'Boeren gaan zich niet houden aan voermaatregel Schouten'

'Boeren willen geen zieke koeien en ze willen de wet niet overtreden. Er moet dus een oplossing komen.' Daarom denkt voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij dat boeren zich niet gaan houden aan de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten.

Deel dit topic 'Boeren gaan zich niet houden aan voermaatregel Schouten' (nieuweoogst.nl)

'Boeren willen geen zieke koeien en ze willen de wet niet overtreden. Er moet dus een oplossing komen.' Daarom denkt voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij dat boeren zich niet gaan houden aan de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Frits1
Een papieren probleem, een papieren oplossing. Iedereen tevreden ☺
Weidezicht
@Frits1 misschien ook wel een oplossing. Ja zeggen, nee doen en de mazzel. Maar ja, het strijkt tegen het gevoel in om zo over je heen te laten lopen met sl die flauwekul.
+1
kanniewaarzijn
"Boeren gaan de maatregel niet uitvoeren als ze weten dat de koeien ziek worden".

Hoeveel koeien werden er nog niet zo lang geleden over de kling gejaagd door diezelfde boeren toen de "boven ons gestelden" dat bevolen?

En hoeveel dieren hebben er geleden aan de dierkwelling door fosfaattekort omdat de "boven ons gestelden" fosfaat verkeerd berekenen? En niet willen luisteren naar hoe het werkelijk zit omdat het in stand houden van een bedacht probleem belangrijker is?

Ik mag hopen dat boeren nu eindelijk eens ballen tonen!! Heeft niks met ongehoorzaam te maken, (we zijn geen kleuters), maar des te meer met rechtvaardigheid en fatsoenlijk bestuur.
+11
jan.1
Ik vind het ook onverantwoord om de soja eruit te laten(heb het ff geprobeerd en de productie zakte direct 2 kg per koe)
Het schandalig dat we eerst onze gewassen tekort moeten doen door de mestregels en nu is ons vee aan de beurt ,wat volgt er nog meer....
Aan die flauwekul ga ik niet meedoen,wie volgt mij..
+2
Bekkink
@jan.1 van 32l naar 30 l is nog niet zo n probleem toch? Laatste liters kosten het meest...
+2
jan.1
Quote Reactie van @Bekkink:
van 32l naar 30 l is nog niet zo n probleem toch? Laatste liters kosten het meest...

Je heb de kosten al gemaakt,dus de laatste liters is de winst.
Maar je kan er een half uur over bomen,omdat het bij elke boer weer anders ligt...
+3
pieta
@jan.1 Ik maak meer winst op de eerste 30 als jij op de laatste 2.
+1
jan.1
Quote Reactie van @pieta:
Ik maak meer winst op de eerste 30 als jij op de laatste 2.

Dat hoop ik voor jou ook:😀
Maar kijk dadelijk ff naar je melkafrekening Pieta,ik weet heel zeker dat je hoopt dattie meer liters en meer melkgeld is als de vorige maand....
+2
pieta
@jan.1 Wat ze geven geven ze bij mij. Ik ben ook niet voor die voermaatregel op deze manier. Maar ik geloof niet direct dat een hogere productie per koe tot een hoger inkomen leidt. In sommige gevallen zelfs niet per koe. Ik geloof meer in een optimale productie. En die zal bij iedere veestapel met zijn omstandigheden anders liggen.
Noorderling
@pieta
Structureel hogere productie kan alleen maar voortkomen uit kerngezonde oudere dieren, oudere dieren geven meer melk en is het resultaat van minder veevervanging omdat er minder gedwongen afvoer is. Met vaarzen opbranden kom je structureel niet op een hoger niveau, omdat je relatief weinig oude koeien hebt die toch 1 tot 2duizend kg melk meer geven.

Het kan zijn dat fosfaat knelt, maar je hebt al erg veel kosten gemaakt voor de eerste liters, juist voor de + is weinig werk nodig, geen extra koeien, geen stal, alleen voer voor melkproductie omdat het onderhoud al gedekt is.
pieta
@Noorderling Ben ik het mee eens. Maar doet volgens mij niets af aan wat ik schrijf. Tenzij je denkt dat je alleen wat verdient als je veel en dan nog meer melkt per koe of wilt melken. Belangrijke verdiencriteria zijn in mijn beleving oude veestapel met relatief lage kosten per kg melkproductie.
jan.1
Quote Reactie van @pieta:
Wat ze geven geven ze bij mij. Ik ben ook niet voor die voermaatregel op deze manier. Maar ik geloof niet direct dat een hogere productie per koe tot een hoger inkomen leidt. In sommige gevallen zelfs niet per koe. Ik geloof meer in een optimale productie. En die zal bij iedere veestapel met zijn omstandigheden anders liggen.

Mee eens,maar 7000 of 10000 per koe,is toch een groot verschil bij 200 mk..
Achso
@Bekkink wat kosten die laatste liters dan?
ted9
@Achso Fosfaat😆
Bekkink
@Achso wat kost de brok? Daar komen de laatste liters vandaan..toch? En voer je maximaal of optimaal, kunnen de koeien het aan? Meestal met veel meer melk verdunt het ook. Dus zeg het maar....
Hier ben ik al blij met 9000 l en redelijk hoge gehalten. En dan zit ik ook rond de 10000 kg meetmelk
+7
Jan-T
Het vreemde aan deze maatregel is dat de agrariërs gekort worden op ....... En dat er vervolgens er van gebouwd kan worden.
Dat is toch vreemd dat de landbouw sector de problemen moet oplossen voor de bouwsector.
Laat de bouw sector hun eigen probleem oplossen.
+1
casev
@Jan-T gebouwd? Heb ik me net wijs laten maken dat het om de kwetsbare natuur met een handje vol zeeeeer kwetsbare plantjes ging......
+1
Jaan.
Willeke is onderdeel van het probleem en kan beter de achterdeur pakken en Calon gaan helpen bij de oogst.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!