Bestuursvoorzitter FrieslandCampina tekent oproep voor meer klimaatmaatregelen

Aan de vooravond van de Europese Top die vanaf 9 mei plaatsvindt, hebben CEO's van een groot aantal bedrijven per brief een appèl gedaan op Europese regeringsleiders om werk te maken van een klimaatbeleid om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Deel dit topic

Reacties

+6
George
Wie geeft hem het recht om deze bullshit te tekenen?
Hij moet zich inzetten voor een betere melkprijs dan de eind jaren 70 melkprijs die ze nu betalen. Niet alleen maar meer regeltjes , eisen en duurzaamheidsgelul zonder er voor betaald wordt.
+1
matt
@George je krijgt een mooi tegeltje

(klik om te vergroten)

+1
George
En ben je er blij mee? 😁

Hieruit blijkt dat ze de boeren nog steeds niet helemaal voor vol aanzien.
Nu weet ik dat ik weer een boel kritiek over me heen krijg van de echte coöperatieve medeprikkers.
Noorderling
@George
Laat ze er blij mee zijn, in 2018 nog super duurzaam, niets veranderd in bedrijfsvoering, wel in de indicatoren en in 2jaar ben je een tobber. En dan moeten we ook nog ons best gaan doen voor politiek meewaaien binnen een coöperatie..
+3
verbi
@Noorderling Ik probeer aan de flauwekulregels te voldoen puur voor de melkprijs maar ook niet meer. Ik steek mijn nek niet boven het maaiveld uit als beste jongetje van de klas. En zo denk ik ook over mileu , heb in 2014 voor 60000 euro geinvesteerd in die flauwekul en nu voldoet het zgn al niet meer . Het mag wel blijven zitten tot 2032. We worden besodemieterd waar we zelf bijstaan.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @verbi:
, heb in 2014 voor 60000 euro geinvesteerd in die flauwekul en nu voldoet het zgn al niet meer .

Ze hebben het dan ook over miljoenen banen, zo creëren (en houden) ze die.
+2
horstink
Misschien dan goed @Jaan om je eerst te verdiepen waar de meegetekende Green Deal voor staat, voor je aan stemmingmakerij doet. Het gaat om duurzaamheid wereldwijd als een vorm van armoede bestrijding voor de wereldbevolking. Als voedselproducent is het dan logisch om daar bij te staan. Dit heeft niets te maken met het landelijke stikstof- of klimaatbeleid. Het is zo breed van opzet dat het verder voor ons geen gevolgen zal hebben.
+8
Erik!!1979
@horstink het drijft mijn kinderen de armoede in. Een paar mensen worden rijker en de rest wordt slaaf gemaakt. Hiermee creëer je armoede. Greendeal breekt alles af wat mijn ouders opgebouwd hebben. Er is niets maar dan ook helemaal niets positiefs aan. Het drijft ons naar een communistische stelsel.
+3
achterhoeker2
@Erik!!1979 Doe toch niet steeds zo overdreven.
@achterhoeker2 zie jij het al gebeuren dat Nederland ontwikkelings hulp krijgt uit Afrika?
verbi
@Cowboys returns 00007 Als we zo doorgaan misschien wel.
+1
weurding
@verbi hulp bij het koppensnellen😢
+1
@weurding ai pas maar op dat kan echt niet meer in deze tijd iets zeggen over koppensnellen voor je het weet word je geboycot.
+1
Erik!!1979
@achterhoeker2 op deze foto zie je een voorbeeld van een windmolenpark. De helft staat nu stil. Ik woon op 540 meter. Wij hebben land op 640 meter liggen. Daar kunnen we Frankfurt en koblenz zien op heldere dagen. (Deze foto is gemaakt in de buurt van montabaur) Hier staan heel veel windmolens. Ze draaien nooit allemaal en zelden 90%. Meestal de helft. Allemaal gebouwd op Europese en duitse subsidie. Opgebracht door iedereen die iets met de handen produceert. In de greendeal zitten nog meer van deze dure hobby's. Als iedereen hun ogen openen dan zien ze waar het geld wat de zorg en onderwijs tekort komt heen gaat.

(klik om te vergroten)

Huppel
@horstink Het gaat er toch "echt" om dat het plan van klimaat paus Timmermans zo snel mogelijk moet worden ondertekend als het aan RFC en de andere multinationals ligt:

Ten eerste vragen wij de regering om de Europese Commissie te steunen in haar voornemen de Green Deal op te nemen als kernelement van het EU-herstelplan.


