4503 nieuwe woningen in Noord-Holland door snelheidsverlaging

10 woningbouwplannen in Noord-Holland die aangemeld waren voor het stikstofregistratiesysteem krijgen een natuurvergunning. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor de bouw van 4503 woningen in Noord-Holland.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Hoeveel ha zetten ze daar voor onder water?
+1
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
Hoeveel ha zetten ze daar voor onder water?

De laatste jaren moet er wel iets als watercompensatie voor gedichte sloten en weteringen.
Zou eigenlijk nog meer moeten zijn als je naar al die verharde oppervlakten kijkt waar geen druppel water meer de grond in kan.
En vroeger waren er nog tuintjes met gras bomen en struiken voor vogels enz.
Maar steeds meer twee verdieners denken dat ze nergens tijd of zin in hebben en leggen voor het gemak overal maar tegels.
Zou iets voor natuurmonumenten moeten zijn 'hoe maak je de bebouwing minder doods''.
suggs 73
@arie.j je wilt niet weten wat de boeren aan sloten dicht gooien
cs-agrar
@suggs 73 en daar water-ruimte voor terug graven
suggs 73
@cs-agrar nope , misschien baggeren en uitdiepen , maar gaat geen schep van de grond af , snap niet hoe ze dat voor elkaar krijgen , zijn grote boeren .
suggs 73
@cs-agrar je hoeft er ook geen vergunning meer voor aan te vragen , eigen sloten mogen zonder vergunning dicht
KOC1981
Wat ik me al heel de tijd afvraag. men wil de voermaatregel invoeren om die 75.000 huizen in NL te bouwen. hiervoor is tijdelijk een stikstofverlaging nodig omdat bij de bouw stikstof vrijkomt. Ik wil het probleem niet groter maken dan het al is, maar wat na die bouw dan? voor die 75.000 huizen zal best wat landbouwgrond opgeofferd worden. (hoeveel is dat eigenlijk met alles erbij aan infra, horeca, scholen,... wat je ook nodig hebt samen met die huizen) en al die hectrares gebruiken nu de stikstof die neerslaat op een nuttige manier door voer/voedsel productie. Nu valt die stikstof straks op het asfalt, beton of met wat geluk in iemands voortuintje. wat is het effect op stikstofgebied nadat er gebouwd is en die ha de stikstof dus niet meer benutten?
Heeft iemand hier een zinnig antwoord op?
+1
Bekkink
@KOC1981 over een tijdje gaat het zo: je bouwt een woonwijk en je compenseert dat met de aankoop van nog meer landbouwgrond dat natuur word. 1 ha woningbouw is 2 ha natuur. Maar waar maakt niet uit. Dus de randstad word meer beton en de rest er om heen natuur. Let maar op. Dit gaat gebeuren...
+1
@Bekkink feitelijk een aflaathandel.
+1
marcsterreborn
@Bekkink dan hoef je helemaal nooit meer vakantie te nemen
casev
@Bekkink is hier in de krimpenerwaard ook gebeurd. 2500 ha opgekocht, met grote verhalen over bodemdaling, co2 emissie, unieke natuur, weidevogels enz enz. Heeeeel toevallig ook het deel van de polder dat tegen de gemeente zuidplas ligt, waar 10 duizenden huizen gebouwd worden.
Coen
@Bekkink , er is voor die 1 mln extra inwoners die op korte termijn in NL worden opgevangen niet alleen cultuurgrond nodig voor sec woningbouw.

maar er is ook nog eens zoveel cultuurgrond nodig voor de extra mobiliteit, gebouwen voor werkgelegenheid, verblijf / recreatie en natuurcompensatie ofwel er is hèèèl veel meer cultuurgrond nodig dan alleen voor woningbouw.

maar die complete behoefte integraal niet in beeld brengen is de grote leugen en het bedrog van de huidige politiek
Bekkink
@Coen klopt helemaal
Weidezicht
@KOC1981 goede vraag. Ik weet het niet. De stikstof die op verhard oppervlak neerslaat spoelt via de straatkolk het riool of het oppervlaktewater in?
cs-agrar
Quote Reactie van @Weidezicht:
het oppervlaktewater in?

ha, en raad eens waar dat oppervlaktewater allemaal langs loopt, en wie er dan weer de schuld gaat krijgen van te hoge concentraties...
pietjepuk
Quote Reactie van @KOC1981:
men wil de voermaatregel invoeren om die 75.000 huizen in NL t

Gaan ze die huizen de laatste vier maanden van het jaar ook uit de grond stampen? Ik mag toch ook niet zeggen vorig jaar zat ik tien koeien onder mijn nb vergunning dus mag ik er dit jaar tien meer houden. Dacht dat het pas daar ook op afgeschoten was. omdat de reductie niet gelijk liep met uitbreiding.
+1
Frederika
Mag ik nog wel koeien insemineren komt ook stikstof bij vrij???
casev
@Frederika sterker nog: ik ben hier al 3 jaar aan het bakkeleien met de gemeente voor een bouwvergunning. Op dit moment doen ze weer moeilijk over de extra stikstofproductie van de 'bouwers'. Maar zover ik het van mijn adviseur begrijp zet hij "op papier" wat extra koeien droog tijdens de bouw, zodat de gemeente accoord gaat. Als het op papier maar klopt.....
Frederika
@casev En al dat volk neemt zichzelf nog serieus ook
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @casev:
Als het op papier maar klopt

bouwmachines zoals een torenkraan op stroom. Komen ze dikke aggregaat brengen, deze zet je aan de weg-zijde van jouw hek cq oprit, en jij voldoet aan de normen, want de aggregaat staat niet op jouw erf
Ted6
@Frederika 'Natuur'lijke dekking gaat het helemaal worden !
cs-agrar
@Frederika adem in houden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bouw en platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN