Illustratie van: dikketrekker

'Eiwit-maatregel Schouten absoluut sub-optimaal'

Niemand is blij met de maatregel van minister Carola Schouten om de hoeveelheid eiwit in veevoer aan banden te leggen. Dat zegt Dick Hordijk, CEO van Royal Agrifirm Group. Dit is de meest harde methode, en absoluut sub-optimaal, to say the least.' De stikstofuitstoot kan volgens hem op heel veel andere manieren naar beneden, zonder dat je de boer zoveel pijn doet.

Deel dit topic

Reacties

+2
Jaap40
En ondertussen kunnen de voerbedrijven allerlei speciale brok maken, lacht Hordijk van Agrifirm ondertussen.... wat een omzet kansen zal hij denken.
Noorderling
@Jaap40
Waar zou hij inderdaad met sub op doelen?

Vrije jongens worden jn de handen van de brokkenmakers gedreven, wat wil je nog meer.
+1
vedder
Sub-optimaal is de nieuwe term voor klotezooi
Alan
Wat ik begrepen heb ook voor schouten. Behalve de onderbouwing die er niet is voldoet die volgens deskundigen ook niet aan de Europese wetgeving lees ik in app groepen. Weet er iemand meer van? Of moeten ze direct verzwijgen om de kop van schouten te redden en daarmee het kabinet?
+1
@Alan hou toch op man!!
Deze deal heeft de tweede kamer met lto en rfc gemaakt om de kringlooplandbouw in te voeren
Grondgebonden melkveehouderij is de enige toekomst voor Nederland
De rest gaat maar emigreren
En Nederland gaat bouwen
Niemand die dat tegen kan houden
matt
@Openbaring uit de 2e kamer kringstikstofdieflandbouw
Nevergiveup
@Openbaring uit de 2e kamer Dat zullen we nog wel eens zien. Ik zie een heel ander scenario.

De echte shit waar de politiek mee te maken krijgt zal zijn weerga niet kennen.

Piramide spelen komen tot een bepaalde top en storten dan totaal ineen. En dan denk je natuurlijk aan geld.

Echter er is een mensen piramide spel aan de gang in Nederland. Door de extreem verwende luxe , zorgstaat , dienstverlening etc. Zijn er verhoudings gewijs te weinig producerende mensen en bedrijven die ook nog eens door buitenlandse personen de productie moeten runnen. De inzet is van 17 miljoen naar 18 , en verder richting 24 en nog verder naar de 30 miljoen inwoners. Dit is nodig om het mensen piramidespel in de lucht te houden , want zodra het niet meer stijgt kan de paracitaire dienstverlenende en zorg staat nederland met linkse hobby's niet meer rond komen.

Dat is een zeer gevaarlijke zwakte , een BB rating zeg maar. De politiek is in deze een hele foute weg ingeslagen. Ze zien het echter nog steeds niet omdat de geschiedenis hierin geen goed voorbeeld laat zien , behalve de superieure Romeinse beschaving van de geschiedenis die toch ten onder gegaan is.

Want waarom kan een land als Noorwegen heel goed voor zijn inwoners zorgen (500 miljard in pensioen pot , ca. 5 miljoen inwoners , 10x groter dan nederland , gratis zorg etc.)

Waarom zou het alleen maar beter worden met alleen maar meer mensen (lees immigranten) in Nederland.

Ik zie eigenlijk alleen maar dat het in druk bevolkte gebieden op aarde slecht gaat. Een uitzondering daar gelaten.

Wie heeft er nu oogkleppen op !

Het is wachten totdat ook dit piramide spel klapt....
+1
Madelief
@Alan ik heb net alles zitten te regelen om aan de voermaatregel te kunnen voldoen
Nu zeg ik: Carola, je zoekt het maar uit met je leugens. Wanneer het niet mag van Brussel geef je maar fijn een boete. Hoe eerder hoe liever. Tot ziens bij de rechter.
Bartlehiemboer
@Madelief Wij hebben in de praktijk niet te maken met de maatregel maar zijn gezonde koeien met boete duurder dan de boete zelf is?
Madelief
@Bartlehiemboer ik wacht op publicatie van de regeling voor we met een antwoord kunnen komen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's banden , veevoer , agrifirm , eiwit en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2.439