Maar gelukkig plaatsen ze wel meteen de opmerking daarbij:

De voorwaarde is een level playing field op wereldniveau. We moeten voorkomen dat het Europese bedrijfsleven wordt weggeconcurreerd door ongelijke voorwaarden op het vlak van duurzaamheid.


Met andere woorden: we moeten alles uit de kast halen zolang het maar niet meer is dan de rest van de wereld.

Dus ja, eigenlijk zal de soep niet zo heet gegeten worden als opgediend. Greenwashing...

volkskrant.nl/columns-opinie/…
+1
Jaan.
@horstink duimpje moet op de kop
Green deal is heel simpel
CO2 per liter melk is????
Lepus
Heintje toch.. Volg je het nieuws nog een beetje of sta je weer met je kop in het zand? Klimaat is zó 2017. Er is geen hond meer die al die bullshit gelooft.
+1
robbies
Hein is geen bestuursvoorzitter. Dat is Frans
+1
dewittemotor
Zo een Hein moet ook commercieel denken in het belang van onze melkprijs. Unilever tekent ook. en vele andere grote afnemers. Dus niet tekenen is geen keuze.

Dit systeem zorgt er wel voor dat de melkveehouderij in NL geen toekomst heeft
+2
weurding
@dewittemotor magere Hein deal dus
+1
Noorderling
@dewittemotor
Unilever is Hein zn vorige werkgever en daar is het duurzaamheids gedoe er al in gesleten.
Geen keuze, of geen eigen verhaal hebben. De angst regeert, terwijl we als landbouw en RFC een best goed verhaal naar buiten kunnen brengen. Welke zuivelverwerker staat er nog meer onder de Grean Deal? Die gaan dus allemaal kapot?
puntertje
@dewittemotor Ja, Hein adoreert Polman, daar wil hij graag naast staan. Oh wat? Die is al weggestuurd omdat ze z'n duurzaamheids-langspeelplaat zat waren?
+2
verbi
Al met al wordt je van AL dat gezever financieel alleen maar slechter.Alle duurzaamheidsplannen en certificaten bij de zuivelfabrieken hebben ons nog geen cent opgebracht. En als het al wat opbracht was het sigaar uit eigen doos(weidemelk) netto nog steeds de melkprijs van de jaren 80.Ik ben dan wel een intensief bedrijf met voeraankoop en mestafzet maar ik houdt weinig tot niks over eind van het jaar. Snap dan ook goed dat er bijna geen bedrijfsopvolgers meer zijn eigenlijk best triest.
Saillant
Supermarktketen Jumbo heeft aangekondigd haar 1 ster Beter Leven zuivelassortiment uit te breiden met 5 nieuwe zuivelproducten. Het 1 ster keurmerk op zuivel werd pas vorig jaar geïntroduceerd. Jumbo was de eerste supermarktketen die zuivel met 1 ster in het schap heeft liggen.
Saillant
Volgens mij reageren er veel prikkers die helemaal geen melk meer leveren; die denken dat alles nog is zoals vroeger!
+2
George
Quote Reactie van @Saillant:
Volgens mij reageren er veel prikkers die helemaal geen melk meer leveren; die denken dat alles nog is zoals vroeger!

Reageer @Saillant





Ja vooral de prijs is zoals vroeger. 😄
Voor de rest een boel waanzinnige eisen en regelbrij.
Realisme
@Saillant je bedoeld uit de tijd dat we een fatsoenlijke marge kregen op een liter melk? Snap niet echt je opmerking. Is het van deze tijd om doormiddel van zeer lage marges schaalvergroting te stimuleren om vervolgens met iets minder lage marges je te stimuleren/dwingen aan allerlei bureaucratische onzin te voldoen.
+2
Zwaagdijk
@Realisme dat is van deze tijd ja, ik heb tarwe. Moet een certificaat op. Had het in containers van een maat laten vervoeren. Die heb geen certificaat. Dus ik was m ook kwijt. M’n bloemetjes. Moet certificaat anders mag je niet leveren niet veilen. Het is pure handel die certificaten. Kost je alleen geld. En brengt niks op. Alleen administratie ellende. Communisme van papiermakers

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0