Wie nu nog het lef heeft om in gesprek te blijven met de overheid is er niet voor de boeren

❗️❗️👇👇

Leden van de melkvee sector partijen.

Jullie hebben je individueel en gezamenlijk maximaal ingespannen om een practische invulling te geven aan het voornemen van de tweede kamer en minister om stikstof ruimte te leveren voor mogelijk maken bouw en infrastructurele projecten.

Ondanks jullie inspanningen is dat niet gelukt.

Als SSC hebben wij dit proces niet ondermijnt en netjes afgewacht tot duidelijk was dat de minister vast houdt aan haar niet uitvoerbare plan van aanpak.

Daarop hebben wij een tweetal sporen in gang gezet. De Brusselse weg middels brief aan EU commissie met het verzoek om handhaving eu richtlijn 767/2009.

Daarnaast heeft STAF een verzoek bij LNV gedaan naar de onderbouwing van de klasse indeling grondsoort en intensiteit. Omdat deze onderbouwing niet komt zijn STAF en SSC een kort geding gestart tegen de Nederlandse staat. Vandaag blijkt uit contacten LNV dat het mogelijk nog minimaal 1 maand duurt voordat er een onderbouwing geleverd gaat worden. Dat betekent dat de minister waarschijnlijk de kamer en het Nederlandse volk foutief heeft ingelicht.

Door nu als sectorpartijen wederom de onderhandelingen op te starten over een werkbaar alternatief, ondermijnen sectorpartijen de rechtsgang van STAF en SSC. Daarnaast bieden sector partijen de minister een reddingsboei terwijl de minister daar zelf 9 maanden anders over heeft gedacht.

Daarom verzoeken wij met klem om vanavond voor 21 uur duidelijk te maken of de sector partijen gehoor geven aan ons verzoek de onderhandelingen te staken tot de rechtsgang ten einde is.

Tijd van onderhandelen op dit vlak is nu echt voorbij.

John Spithoven

Deel dit topic

Reacties

+16
familie pelle
Mag ik de conclusie trekken dat er geen onderbouwing is? En dat daarom de minister weer wil praten omdat ze bang is om op haar bek te gaan?
+7
@familie pelle Ze gaat op de bek, net al het RIVM en de andere leugen fabrieken, schiphol moet dicht daar komt carona weer het land in , er moet nog 1 vliegtuig weg , met het zaakie uut den haag, richting NOORD KOREA , enkele rijs !!!
+16
JanCees
@familie pelle We weten dat er (in iedergeval deels) een onderbouwing moet zijn maar LNV wil deze niet vrijgeven.

De landsadvocaat wil een kortgeding voorkomen en heeft gezegd misschien met 14 dagen de onderbouwing beschikbaar wordt gesteld.

Wij zetten kortgeding door en verwachten morgen of overmorgen van de rechter een zittingsdatum te verkrijgen.

Gesprekken over een voermaatregel hebben weinig zin als je de onderbouwing van LNV niet kent.

Dan kun je beter thuis blijven.

Het is al heel bijzonder dat er gesprekken zijn geweest zonder die onderbouwing.
+2
Weidezicht
@JanCees waarom willen ze allemaal zonodig praten? Je hoeft het niet met fdf eens te zijn, je hoeft niet perse met je trekker de weg op, dit is dan toch het moment om even met armen over elkasr af ye wachten hoe dat kort geding uitpakt? Is die koffie bij schouten zo lekker dat iedereen daar wil blijven babbelen?
Kilokaas
@Weidezicht Schouten heeft altijd een potje met kleingeld op tafel staan en deelt wanneer het nodig is om ze tam te houden
+1
Melkveehouder6
@JanCees Zorg dan dat je beter voorbereid bent als toen met de cijfers van het RIVM. Je hebt toen wel goed werk gedaan, maar door de snelheid wat schoonheidsfoutjes gemaakt die er voor gezorgd hebben dat de media kon zeggen, zie wel het klopt wel maar het mesdagfonds heeft het niet goed gedaan. Ik vond dat jammer, maak niet 2 x die fout want de 3e keer beginnen ze al te lachen als je aankomt...
+2
m uut m
@familie pelle
Als je haar een uitweg biedt zodat ze zonder al te veel gezichtsverlies de voermaatregel intrekt zul je wel in gesprek moeten zijn.
Ze kan niet zwichten door dreiging van geweld !
+1
matt
@m uut m in gesprek
+2
Kilokaas
@m uut m Carola is over de datum en daar is een goede oplossing voor en dat heet een motie die haar naar huis stuurt vanwege het vernietigen van de landbouw
+1
de hoef
Quote Reactie van @Kilokaas:
Carola is over de datum en daar is een goede oplossing voor en dat heet een motie die haar naar huis stuurt vanwege het vernietigen van de landbouw

