Animo monomestvergisting onder boeren neem toe

De animo voor monomestvergisting onder melkveehouders neemt toe, signaleert FrieslandCampina. Niet alleen het vertrouwen in de techniek en het verdienmodel groeit, maar ook de huidige ammoniakdiscussie speelt hierin een rol. De techniek heeft in potentie een meeropbrengst van €0,04 per kg melk en kan de ammoniakemissie halveren.

Quote:
De verwachting is dat aan het einde van het jaar ongeveer 30 Jumpstart-installaties draaien of in aanbouw zijn. Wie belangstelling heeft, doet er volgens FrieslandCampina goed aan om zo snel mogelijk in te tekenen. De SDE-subsidieregeling gaat wijzigen.

Deel dit topic

Reacties

+2
Kringloper
Geloof er geen zak van, binnen 10 jaar wil de overheid van de drijfmest af, of verdien je het binnen die tijd terug?
+1
ted9
@Kringloper Waar haal je die onzin vandaan. Uit dat rapport van remkes? En van de vele rapporten die de overheid laat maken.
hans1980
@Kringloper zullen misschien nog wel alternatieven komen op van drijfmest af misschien mono vergisting her(jump)start
+1
Kringloper
@hans1980 mest vergisten levert totaal geen rendement.
+3
Realisme
€RFC signaleert” en “In potentie” en “ zo snel mogelijk intekenen”.

Lijkt er allemaal zeer sterk op dat het voor geen meter loopt.

Misschien is hier een ervaringsdeskundige?
p.w.
@Realisme Eerste jumpstartboer wil stoppen met monovergister

melkvee.nl/artikel/…
cjw73
@p.w. is allang gestopt volgens mij
van Ittersum
@cjw73 de eersten maken altijd een slag of een misslag. Deze pioniers weten dat en calculeren deze risico altijd wel in. Verder waarom zouden deze collega s investeren zonder een doel of perspectief , zo is het ook nog een keer
diekman
Staan nog wel wat 2ehandjes te koop.
dewittemotor
Hier is het ook doorgerekend. Bleef welgeteld 5000 euro over per jaar en daar moet de eigen arbeid dan ook nog van betaald worden. Voor zo een fooi heb ik niet zo een pruttelpot nodig op mijn erf, waar je 24/7 365 dagen per jaar voor kunt zorgen. Er hoeft ook maar iets tegen te zitten en je draait verlies.

Maar RFC vond het een dikke extra. Ze stonden zo buiten
dijkstra uit w
@dewittemotor wat ik niet snap is dat boeren voor dat geld die elende op de hals halen. er moet voor hen toch veel meer over blijven. gezien de aart van die ondernemers. vaak veel vee nieuwe stallen. Dan kun je je tijd idd wel elders investeren om ook 5000 euro te verdienen.
+1
puntertje
@dewittemotor Vraag je verzekeringsagent voor de aardigheid, bij zonnepanelen worden ze tegenwoordig zelfs al huiverig.......
+1
van Ittersum
@puntertje eindeloze discussie, stel dan dat er veel cowboys onder de leveranciers zijn. Die paar procent waar het mis gaat is geen al geheel beeld. Deze week mijn verzekering nog gevraagd en er was geen enkel bezwaar om zonnepanelen te installeren indien de constructie van de dak het houden kan en volgens een bepaalde norm de installatie wordt aangelegd.
Ted6
Die meeropbrengst van 4 ct. per kg melk klinkt wel mooi, maar hoeveel zijn de meerkosten dan ?
Kringloper
@Ted6 0,04 cent is geen 4 cent!
+1
cornelissen
@Kringloper Maar 0,04 euro wel
Jonni
Failliet gaan op die rotzooi

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0