BTW VERLAGING VOOR ZUIVEL PRODUCTEN

BTW verlaging voor zuivelproducten en het geld aan de boeren geven.
Dit is de oplossing ???

Deel dit topic

Reacties

labella
Geef dan gelijk dat kwartje van Kok ook even terug!
buorman
'Dit is de oplossing ???''

Waarvoor???
+1
weurding
Btw omhoog op de melk en niet hoeven afstaan is beter
+1
buorman
@weurding
Wordt er nog meer gemolken ☹
weurding
@buorman bij 40 cent uitbetalen ook
Jaap40
@robotslaper productie omlaag wereldwijd of kostprijs omlaag.
robotslaper
Als je de BTW verlaagd heeft de winkelier er geen schade aan de de boer krijgt zijn 5 cent erbij. Meer melken is niks mis mee omdat er een tekort an voedsel is over de wereld.
+6
ted9
@robotslaper Och wat ben je toch een topper een tekort aan voedsel wil jij wel gaan invullen door meer te melken. De mensen die nu nog geen zuivel consumeren hebben geen geld dus daar kun j niks aan verdienen. Jij kan beter je boerderij verkopen en het geld aan een goed doel schenken.
robotslaper
@ted9 verkoop niks, koop liever wat bij als het kan.
+1
Twentsch Land
Meer melk heb je niks aan.

Je kunt ook zeggen dat je de btw mag houden als je 4 of 5 procent minder melk levert en als uitgangspunt neemt De geleverde melk van de afgelopen 3 jaar bij elkaar optelt en deelt door 3

@robotslaper
+1
de jonge
@robotslaper je hebt op zich best wel een goed punt, de pvdd wil zelfs helemaal geen btw op de vegetarische producten en die wil de btw op landbouwproducten nog hoger hebben zodat meer mensen in feite gedwongen worden in de portemonnee om vegetarisch te kopen,dus als sector ook te pleiten voor zelfs 0% btw is helemaal geen rare gedachte
robotslaper
@de jonge het is gewoon goed om hier over te praten en te stoeien.
+8
casev
Leuk idee, maar rutte en co hebben in 4 maanden dik 70 miljard meer verbrast dat er binnen kwam, dus die paar melkveehouders zullen waarschijnlijk niet zo hoog op de prioriteitenlijst komen....
+3
Porky
@casev nee ,maar in duitsland is de btw wel verlaagd, om dat hier te doen "is dat erg omslachtig, en niet snel te realiseren" zei een regerings woordvoerder vd week op tv, wat een gelul, als ze morgen Eén procent meer willen is dat in een namiddag geregeld.
+2
labella
@Porky het scheelt wel een heel stuk. wij wippen tegenwoordig vaak de grens even over om te winkelen en tanken(benzine e10 1,21 euro) in Deutschland.
robotslaper
@Porky precies. door de verlaging kan de winkelier melk duurder inkopen wat weer beter is voor de boer en de zuivelfabriek. Moet ook een wet komen zuivel uit het buitenland 20% tax erop.
+1
Leo,s vriend
@robotslaper Moet ook een wet komen zuivel uit het buitenland 20% tax erop

En als de Duitsers dan 20% taks op onze melk zetten( eerlijk systeem toch? ) niet miepen.
Jean-PierreK
Zou een (fors) hogere graanprijs een oplossing kunnen zijn? #omdenken #prikkelen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0