en wie gaat die motie , erdoor heen stemmen , waarschijnlijk fvd, maar de rest niet, zeker cda niet , dus er gebeurt niks,helemaal niks
+1
Nevergiveup
@m uut m ze moet juist veel gezicht verlies krijgen man !

Ze heeft toch niks anders meer verdient , ze verloochend de landbouw met open ogen.
+17
Wolswinkel
Rechtsgang lijkt de enige overgebleven optie te zijn om het ministerie van LNV(met Carola Schouten als führerin) op een ander spoor te dwingen.

Het poldermodel is ook in deze onder water gelopen. Belangenbehartigers hebben wanhopig hun best gedaan(👍) met één geluid richting de minister te komen als landbouwcollectief, maar werd vakkundig uit elkaar gespeeld en daarmee de bek gesnoerd. Een knap staaltje huichelachtig achterbaks politiek uitgedokterd hoogverraad aan een trouwe innoverende en welwillende sector.

Hoe de media in deze wordt ingezet -en hoe enkele “gematigde” collega’s zich gewillig en hijgerig laten lenen en telkens weer opduiken in kranten en andere media op het moment dat het er om spant teneinde de sector onderling nog verder te verdelen is debet en dé climax volgend op de politieke hypocrisie.

Stichting stikstof claim en Mesdagfonds, mijn steun hebben jullie. Blijf met die bijl aan die stugge gewetenloze politieke poten hakken tot die hele achterbakse bende van armoede op de grond denderd! Al is dit maar één van de weinige grote successen in een jaar van touwtrekken: wat zou dat gevoel zoet zijn!
+1
bankwerker
De pas melders,zijn niet te redden,op lange termijn.deze zullen een wnb vergunning verkrijgen voor slechts beperkte duur.ken de rechtsleer van schaarse vergunningen.na afloop vd beperkte duur zullen deze weer met het water naar de docter moeten.op rechtsgrond vh mededingings recht,moeten alle belanghebbenden dan mee kunnen dingen naar de rechten.schiphol dingt dus mee.afloop bekent dus
waakhond
@bankwerker tja bankwerker de tijd van praten is voorbij
de meesten snappen het niet wat het inhoud schaarse rechten .
1 het moet open en transparant zijn
2 iedereen moet er naar kunnen dingen. denk aan onderliggende vergunningen geldig NB - bouwvergunning dat zijn de sleutels om er naar te kunnen dingen
3 er moet een verdeel sleutel zijn
4 ze worden uitgegeven voor bepaalde tijd bv 2 jaar

al deze 4 punten hebben ze aan hun laars gelapt met de verdeling van de fosfaat rechten

met stikstof gaat het dezelfde kant op . PAS MELDERS LET OP JULLIE KRIJGEN N RECHTEN VOOR BEPAALDE TIJD 2 JAAR na 2 jaar kan ze de overheid aan een ander toebedelen en zit je weer zonder. welke bank gaat dit soort bedrijven nog financieren ???

knelgevallen met geldig NB EN BOUW vergunning eis je rechten op wand jullie hadden daar recht op . stap naar de rechter .

