„Melkveehouders vertrouwen overheid, maar ook elkaar niet meer”

Het piept en kraakt in de melkveehouderij. Het vertrouwen in de overheid, maar ook het vertrouwen onderling, is zoek. Verder is ook de versnippering in boerenvertegenwoordiging zichtbaar geworden. Dat concludeert Jorrit Jorritsma voorzitter van ketenorganisatie van de zuivelsector ZuivelNL in het jaarverslag over 2019.

In een toelichting op de jaarcijfers rept Jorritsma onder meer over het „al langer sluimerende ongenoegen” binnen de sector over de steeds verder toegenomen overheidseisen. Daar staat in zijn ogen weinig tegenover. Ook wijst hij naar de plotselinge beleidsveranderingen en de vaak in zijn ogen ongenuanceerde kritiek over de werkwijze in de sector.

Dit alles kwam volgens hem vorig jaar naar buiten met de aanpak van de stikstofproblematiek. „De weerstand van boeren keerde zich ook tegen de vertegenwoordiging en belangenbehartiging in eigen geledingen”, aldus de ZuivelNL-voorzitter.

Deel dit topic

Reacties

harke
Wat een onzin verhaal.
Wij vertrouwen alleen de overheid niet maar dat ligt aan de overheid zelf
+5
@harke ik vertrouw zuivel.nl ook niet.
Coen
@Cowboys returns 00014 , die Jorrit Jorritsma behoort inmiddels ook tot het OBN (old boys network), die OBN-ers staan met z'n allen niet meer met de laarzen in de stront en zijn dus het boerengevoel helemaal kwijt geraakt 😞

ze zitten samen met andere zgn. Bestuurders van belangenbehartigers/coöperaties in een bubbel die (ook via LNV) de eigen sector opzadelen met allerhande onwerkbare regelgeving.
buorman
''Zoals de waard is, vertrouwd hij zijn gasten''
+5
slagroomvla
Toegenomen overheidseisen? De regelzieke zuivel is net zo'n hoofdpijn bezorger!
@slagroomvla wie gaf ons fosfaatreductie melkgeld door aan de roverheid .
cornelissen
Quote Reactie van @Cowboys returns 00014:
fosfaatreductie melkgeld door aan de roverheid

Maar dat was toch weer NZO ? of vergis ik mij
@cornelissen zuivel.nl en de NZO zijn allebei er niet voor de melkveehouders zuivel.nl heeft het teveel ingehouden geld terug betaalt. Dat was die pot met geld waar Dirk Bruins met zijn klauwe in wilde om mooie LTO projekjes te doen voor de stikstof.
+3
labella
Ik vertrouw alleen mijzelf nog!
+1
Jannus
Quote Reactie van @labella:
Ik vertrouw alleen mijzelf nog!

Als je ook maar eerlijk bent naar jezelf toe.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0