Stelling: Boerenprotest terecht



Originele beschrijving

De boeren protesteren weer regelmatig. Dit keer tegen een plan van minister Carola Schouten van Landbouw die wil dat boeren minder eiwitrijkvoedsel geven aan hun koeien, zodat ze minder stikstof produceren. Vindt u de boerenblokkades gerechtvaardigd en een goed actiemiddel of kan het anders?

Deel dit topic

Reacties

Breton
Is al in gevuld .
producent
@Breton
telegraaf.nl/watuzegt/1373714548/…

Het gros van de stellingdeelnemers vindt het boerenprotest van de afgelopen dagen terecht. De boeren voerden actie tegen de ’eiwitmaatregel’ van minister Carola Schouten van Landbouw. Zij wil dat de boeren hun koeien minder eiwitrijk voedsel geven...…...
Alan
@producent er is bij het grootste deel van de bevolking toch een beetje gezond verstand. Nu nog bij de mensen die gekozen zijn door de mensen met gezond verstand.
Aarde
Ik vind de acties met tractoren niet gewenst bij snelwegen (blokkades) en supermarkten. Dat heeft helemaal niets te maken met protest tegen Voermaatregel. Boeren duperen daarmee burgers in verkeer etc. Ik vind het een misplaatste manier om je frustraties tegen Den Haag kenbaar te maken. Bovendien begrijp ik niet dat boeren hun woede alleen op Schouten richten. Het was de Tweede Kamer (nota bene coalitiepartijen o.a. CDA en VVD) die VOOR deze spoedwet stemden die Schouten nu gewoon uit moet voeren. De huidige acties zijn een achterhaalde manier om je stem te laten horen. Beetje machtsvertoon en lomp met die tractoren. Maakt ook geen indruk meer. Boeren bereiken er niets mee, alleen nog minder draagvlak........
de jonge
@Aarde en vertel dan eens,hoe ze wel wat kunnen bereiken, boeren zijn zeer flexibel is de laatste jaren wel gebleken,dus ze staan vast open voor goede suggesties,waar je zeker van bent dat die zullen helpen. dus aarde gooi ze er maar in......
+7
Noorderling
@de jonge
Belastingdienst hacken, paar glasvezelkabels door trekken met de 1poot. Dan raak je de overheid waar het pijn moet doen. Alleen is daar een beetje meer lef voor nodig en een paar melkers achter de hand is ook vast gewenst.
de jonge
@Noorderling dat zijn ook manieren ,maar als je de glasvezel met de woelpoot kapot trekt heb je er net zo goed bedrijven en burgers mee te pakken die er niets aan doen kunnen.
+1
Lambert1
@Aarde op snelwegen is misch niet handig
Bij de supers wel het is toch van dr zotte dat de supers net zoveel aan de melk verdienen dan wij er voor ontvangen
Dit is dr melkprijs van 30 jaar geleden
Moet je eens proberen met bijv brandstof of bouwproducten die zijn verdubbeld

En dan erbij we kunnen anders niet veel
Ik was er niet bij maar ik vind het helden die daar s nachts aan pad zijn voor ons inkomen !!
Of het nu helpt of niet

En die stikstof . Wat een kul !!
Ze willen onze grond meer niet !
@Aarde denk er eens goed over naar wat je hier zegt .
het gaat al lang niet meer om stikstof alleen .het is alleen jammer dat het niet goed uit gedragen word . spreek door het werk wat ik naast de boerderij heb veel mensen . die zijn het door de regel ook goed zat wat er in den haag gebeurd .
je moet 1 ding niet vergeten dat er veel mensen aan het overleven zijn een geen kant op kunnen en niet de eenheid hebben om het kenbaar te maken .
wat wij wel kunnen . de burgers worden net zo goed geraakt als de boeren het is in den haag wel zo makelijk als het geld op is dan verzinnen ze wel weer wat dat het bij de burger weg komt . we zitten nu wel op een punt dat de burgers het ook niet meer kunnen opbrengen
en laat de boeren nu ook gewoon burgers zijn , het is bij veel boeren nu ook wel eens klaar het is regel op regel op regel . als ik kijk bij mij zelf wat er per jaar uitgaat aan onzin facturen dan is dat ver van normaal ze doen allemaal een beetje een aan het einde van de rit is het een mooi bedrag . die lui in den haag kunnen wel denken dat ze verstand hebben maar de meensten die daar zitten zijn er voor hun zelf en niet voor de burger .het zijn bijna allemaal gemaakt majoors en die worden nooit sergeant .
verbi
@Aarde Polderen en praten werkt ook niet behalve als je precies doet wat hun willen.Lijkt wel of je het bijltje er bij neer gelegd hebt. Jammer.
Albert Altena
Dat eiwit producten ook meer stikstof uit de lucht getrokken hebben schijnt niemand te beseffen.
Vooral de mensen die oreren over kringloop landbouw.
En wind vermengt weer alles.
+1
marcsterreborn
@Albert Altena En wind vermengt weer alles

want stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0