Boerenprotesten: Het gaat om de waardigheid van de boeren

Willeke Peek De Boer wil een strafblad riskeren voor haar waardigheid als boerin, schrijft ze op haar Facebook pagina:

"Waarom boeren het normaal vinden om iedere dag te blokkeren en te demonsteren?
Omdat het in Nederland de normaalste zaak van de wereld lijkt te zijn, om boeren een topprodukt te laten produceren en een prijs voor bulkprodukt uit te betalen. Waarbij de tussenhandel en supermarkten wél haar zakken vullen. Het is hier normaal om boeren met foute conclusies uit rammelende onderzoeken te schofferen, waarbij de mainstream media dat klakkeloos overneemt. Het is normaal dat de meest schone landbouw ter wereld in schoolboeken wordt weggezet als grootste vervuilers. Het is normaal dat een minister van landbouw haar eigen boeren onterecht als fraudeurs wegzet. Het is normaal om boeren te onteigenen, boeren als grootste betalers én deskundigen te willen weren uit de waterschappen, het is normaal om wettelijk verkregen vergunningen af te nemen of bij nieuwbouw je bestaande natuurwetvergunning van je bedrijf te korten. Het schijnt ook normaal te zijn om regels op te leggen die op papier ruimte geven voor extra stikstof uitstoot van andere sectoren, maar die in werkelijkheid leidt tot ondervoeding van koeien en de ammoniak uitstoot nauwelijk beperkt. Het is hier in Nederland ook normaal om een reductie van 10 miljoen kg stikstof door de agrarische sector in 2019 niet mee te wegen in de huidige stikstofdiscussie, maar nog meer te eisen, omdat de overheid zichzelf een gedrocht van wensnatuurbescherming heeft opgelegd.
Het is in Nederland de normaalste zaak van de wereld om een cruciale sector, die als enige stikstof en CO2 opneemt én vastlegt om in een basisbehoefte van de mens te voorzien, te laten opdraaien voor de uitstoot van o.a. de luchtvaartsector die ruim baan krijgt om een nieuw vliegveld te openen.
De waardigheid van boeren wordt al jaren afgenomen door de overheid, door niet- governmentele organisaties en onmensen als Vollenbroek.
Als er ÉÉN goede reden is om te strijden, is dat voor onze WAARDIGHEID.
De maat is vol. Ik vraag geen positieve publieke opinie. Dat zal me een worst wezen. Iedereen blijft evengoed wel eten.
Ik wil waardig bevonden worden als mens, als boer, als rentmeester van een stukje aarde dat voedsel levert voor een ieder.
En daarom zit ik in mijn trekker. Dan maar een strafblad riskeren voor het behoud van mijn waardigheid. Want voor het fatsoenlijk voeren van mijn koeien, zit dat strafblad er toch al aan te komen."

Deel dit topic

Reacties

Frans Z.
Mooi.
+2
Jannus
@Frans Z. Vanmmorgen kwam ik aanrijden voor een stoplicht en een man met vrouw liepen naar de voetgangersknop om te drukken,zag me aankomen,hield in en stak duim op en vervolgens een vuist en met een toetertje en een knipoog reed ik door en de man drukte op de knop,

deze man begreep het dacht ik zo,we hebben meer steun dan we zo door hebben maar de gewone man in de straat is niet bij machte dat over te brengen
nicolien
Ja deze mag ook in de krant .
En aan de microfoon de volgende keer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0