De melkprijs bevindt zich op het laagste niveau in vier jaar

Gevreesde prijsval blijft uit: melkprijs krabbelt weer op

De gevreesde forse daling van de melkprijs door de coronacrisis blijft uit. FrieslandCampina keert zijn leden-melkveehouders in juli een gegarandeerde melkprijs uit van 33 cent per kilo. Dat is een halve cent meer dan in juni.

Het is voor het eerst sinds maanden dat de melkprijs weer wat opkrabbelt. Deze bedroeg in februari nog 36,5 cent. Door de coronacrisis daalde de opbrengstprijs naar 32,5 cent vorige maand. De door diverse analisten voorspelde prijsval naar 25 cent lijkt daarmee niet uit te komen. Dat neemt niet weg dat de melkprijs zich wel op het laagste niveau in vier jaar bevindt.

De melkprijs voor de biologische melkveehouders zit bijna weer op het niveau van voor de coronacrisis. In juli ontvangen deze boeren 47,5 cent per kilo, 2 cent meer dan in juli. In februari was de garantieprijs 48,5 cent.

Bron: lc.nl/friesland/…

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!