CDA-leden in Twente steunen 'hun' Pieter in strijd om lijsttrekkerschap



Originele beschrijving

Hij is inmiddels een week onderweg met zijn campagne om landelijk lijsttrekker te worden van het CDA: Pieter Omtzigt uit Enschede. Vandaag was hij in Tubbergen om te praten met collega’s uit Noordoost-Twente. En daar ging het natuurlijk vooral om zijn strijd om het lijsttrekkerschap.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Van mij mag hij het worden, beste kerel, beetje meer van dat kaliber in de tweede kamer en het komt wel ( redelijk ) goed.
+5
diezel
Ze zijn bij het CDA als de dood dat het Omtzigt gaat worden...….
En Rutte haat hem. Alles gaan ze uit de kast halen om hem zwart te maken. 😞
ibb.co/YWpzCdv/
+2
Brutus64
Ze hebben hem in het verleden ook al eens gedumpt, zodat hij niet op de kieslijst zou komen, maar wakkere CDA leden in Overijssel en Gelderland hebben hard gewerkt om hem er toch op te krijgen, toen stond hij onverkiesbaar op de lijst, ik geloof ongeveer 76 ste, hij kreeg toen 35000 voorkeur stemmen, de laatste keer had hij wel 2 of 3x zoveel voorkeur stemmen.
Vandaag een peiling onder de CDA leden, hij staat op 51%.
Hugo is wel erg stil, Pieter was vandaag nog op radio 1 en RTV Oost
@diezel
+8
Twentsch Land
Hugo is een clown.....er zijn partijen waar hij beter op zijn plek is.

@Brutus64
+2
Lepus
@diezel Tsja... een beetje voor het volk op gaan komen!? Dat moeten we niet willen. Wat denkt hij wel niet wat hij is, een volksvertegenwoordiger?
Ik vind hem geweldig. Helaas zit hij bij de partij waar de haan iets te vaak kraait.
diezel
Quote Reactie van @Lepus:
Ik vind hem geweldig. Helaas zit hij bij de partij waar de haan iets te vaak kraait.

Zo denk ik er ook over. Nooit meer kartel.
p.s. acht de kans niet bijster groot dat we nog TK2021- verkiezingen gaan krijgen. Deze kans laten ze nu niet meer lopen.
Lepus
@diezel Ollongren heeft al eens een balletje opgegooid om het maar niet door te laten gaan. Ik reken erop dat we de zittende macht tegen die tijd letterlijk het parlement uitgooien om dan maar wetteloos te gaan worden.
Aan de andere kant, ze heeft de volledige steun van de deugers. Dat zijn dus de ambtenaren, leraren en gehersenspoelde boomers. Die groep is redelijk groot maar slaat zonder leider nog geen deuk in een pakje boter.
#interessantetijden
+1
gerrie-hul
@diezel Liever Omtzigt dan die van Martels
+1
Kringloper
Maakt mij geen zak uit wie het word bij het CDA, stem er absoluut niet op.
Peter79
@Kringloper er zal uiteindelijk toch een coalitie gesmeed moeten worden, of ben jij ervan overtuigd dat forum, bbb en sgp wel eventjes 76 zetels gaat pakken
Hooibaaltje
@Peter79 moet haast wel . Want de cda met martels en Geurts zetten ook geen zoden aan de dijk.
+3
verbi
@Peter79 Intreseert me niks ze hebben het nu zo vaak verbruid dat ik er klaar mee ben. Nu mooi weer spelen en zo gauw ze aan de macht zijn kun je dood vallen. Heb 37 jaar CDA gestemd dus een ras echte. Maar mijn stem gaat volgende keer naar FvD wat een ieder er ook van vindt.Wordt tijd dat ze eens 8 jaar in de oppositie gaan zitten daar kunnen ze mooi eens over hun zonde na gaan denken hoe dat zo gekomen is.
Brutus64
@verbi 8 jaar oppositie?, je stemt voor 4 jaar, een stem op forum, betekent meer macht naar Jesse, willen we dat?
+2
Noorderling
@Brutus64
Dat strategisch stemmen helpt ook niks, stemmen uit de kracht en niet uit je zwakte. Met dat strategisch stemmen hebben we ook PVDA staatssecretarissen in de schoot geworpen gekregen, daarmee begon de ellende.
Albert Altena
Als Omzigt het niet wordt, is de kans groot dat hij zich bij het BBB aansluit.
Net als Annie.
marcsterreborn
@Albert Altena keep on dreaming...
Twentsch Land
Albert Altena
Iedereen heeft het het erover dat je gesteund moet worden door een grotere partij.
Echter is dat het punt niet.
De hele Tweede Kamer zit vol met mensen die totaal geen weet hebben van de landbouw en absorberen alles wat er daar gezegd wordt en stemmen ernaar.
Het gaat er dus om het boerenverhaal in de Tweede Kamer ter gehore te laten komen.
Dat geschied nu dus niet door Lodders of Geurts die te maken hebben met een achterban met als voorbeeld Maxime Verhagen als CDA coryfee voor de bouw.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0