Brussel accepteert het niet dat de rechten terecht zijn gekomen die handelen in strijd met de . Op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 (Nbw 1998) is het verboden om zonder vergunning activiteiten te verrichten die de natuurlijke kenmerken van een gebied kunnen aantasten. Artikel 19f van de Nbw
+5
John Spithoven
Ik zag dat mjjn/onze boodschap aan de melkvee partijen ook hier geplaatst is.

Een toelichting

Na veel onvruchtbaar overleg (met max inzet ) werd duidelijk dat er een juridische weg over bleef.

Van stap tot stap is men op de hoogte gehouden. Vorige week is door ons, maar ook door collega's van 1 van de partijen herhaaldelijk gevraagd het juridische spoor niet te doorkruisen met overleg. Daar is bevestigend op geantwoord.

Toch vond men het noodzakelijk deze afspraak niet te respecteren en gaat men vandaag in overleg.

Overleg over maatregelen , waarbij ze geen onderbouwing hebben, en alternatief die zo ver uitgekleed is dat hij tegen de voorgestelde maatregel aanschuurt.

Doel van voermaatregel en alternatief is nu en in de toekomst eiwit aanvoer op het melkvee bedrijf uit te faseren. Een stap die in ieder geval alle bedrijven op zand , met een hoog mais aandeel in het rantsoen treft. Maar ook andere bedrijven zullen er hinder van ondervinden .

En deze plannen gaan verder dan grondgebonden melkveehouderij. Deze plannen gaan naar een volledige kringloop waarbij ook aanvullend krachtvoer zelf geteeld moet gaan worden.

Overigens was de brief gericht aan de melkvee partijen en is vanuit daar gedeeld.
mlkvhoudr
@John Spithoven John juridische procedures niet doorkruisen door overleg akkoord op geven is natuurlijk wat anders dan geen overleg.
Dat snap jij best.

En vasthouden aan hoe het altijd ging heeft boeren nog nooit gelegen, ik maai t gras niet meer met de zeis in ieder geval.....

Wat ik er maar mee wil zeggen je kan als boer niet van baan wisselen, dus je wilt toch ook innoveren in het uitdagend te houden, ik vind dat in ieder geval reuze interessant om nieuwe dingen uit te proberen
+2
Noorderling
@mlkvhoudr
Waar wil je het nu over hebben als je zo misbruikt wordt?
Ze luisteren heel goed en zeggen niks, heb je genoeg tijd om te zeggen wat hun past en daar gaat het weer heen, voorbeeld 1 voermaatregel.

Het is geen overleg, het is niet onderhandelen, het is je uitspraken ontlokken en wie het zegt maakt ze niet uit.
+1
mlkvhoudr
@Noorderling ik wou nog eerst 1 ding toevoegen op mijn verhaal van net: wat ongelofelijk onprofessioneel dat als John dat communiceert met collega belangenbehartigers dat het gelekt word.

Dan jouw vraag : ik weet het niet of het nut heeft en ik weet ook niet of het schade kan, heb het filmpje van agractie gezien en daarin werd gezegd dat ze aanknopingspunten zagen, ik kan daar alleen budget in zien in die opmerking, dat Schouten nu eindelijk inziet dat er budget moet zijn, zie ik dat fout geef ik jou gelijk en lijkt me gewoon stilzitten en afwachten net zo nuttig
+5
Noorderling
@mlkvhoudr
Veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven. Lokkertjes.

Eerst alles legaliseren, dan kunnen we verder. We zijn allemaal ingerekend, vergund, gemeld, dan heb je toch het recht die hoeveelheid uit te stoten?

Wat men wil is intern salderen met het saldo naar het rijk en kosten voor de boer. Straks heb je 1000kg vergund, met alle verplichtingen in voer en mest zit je maar op 800 en de rav lijst aanpassen vergeet men.

Zelfde als dat schouten tabel 6 niet wil aanpassen aan de huidige excreties omdat het politiek niet past. Waarom doen we ons best dan nog? Stel je voor dat iedereen 1koe extra melkt. Maar wel verplicht doorgeven hoeveel melk je totaal produceert. Wel de lasten, niet de lusten van het systeem. Ze doet niks anders dan selectief shoppen en daar kun je niks mee.

