Vroeg maaien stoort boer

Het stoort boeren dat Natuurmonumenten op natuurpercelen soms veel eerder maait dan de 15 juni die daarvoor staat. Dat doet de weidevogels geen goed.

Deel dit topic Vroeg maaien stoort boer (nieuweoogst.nl)

Het stoort boeren dat Natuurmonumenten op natuurpercelen soms veel eerder maait dan de 15 juni die daarvoor staat. Dat doet de weidevogels geen goed.

Nieuwsgrazer

Reacties

+6
casev
Hoeveel weidevogels zullen er in dat meterslange platgeregende/waaide dooie natuurgras zitten? 0,0000
+1
spotmelker
@casev Dat is hier ook zo. een aantal kwelrijke kavels hebben ze natuur van gemaakt maar er wil geen vogel broeden, zitten allemaal in omliggende boerenpercelen.
bio boer
@casev zit hier anders vol de vogels moeten er wel zijn natuurlijk zo rendem 50 ha vogeltjes land betekent natuurlijk niet dat ze er ook meteen in zitten
+4
Adaptief boeren
Wat een onnodige geneuzel zeg, als natuurorganisaties maaien hebben ze heus wel gekeken of er kuikens zijn of niet en of ze vliegen kunnen, veehouders die natuurgronden gebruiken zitten ook niet aan datums vast, perselen worden vrijgegeven als het kan!
Datums is iets van de betaalde pakketten!
+2
maanma2
Natuurorganisatie zijn er alleen maar voor om alle leven om te brengen, goed doen komt zeker niet in hun woordeboek voor, alleen maar zoveel mogelijk geld binnenharken en zoveel mogelijk grond verwerven waarmee ze hun vernieling nog verder kunnen vormgeven
+2
pa
@maanma2 U is niet bang van een beetje overdrijven??
kaas
Natuur monumenten hebben ook beheerscontrakten en daar moeten zei ze ook aanhouden ,als daar 21 juni in staat mogen zei ook niet eerder maaien.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!