Druppels zijn veel groter en het valt in een veel kortere periode. Het water slaat op de grond of maisplant. 20mm beregenen is hetzelfde als een stortbui van 40mm.
weurding
@Noorderling dat kan best.
+2
dorpsrandhoeve
@George inderdaad, vaak is die kolf gewoon niet bevrucht omdat ze al te laat waren.Heeft weinig met beregenen te maken. Ofja, te laat.
Weidezicht
Ben een weekje op vakantie in markelo, en heb op meerdere plekken in deze regio gezien dat ze mais aan het beregenen zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0