Er is maar 1 optie, alles op bedrijfsniveau salderen, als iemand wat wil hebben is het te koop. Komt er geen aanbod los, dan bied je te weinig. Op die manier betalen maatregelen zich vanuit de markt ipv een communistisch systeem optuigen met al dan niet gekleurde politici aan de knoppen.
Nevergiveup
@mlkvhoudr jij wilt terug uit inplaats van vooruit , zoals je zeis voorbeeld.
mlkvhoudr
@Nevergiveup weet je wat het wrange is het haast paradoxale dat de voermaatregel het hardst de genen raken die het met minder kunstmest proberen te doen, dat is den haag ten voeten uit a zeggen b in de wetgeving stoppen.
Noorderling
@mlkvhoudr ben zelf genoodzaakt eigen tarwe door een fabriek te laten gaan en 2x op de vrachtauto. Wat zijn we goed bezig. Zolang het in de praktijk niet werkbaar is en niks oplevert, houdt het op.

Elke input kost geld, alsof we maar wat soyaschroot verkwisten. Je kunt op je vingers tellen wat de volgende beperking gaat worden als iedereen maximaal gaat strooien.
Kilokaas
@Noorderling moet je eens over de grens gaan kijken varkenshouderij stinkt het hele dorp naar allemaal eigen tarwe en mestafzet voor niks
mlkvhoudr
@Noorderling laat je het pletten of ook bestendig maken?
Noorderling
@mlkvhoudr normaal ontsluiten.
Maar van Carola mag ik zelf niet mengen, dus moet het als een mengsel met max 17%eiwit terug en ontsloten tarwe wil niet blazen.

Gaat me 3cent extra kosten aan opslag, transport, bewerking, transport. Daar redden we het milieu mee...

Tot dusver zoeken ze het maar uit. Zit qua kosten quite met de fooi voor schouten.
mlkvhoudr
@Noorderling dan snap ik het chagerijn ook beter mijn voerboer haalt graan uit Groningen bij akkerbouwer die het zelf bewerkt en dan gaat t in fabriek door brok heen, op wat meer stof en dus soms dat de sensor denkt dat er nog brok voor zit gaat dat goed
Noorderling
@mlkvhoudr
Het kan technisch, financieel en voor het milieu allemaal nog wel beter, vaak gaat het ook nog samen op, daar ben ik niet tegen.
Wat me stoort is de bureaucratie en een stel ambtenaren denkt te weten hoe wij de koeien moeten voeren, en volgende week is het weer kringlooplandbouw voor en na.
Voorbeeld is het aandeel blijvend grasland in nederland en de stempel die je mogelijk op je perceel hebt, die potentiële druk die op je grond ligt heeft er alleen maar voor gezorgd dat iedereen preventief ploegt na 5jaar gras omdat de waarde in grond 30.000euro hoger ligt bij bouwland. Regeltje rijker en niemand wordt er beter van, boer niet, milieu niet, grond niet, niemand behalve de diesel en zaaizaadbedrijven.

In de gemengde gebieden zijn er veel boeren die tarwe halen bij de lokale graanhandelaren of akkerbouwers zelf. Probeert de voersector dicht te timmeren met securefeed, terwijl de mengvoerbedrijven wel tarwe mogen halen bij de graanhandelaren en vervolgens aan veehouders verkopen. Telkens worden we verder de fuik ingedreven en voor mij is nu de grens bereikt.
m uut m
@mlkvhoudr
Beetje olie er door dan heb je geen last van stof meer.
Wie weet het
@John Spithoven er was toch sprake
Van eiwit uit eigen land of zoiets? Is dat niet beter dan John?
BertK
@Wie weet het kostprijs van dat voer? Altijd hoger.
Kilokaas
@BertK die clubs van de grondgebondenheid doen maar wat en krijgen altijd later spijt ze kunnen niet rekenen
Kilokaas
@John Spithoven Ik lees dit en weet direct welke clubs weer de sector aan het verraden zijn wat een verschrikkelijk volk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0