Schouten: 'Nog veel te doen om malafide hondenhandel aan te pakken'

Op heel veel plekken moet gewerkt worden om het net rond illegale hondenhandel te sluiten, niet alleen bij de NVWA. Dat zegt landbouwminister
Carola Schouten vrijdag. Dierenorganisatie House of Animals luidde donderdag de noodklok en deed aangifte tegen een hondenhandelaar in Brabant.
Ze doet een beroep op huishoudens die een viervoeter willen kopen: zij moeten goed checken of de verkoper wel te vertrouwen is. Dierenorganisatie House of Animals trok donderdag aan de bel in actualiteitenprogramma Nieuwsuur. De organisatie vindt dat de controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tekort schiet. Het registratiesysteem zou zo lek zijn als een mandje en de overheid zou niet ingrijpen.
FraudeDe Partij voor de Dieren in Brabant trok in mei nog aan de bel over een puppyhandelaar in Diessen. De handelaar zou zich niet aan de regels houden bij de verkoop van honden die uit Hongarije komen. Ook zou er gefraudeerd worden met de dierenpaspoorten, waardoor de hondjes veel jonger zijn dan er in hun paspoort staat.
Er ligt al een wet klaar over de registratie van honden en het hondenpaspoort, laat Schouten weten. Dit voorstel wordt snel online gezet, zodat belanghebbenden erop kunnen reageren. "We zien nu dat soms buitenlandse dieren een hondenpaspoort krijgen in Nederland, dat helemaal niet goed is. Dat mag niet. Omdat ze bijvoorbeeld ouder zijn dan ze zijn geregistreerd of dat ze de juiste inentingen niet krijgen of ziek zijn."
Naar schatting zou meer dan de helft van de 70.000 honden die uit het buitenland worden ge´mporteerd, illegaal naar Nederland komen. Vaak worden ze onder slechte omstandigheden geboren en de informatie die de nieuwe eigenaren krijgen over de leeftijd, inentingen en het ras, is meestal onjuist.
LEES OOK: Partij voor de Dieren bindt strijd aan met puppyhandelaar in Diessen: ‘Dit zou illegaal moeten zijn
 Schouten: 'Nog veel te doen om malafide hondenhandel aan te pakken' (omroepbrabant.nl)

Op heel veel plekken moet gewerkt worden om het net rond illegale hondenhandel te sluiten, niet alleen bij de NVWA. Dat zegt landbouwminister Carola Schouten vrijdag. Dierenorganisatie House of Animals luidde donderdag de noodklok en deed aangifte tegen een hondenhandelaar in Brabant. Ze doet een beroep op huishoudens die een viervoeter willen kopen: zij moeten goed checken of de verkoper wel te vertrouwen is. Dierenorganisatie House of Animals trok donderdag aan de bel in actualiteitenprogramma Nieuwsuur. De organisatie vindt dat de controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tekort schiet. Het registratiesysteem zou zo lek zijn als een mandje en de overheid zou niet ingrijpen. FraudeDe Partij voor de Dieren in Brabant trok in mei nog aan de bel over een puppyhandelaar in Diessen. De handelaar zou zich niet aan de regels houden bij de verkoop van honden die uit Hongarije komen. Ook zou er gefraudeerd worden met de dierenpaspoorten, waardoor de hondjes veel jonger zijn dan er in hun paspoort staat. Er ligt al een wet klaar over de registratie van honden en het hondenpaspoort, laat Schouten weten. Dit voorstel wordt snel online gezet, zodat belanghebbenden erop kunnen reageren. "We zien nu dat soms buitenlandse dieren een hondenpaspoort krijgen in Nederland, dat helemaal niet goed is. Dat mag niet. Omdat ze bijvoorbeeld ouder zijn dan ze zijn geregistreerd of dat ze de juiste inentingen niet krijgen of ziek zijn." Naar schatting zou meer dan de helft van de 70.000 honden die uit het buitenland worden ge´mporteerd, illegaal naar Nederland komen. Vaak worden ze onder slechte omstandigheden geboren en de informatie die de nieuwe eigenaren krijgen over de leeftijd, inentingen en het ras, is meestal onjuist. LEES OOK: Partij voor de Dieren bindt strijd aan met puppyhandelaar in Diessen: ‘Dit zou illegaal moeten zijn

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden lek , verkoop , honden , controle , partij voor de dieren , brabant , overheid , dieren , nvwa , illegaal , regels , leeftijd en hongarije geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!