Deze bedrijven kregen overheidsgeld om loon door te betalen

Zag zojuist een overzicht van bedrijven die geld hadden ontvangen om loon door te betalen,voor sommigen is het :in de brand uit de brand.In het overzicht zag ik geen melkveebedrijven,terwijl de melkprijs toch behoorlijk is gedaald..
Wat me stoorde was dat er makelaars,autosleepdiensten fysiotherapeuten notarissen en autobedrijven tussen stonden....Die in mijn beleving echt niet heel erg in het nauw zijn gekomen.

Deel dit topic

Reacties

simpel
Link?
arnold
@simpel Artikel in De Stentor,kunt zoeken op plaatsnaam.
+3
vaak
@arnold rtl nieuws site een paar dagen terug. Ik schrok vd bedragen van een aantal bedrijven die ik persoonlijk ken. Daar waren toch wel wat ?? bij.
Schuiven met fakturen?
+1
pietjepuk
@vaak Ja het is heel simpel je maakt gewoon een paar maanden geen facturen en je hebt een enorme omzet daling.
+3
Johannushoeve cv
@pietjepuk ongeveer het zelfde als met de kringloopwijzer een beetje rommelen en je kan vangen πŸ˜„
+2
sorry
+2
diezel
Buitengewoon interessant. 👍
+5
arie.j
Quote Reactie van @diezel:
Buitengewoon interessant.

Vooral het Casino met bijna 32 miljoen, zo'n bedrijf is toch van levens en landsbelang, zijn boeren niets bij 😁
buorman
''Die in mijn beleving echt niet heel erg in het nauw zijn gekomen''

Mss eens nadenken of jou ''beleving'' nog wel realistisch is?
sorry
@buorman staan toch grote bedragen bij een paar aannemers
+1
arnold
@buorman Notaris?makelaar?autosleepdienst? Ik kan nog even doorgaan,De melkprijs heeft ook een dip die we zelf dragen.Kunnen deze bedrijven zeker ook! De regering strooide met euros alsof het pepernoten waren en daar hebben velen handig gebruikt van gemaakt.
+1
Albert Altena
Dit wordt de grootste puzzel allertijden.
Bietenbrug
πŸ€”πŸ™„β“β“Zie ik mijn buurman er ook bij staan😳😳. Met een bedrag waar ik grooote ❓❓❓❓❓bij zet.
vaak
@Bietenbrug Er staat een oud ijzerhandelaar op die 70000 vangt. Zijn personeel heeft gewoon gewerkt maar de ijzerprijs is gekelderd.
Ik ken iemand die daar werkt.
Zo kunnen alle boeren ontvangen.
labella
@vaak ik zie hier ook een varkenshouder uit de buurt die ook 27000,-- vangt.....
sorry
@labella ik zie er nog een paar veehandelaren tussen staan
sorry
En nog iemand uit wintelre
matt
@sorry En nog iemand uit wintelre πŸ˜€
Porky
@sorry klopt, die leveren luxe vlees aan restaurants, kijk proberen kan je altijd, en mn buurman zegt altijd " zonder bluf is t leven suf" dus gewoon pakken dat geld, dr word toch mee gesmeten.
+4
slagroomvla
Mijn god, er is gewoon met geld gesmeten naar mensen waarbij alles gewoon doorging...
arie.j
Quote Reactie van @slagroomvla:
er is gewoon met geld gesmeten naar mensen waarbij alles gewoon doorging..

Die moeten officieel terugbetalen, we zullen zien of het ook gebeurd
vaak
@arie.j Nouuuuu. Eerste kwartaal 170 000 aanvragen. Steekproefsgewijs misschien. Is klein gokje. Wordt echt niet allemaal gecontroleerd.
Nevergiveup
@vaak neem aan dat in de boekhouding het makkelijk te zien is over 2020 en evt. 2021.
labella
@arie.j kun je rekenen??? Nou reken er dan maar niet op!!!
Porky
@labella goed gezien , papier is geduldig, en alles is kloppend te krijgen, de regering heeft toch ook een eigen reken methode?
Grasbaal
@slagroomvla Ook een groot bedrijf bij ons in het dorp 275.00 euro, dankzij de Corona hebben zij achteraf gezien top-omzetten gemaakt....
de Tank
Hoeveel melkveebedrijven hebben mensen in loondienst? Daarnaast voldoet de mp daling bij lange na niet aan omzetdaling die nodig is om in aanmerking te komen.
+2
pietjepuk
Is nog geld zat in Nederland als ik het zo bekijk. wat is het een schandalige regeling. weet zeker dat het grootste gedeelte de broek makkelijk zelf op kan houden. Iedereen die aan het eind van het jaar winst draait moeten ze het bedrag terug laten betalen. En eigenlijk moeten ze het over de komende drie jaar berekenen.
+1
de Tank
@pietjepuk ik kan alleen in mijn eigen portemonnee kijken.
+1
Nevergiveup
@pietjepuk Het vervelende is dat de extra lasten door een ander opgebracht moeten worden.

Hoop dat ze de koste innen waar ze gemaakt zijn.
+3
matt
@pietjepuk echt schandalig,even op mijn woonplaats gezocht.staat er eentje bovenaan.
Die op een miljoen niet te schatten is,en dat is nog heel voorzichtig uitgedrukt.
+3
labella
@mattEr is hier ook door een aantal bedrijven schandalig misbruik gemaakt terwijl ik ook een aantal bedrijven mis waarvan ik zeker weet dat die wel schade geleden hebben.
+1
buorman
@matt
Is met de betalingsrechten ook vaak het geval..................
George
Quote Reactie van @buorman:
Is met de betalingsrechten ook vaak het geval.......

