Hoof fit spray

Iemand ervaring met hoof fit spray om mortellaro te genezen?

Deel dit topic

Fosfaatrecht12

Laatste  |  

Reacties

bio boer
Genezen doe je niet snel met simpele spray onderdrukken daar in tegen hier altijd de zelfde die zitten met mortolaro terweil de meeste koeien nooit mortolaro krijgen
sjoerd de melker
Slechte ervaring.
Mijn ervaring is dat als je het succesvol wil gebruiken je het meerdere dagen achter elkaar moet toedienen. Bij mij schoot dat meerdere dagen toedienen er nogal eens bij in (ook met het goede voornemen om het onder het melken maar er even op te spuiten).
Koe in de klauwbox, antibioticapoeder erop en je weet voor 95% zeker dat dat beest over een dag of 5 van zijn mortelaro af is. Dit bevalt mij beter.
van Ittersum
@sjoerd de melker idd, bij herhaling werkt het 100%, hiermee ook de valkuil weergegeven : herhaling!
+3
sorry
Opsmeren met kwast en dan intapen dan werkt het wel
stefan56breizh
GEWArol gebruiken heb ik hier wel goed ervaringen mee, vooral als het niet te grote plekken zijn.
verbi
Smeer 1 x per week met een radiatorborstel alle koeien in is een half uur langer melken maar geen mortelaro meer met hoofgel dat hecht beter. Geen poten schoonspuiten want dan krijg je een nat filmlaagje gewoon de borstel eronder door. Ben wel een opstaller dus moet er zowiezo alert op zijn.
Elvis
@verbi dat zou bij mij meer kosten dan een half uur, denk de melkstal kort en klein en beide armen 6 weken in't gips
verbi
@Elvis Gaat echt prima moet wel een radiatorborstel hebben met steeltje van 30 cm. Ik heb een 2x7 visgraat en 90 koeien koeien slaan bijna nooit en nog nooit een borstel of arm geraakt.. Probeer het mar eens denk dat het meevalt.
jan w
Op zich is die hoof fit spray helemaal niet verkeerd. Wij gebruiken het met bekappen ook altijd. Ddeklauwverzorger hier heeft het zelfs bij zich. Alleen als je een koe hebt met mortellaro, dat moet je de poot insprayen, laten drogen en nog weer sprayen en desnoods wat kopersulfaat erop en dan een verbandje er om heen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!