Gemanipuleerde stikstofberekeningen Lelystad Airport leiden tot aangifte tegen ministerie

Op de drempel van het zomerreces en de startfase van de verkiezingsstrijd hebben de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL), waaronder HoogOverijssel, aangifte gedaan tegen topambtenaren […]
 Aangifte tegen ambtenaren en Schiphol vanwege Lelystad Airport (bnr.nl)

Actiegroepen doen aangifte tegen topambtenaren, de directie van Schiphol en betrokken adviesbureaus. Zij zouden doelbewust onjuiste data hebben gebruikt en informatie hebben achtergehouden bij de stikstofberekeningen voor Lelystad Airport, zo luidt de aangifte die is ingezien door BNR. Dit alles met als doel het vliegveld zo snel mogelijk te openen. Bovendien zou de Kamer meermaals en opzettelijk verkeerd zijn geïnformeerd.

 ‘Topambtenaren verduisterden stukken over Lelystad Airport’ (rd.nl)

Topambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (vroeger Infrastructuur en Milieu) hebben stukken verduisterd die ongunstig uitpakten voor de opening van Lelystad Airport. Ook hebben zij opzettelijk verkeerde gegevens gebruikt, anderen beïnvloed om verklaringen aan te passen en hun gezag misbruikt. Dat zeggen de twintig Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL), die bij het functioneel parket van het Openbaar Ministerie aangifte hebben gedaan tegen vier topambtenaren, vier onderzoeksbureaus en de leiding van Luchthaven Lelystad.

 Aangifte tegen ambtenaren ministerie vanwege verkeerde stikstofberekeningen Lelystad Airport (rtvoost.nl)

De samenwerkende actiegroepen tegen Lelystad Airport doen aangifte van valsheid in geschrifte, misbruik van gezag en verduistering van bewijs rondom stikstofberekeningen van Lelystad Airport. De aangifte gaat over de stikstofberekeningen die zijn gedaan in de milieueffectrapportage van Lelystad Airport en PAS-meldingen. In die onderzoeken zijn onjuiste uitgangspunten gebruikt, werd vorig jaar ontdekt.

 Aangifte tegen topambtenaren na ‘gesjoemel’ met stikstofberekeningen Lelystad Airport (gelderlander.nl)

Vier actiegroepen die strijden tegen de uitbreiding van Lelystad Airport hebben aangifte gedaan tegen enkele topambtenaren van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, adviesbureaus en de directie van Schiphol. Volgens de actievoerders zijn de stikstofcijfers van de nieuwe luchthaven door hen gemanipuleerd.

 Gemanipuleerde stikstofberekeningen Lelystad Airport leiden tot aangifte tegen ministerie (vechtdalfm.nl)

(foto: Upinthesky) BINNENLAND – Op de drempel van het zomerreces en de startfase van de verkiezingsstrijd hebben de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL), waaronder HoogOverijssel, aangifte gedaan tegen topambtenaren […]

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden lelystad en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!