Nou nee , totaal niet te vergelijken en ook niet zulke bedragen. Als ik zie welke bedragen hier uitgekeerd zijn in onze gemeente bij sommige bedrijven val ik toch steil achterover. Ik gun ze het en kan me weinig schelen . Maar die betalingsrechten zijn totaal geen vergelijk en zijn een compensatie voor aangeleverde gegevens die heel de EU boeren aanleveren voor 15 mei zodat ze precies weten hoeveel voedsel er geproduceerd gaat worden. Alle arealen granen , aardappelen , veestapels zijn bekend en ze weten daardoor alles. Daardoor weten ze zeker dat er voldoende veilig voedsel beschikbaar is tegen een veel te lage prijs en daar krijg je dan betalingsrechten voor om dat een beetje te compenseren. Maar dan moet je wel aan alle voorwaarden en vergroening voldoen anders krijg je sancties.
Dat is iets heel anders dan deze coronacrisesbetaling aan bedrijven die zogenaamd financieel het nodig hadden.
buorman
Quote Reactie van @George:
Nou nee , totaal niet te vergelijken

Dat stel ik toch ook niet?
Beter lezen had je heel wat typen bespaard
vaak
@pietjepuk Geld zat. De drukpers aan, straks weer een beetje meer inflatie en het is weer opgelost.
+1
@pietjepuk Nederland heeft een groote welvaart,en Rutte maar lullen over diepe zakken die we hebben,het beroerde is ze zijn leeg,alles wat overheid als Sinterklaas uitdeeld moet nog verdiend worden!!En we hebben nog een Staat schuld van dik 400 miljard,wat waarschijnlijk volgend jaar boven de 500 miljard zal zijn.
+1
de jonge
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl rutte doet net of heeft hij zijn toverstafje gevonden,wat hij een aantal jaren geleden kwijt was toen de mensen in de zorg meer loon wilden. zijn letterlijke woorden waren toen,ik heb geen toverstafje........... waar komt dan in een paar jaar tijd al dit geld ineens vandaan?
Weidezicht
Ik hoorde gister dat huisartsen 10 eoro per ingeschreven client extra krijgen van de zorgverzekaars vanwege gederfde inkomsten. Schijn je in te kunnen zien bij je eigen zorgverzekeraar. Nou die huisartsen kunnen toch wel paar maanden met paar knaken minder?
Porky
@Weidezicht ja ,en weet je, ze krijgen al 35 euro p jaar voor elke ingeschreven patiΓ«nt p jaar, reken maar uit.
PIONIER
@Weidezicht Klopt. Kijk maar eens bij je verzekering. Word elke maand iets van 12 euro per polis vergoed aan de huisarts.
Wat denk je ,als overheid gratis geld weg geeft,iedereen vraagt aan ,NEE HEB JE,JA KUN JE KRIJGEN! Achteraf gaan ze pas kijken of je het nodig had ,maar dan is het meestal te laat om terug te vorderen. Komt erop neer dat we het met z,n allen weer op moeten ophoesten.
Wat denk je ,als overheid gratis geld weg geeft,iedereen vraagt aan ,NEE HEB JE,JA KUN JE KRIJGEN! Achteraf gaan ze pas kijken of je het nodig had ,maar dan is het meestal te laat om terug te vorderen. Komt erop neer dat we het met z,n allen weer op moeten ophoesten.
Jowi
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl De overheid is hier net sinterklaas,maar de mensen die Nederland draaiend en aan de vreet hebben gehouden krijgen weer de roe en betalen straks dit gelach weer.
+1
arnold
@Jowi Bizar wat er in de lijst staat,makelaar notaris tandarts autobedrijven,blijkt maar weer als er te graaien valt graaien velen mee.Velen van deze zijn trouwens nu met vakantie.
Zag ook Veel bedrijven uit Genemuiden oa Verhoek transport incasseerde verdeelt over een aantal verschillende bedrijven ongeveer 2.500.000 euro....
labella
@arnold mijn mechanisatiebedrijf vangt ook meer dan 2 ton, dit kan niet zijn omdat ze niets te doen hadden want mijn trekker heeft er 3 weken in de werkplaats gestaan...….
Twentsch Land
Hopelijk 20 dagen zitten wachten op de reparatie, dus dat de reparatie max 1 dag duurde
πŸ˜‰

@labella
labella
@Twentsch Land 64 uur arbeidsloon.....
Twentsch Land
Dat is nogal wat.

@labella
pietjepuk
@labella toch geen groene met rode velgen? want die gaan nooit kapot.
labella
@pietjepuk lichtgroen met rode velgen.
+1
George
@labella
Saatengrun
weurding
@pietjepuk ja, zou het ooit wat wordenπŸ™ˆπŸ˜³
de jonge
@arnold ik zie niet veel kappers en fitness zaken voorbij komen..
demelkboer
Bij mkb bedrijven komt dit geld uit eindelijk weer in de Nederlandse economie. Bij nv's gaat alles uiteindelijk naar de aandeelhouder, veelal buitenlandse investeringen maatschappijen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
58
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0