Omstreden vleesbaron Tönnies stapt op als bestuurder van Bundesligaclub Schalke 04

Clemens Tönnies vertrekt na bijna twintig jaar als bestuursvoorzitter bij de Duitse voetbalclub Schalke 04. Dat melden de Duitse krant Bild en het voetbalblad Kicker. De 64-jarige zakenman ligt onder vuur vanwege de tegenvallende sportieve prestaties van Schalke 04 en de recente corona-uitbraak bij zijn vleesfabriek Tönnies Fleisch.
Schalke 04 wist de laatste zestien Bundesliga-duels niet te winnen, eindigde op de twaalfde plaats en heeft zich wederom niet geplaatst voor Europees voetbal. Het is de slechtste reeks in de geschiedenis. Al voor de coronacrisis balanceerde de club uit Gelsenkirchen op de rand van het faillissement.
Corona-uitbraak
Twee weken geleden werd bij een vestiging van vleesfabriek Tönnies in Rheda-Wiedenbrück (in de deelstaat Noordrijn-Westfalen) een grote corona-uitbraak vastgesteld. In het slachthuis testten meer dan 1500 mensen positief, waarmee het de grootste infectiehaard van Duitsland is.
Volgens de autoriteiten heeft Tönnies de coronaregels overtreden en daardoor de hele regio in gevaar gebracht. Zo'n 7000 mensen moesten in quarantaine. In de slachterijen van Tönnies werken veel buitenlandse werknemers onder erbarmelijke omstandigheden.
 Omstreden vleesbaron Tönnies stapt op als bestuurder van Bundesligaclub Schalke 04 (nos.nl)

Clemens Tönnies vertrekt na bijna twintig jaar als bestuursvoorzitter bij de Duitse voetbalclub Schalke 04. Dat melden de Duitse krant Bild en het voetbalblad Kicker. De 64-jarige zakenman ligt onder vuur vanwege de tegenvallende sportieve prestaties van Schalke 04 en de recente corona-uitbraak bij zijn vleesfabriek Tönnies Fleisch. Schalke 04 wist de laatste zestien Bundesliga-duels niet te winnen, eindigde op de twaalfde plaats en heeft zich wederom niet geplaatst voor Europees voetbal. Het is de slechtste reeks in de geschiedenis. Al voor de coronacrisis balanceerde de club uit Gelsenkirchen op de rand van het faillissement. Corona-uitbraak Twee weken geleden werd bij een vestiging van vleesfabriek Tönnies in Rheda-Wiedenbrück (in de deelstaat Noordrijn-Westfalen) een grote corona-uitbraak vastgesteld. In het slachthuis testten meer dan 1500 mensen positief, waarmee het de grootste infectiehaard van Duitsland is. Volgens de autoriteiten heeft Tönnies de coronaregels overtreden en daardoor de hele regio in gevaar gebracht. Zo'n 7000 mensen moesten in quarantaine. In de slachterijen van Tönnies werken veel buitenlandse werknemers onder erbarmelijke omstandigheden.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden duitsland , vuur , europees , werknemers en faillissement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!