Boerenvoorman vervolgd voor bedreigen agent: ‘Dit slaat nergens op’

Boerenvoorman Thijs Wieggers wordt vervolgd voor het bedreigen van een politieagent. De 39-jarige melkveehouder uit Mariënvelde moet zich hiervoor op maandag 5 oktober verantwoorden bij het Openbaar Ministerie (OM).

Wieggers heeft zelf nog niets gehoord van het OM en reageert verrast als hij de verdenking tegen hem hoort. ,,Dit slaat nergens op. Ik heb helemaal niemand bedreigd”, zegt hij. ,,Ik ben alleen maar in mijn trekker gestapt en heb gezegd dat ik gewoon naar de McDonald’s zou rijden. Toen is de agent ervoor gaan staan. Maar ik heb niet gezegd dat ik hem aan zou rijden en ik heb ook niet gescholden, dus dit is nergens op gebaseerd.”

Toen Wieggers uit zijn cabine stapte nadat hij ongeveer een halve minuut onder schot was gehouden, werd hij gearresteerd. Vervolgens zat hij een nacht en een dag vast. Zaterdagavond werd hij weer vrijgelaten.

Onderzoek is afgerond
Nu is dus duidelijk dat hij wordt verdacht van het bedreigen van de motoragent. Volgens het OM is het onderzoek naar het incident inmiddels afgerond en wordt de zaak verder afgedaan met een hoorzitting.

Dit is een niet-openbare zitting zonder tussenkomst van de rechter, waarbij Wieggers en zijn advocaat aanwezig mogen zijn en een officier van justitie. De agent is er niet bij, zijn proces-verbaal van het incident wordt meegenomen als verklaring.

Boete of taakstraf?
Tijdens de zitting wordt ook het verhaal van Wieggers aangehoord, waarna de officier van justitie hem een strafbeschikking kan voorleggen. Meestal is dit een boete of taakstraf. Vrijspraak is ook een optie. Wieggers laat alvast weten dat hij niet akkoord gaat met een straf. ,,Omdat ik niets heb gedaan.”

Hij denkt er zelfs over de agent aan te klagen voor bedreiging, aangezien die een pistool op hem gericht had. ,,Dat was buitenproportioneel en niet nodig. Het is erg om dat mee te maken en dan ook nog te horen dat ík hiervoor vervolgd word.”

Het OM laat weten dat na de hoorzitting direct uitspraak wordt gedaan.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN