FrieslandCampina zet melkgeld omhoog

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor augustus. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de achtergronden van de mutatie.

Bron

Deel dit topic

Reacties

Melkboer16
Mooi dat je het hier plaatst maar het is alleen een optelling van feiten die in de rest van het nieuws al gemeld is!
jg
0,79 correctie over laatste maanden die te laag ingeschat zijn . Wordt daar in de halfjaarcijfers voor gecorrigeerd? Of is de winst van Rfc over eerste half nog lager ?
arie.j
Quote Reactie van @jg:
0,79 correctie over laatste maanden die te laag ingeschat zijn . Wordt daar in de halfjaarcijfers voor gecorrigeerd? Of is de winst van Rfc over eerste half nog lager ?

Heeft er niets mee te maken.
Voor het resultaat wordt met de werkelijk op dat moment betaalde prijzen en opbrengsten genomen
KOC1981
Daar zal in de halfjaarcijfers niet voor gecorrigeerd worden denk, anders kan je nu niet de correctie toepassen, dan is het dubbel. Bij jaarcijfers gebeurt dit wel volgens mij, daar zit soms voor de winstverdeling nog een kleine correctie op de GP maar is meestal gerommel in de marge.

0,79/6 = 0,13€/100kg melk gemiddeld. simpel gerekend. zou dit bovenop de GP moeten en dus voor de winstverdeling. dan wordt de winst dus ongeveer 7 miljoen lager (13 miljoen op 10 miljard kg melk/2 omdat het een half jaar is)

doorgerekend naar interim uitkering word deze dan 0.20 ipv 0.22
Wie weet het
@KOC1981 en dan ga je er vanuit dat de correctie niet voor de maand juli is.
KOC1981
@Wie weet het idd, zou ook over juli kunnen zijn. had ik niet aan gedacht

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , melkgeld en garantieprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0