Met de protesterende boeren had Sicco Mansholt wel raad geweten

De Nederlandse intensieve landbouw kreeg gestalte door landbouwminister Sicco Mansholt. Maar zou hij de actievoerende boeren op het Malieveld hebben gesteund? ‘Hij wilde perspectief voor de sector, maar niet voor alle boeren’, aldus zijn biograaf.

Deel dit topic

Reacties

Porky
"We moeten naar grotere Eén heden" stond ie te blèren,nou die hebben we, maar krijgen er niks voor.
+2
cornelissen
@Porky Maar toen die ( jonge) duitse milieuactiviste in zijn leven kwam was het ineens anders. Heb je ook niet zoveel aan dat soort mensen, maar over de doden verder niets als goeds zullen we maar denken .
+15
weurding
Beetje onzin om iemand er bij te halen die uit de tijd komt dat men met een mf 35 , ford dexta of paard en wagen de straat op moest. Zeggen toch ook niet over het asielbeleid daar had Adolf wel raad mee geweten?
+2
suggs 73
LTO draagt dat gedachtegoed nog steeds uit , Calon riep er zijn te veel boeren in Nederland , geen LTOer heeft hem terug gefloten .
+2
Porky
@suggs 73 juist ,en dat zijn/waren dan de voormannen nou met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig
suggs 73
@Porky durf wel te stellen , dat LTO 80 jr geleden een andere naam had wat begint met een N , maar dat is mijn mening op mijn ervaring en inzicht .
+1
de hoef
Quote Reactie van @suggs 73:
en inzicht .

hoop dat je verder meer inzicht hebt
suggs 73
@de hoef Kom op zeg , LTO offert met plezier een gedeelte van de boeren op , hebben ze altijd al gedaan , hadden ze niet een slogan van ; we zullen er zijn voor de blijvers ! een Calon die roept er zijn nog te veel boeren , als je bereid bent als een zogenaamde belangenbehartiger een groep boeren uit te leveren aan de vijand (overheid) , ja dan doe je niets anders dan wat de N deed , toen de bietenquotum eraf ging , en Veerman , toen Balkenende ons uitleverde aan Brussel , zei ; ik heb nog een troef , nou , nooit gezien , en wat deed het LTO bij het afscheid van Veerman , polonaise lopen en een liedje zingen van ; zo'n goeie hebben wij nog niet gehad , nou lang leve de LTO
+5
de hoef
Quote Reactie van @suggs 73:
nou lang leve de LTO

ik ben nooit geen lid geweest, maar fdf kotst iedereen uit, hebben geen positie, zijn oproerkraaiers geworden, die elke dag boos zijn, en natuurlijk komt er veel over ons heen, nou wen er maar aan want het stopt niet, we zijn geen party meer in nederland , omdat er door ons zelf vergeten is de rest erbij te betrekken, en niemand weet nog wat Wij doen,
en nee ik weet niet hoe het wel moet, maar ik pas er voor om elke dag boos te zijn
gisteren heerlijk met de kinderen gemaait en geschud , wat is ons leven toch mooi
+2
Kilokaas
@de hoef geniet tot je onteigend word wat een waardeloze instelling
weurding
@Kilokaas geloof niet dat ie in zo'n gebied zit
Kilokaas
@weurding komt vanzelf
+3
de hoef
Quote Reactie van @Kilokaas:
waardeloze instelling

als je nu niet anoniem was zou ik er nog op reageren , maar schreeuwers hebben we al zat
en niet degene met veel geld gaat door, degene met het meeste incaserings vermogen wel , succés verder
Kilokaas
@de hoef je buigbaarheid is niet opgewassen tegen de spoedwetgeving ontkennen mag er rekening mee houden slimmer
+1
weurding
@suggs 73 als je ervaringen hebt van 80 jaar terug ga je al een tijdje mee😁
suggs 73
@weurding ervaringen met de LTO , die er niet veel voor onder doen bij tijden
+2
weurding
@suggs 73 die spreuk van calon is me ook verkeerd gevallen. Toen gelijk lidmaatschap opgezegd. Betalen voor een goed doel is oké... voor je eigen ondergang nee
suggs 73
@weurding wij zijn er 25 jaar bij weg , wij mochten ook mee betalen voor de belangenbehartiging voor de groten , voor de kleinere bedrijven deden ze niets , want ze gingen mee met de gedachte van de politiek , grote bedrijven hebben de toekomst die helpen we en de kleinere moeten daarvoor wijken , bij de bedrijfsopvolging gesprekken zei zo'n LTO trut , dat we een mooi klein bedrijf hadden ,maar niet toekomstbestendig , of we wilden na gaan denken om ons bedrijf te gaan verhuren of verkopen voor niet al te duur , doneren kwam het haast op neer ,zodat we een groter bedrijf konden gaan helpen om verder te groeien , en , ze hadden al gegadigden , zaten ook in het vastgoed , maar we zijn opgestapt na een preek van maarsingh , kosten maken waar je niets aan had moest je mee stoppen , gelijk daad bij woord gevoegd , vandaar dat ik bij LTO ook het N woord gebruik , ik ken ze .
marcsterreborn
@suggs 73 NLTO heette het toen in jouw regio
suggs 73
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @suggs 73:
wat begint met een N ,

Komt meer overeen met de werkwijze van de J.....R... wat ze doen.
marcsterreborn
@kanniewaarzijn jongerenraad
kanniewaarzijn
@marcsterreborn Blijf raden!
suggs 73
@marcsterreborn wat is eigenlijk het verband tussen ajk en lto ? ajk kraamkamer van lto?
jammermaarhelaas
Dat soort stukjes over iemand die al enige tijd geleden overleden is zeggen meer over de schrijver van zon stukje dan over de persoon achter wie hij zich verschuilt.
Mansholt wordt hier misbruikt (ik gebruik een net woord) om een eigen visie te promoten en kracht bij te zetten. Het stuk is ook al meer dan een half jaar oud. Wie weet heeft de schrijver inmiddels wel meer geschreven over zijn visie over de Nederlandse landbouw.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0