Conservering balen

Iemand enig idee hoe lang een baal moet conserveren alvorens hem in enkele dagen tot een week op te kunnen voeren zonder dat hij bederft? Gras is er als gras ingekomen maar wel zonder regen.

Deel dit topic

Reacties

+1
harke
Tussen de 4 en 6 week
+1
grondlozeboer
@harke maar een week openlaten staan is dan wel fanatiek denk ik straks met de hondsdagen
kaas
Als gras er ingekomen ik denk binnen een week opvoeren dat dat wel lukt 1 baal proberen weet je het maar waarom zoveel haast.
buorman
Quote Reactie van @kaas:
maar waarom zoveel haast

Zal wel aan het ''pionieren'' zijn denk ik 😄
cjw73
Balen Kun je gerust binnen 14 dagen voeren
Heb je vierkante of ronde? Een week doen over opvoeren is best lang, maar met een vierkante lukt dat beter omdat die opgebouwd is in plakken en hem dus weer dicht kunt doen.

Bij een vierkante kun je aan een kant het plastic los snijden, touwen doorsnijden, dan voorzichtig een plak eraf, touwen gelijk weer strak doen en vastknopen. Vervolgens plastic er zo strak als mogelijk weer voor en vast maken met touw en paar stukken tape.

Op die manier wel eens twee weken gedaan met een baal zonder schimmelvorming of broei. Het was nodig met de droogte vorig jaar voor paarden met veulens.
+1
Realisme
Een week opvoeren is in deze tijd van het jaar zelfs met een baal van vorig jaar een uitdaging of je moet van broei houden. Zou minimaal 8 weken conservering aanhouden om hem in 4-5 dagen op te voeren
+1
casev
Als het een mooie baal is, hebben mijn 65 melkkoeien hem binnen een kwartier opgevreten.....
+2
cs-agrar
@casev krijgen ze verder niets 😀
Farma_boerke
Hangt ook van af waar je het aan voert, herkauwers kan vrijwel direct, maar andere dieren moet je toch gauw 6 weken aanhouden.
Ook is de vraag hoe goed het in de balen is gekomen, (hoe droog, strak, met/zonder conserveer, etc).
Twentsch Land
Dat strak is misschien nog wel het belangrijkst.

@Farma_boerke

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0